|
| Wienerschnitzel... Fra : Henning Holm |
Dato : 28-02-05 10:32 |
|
I aftes spiste vi sådan et par,de rigtige af kalvekød...
Så kom vi til at snakke om tilbehøret...
En citronskive,derpå peberrod,benfri sild og lidt kapers...
Men hvordan spiser i tilbehøret...?
Jeg plejer at spise silden i en mundfuld,brede peberoden ud over kødet,og
klemme citronsaft ud over kødet..
--
Venlig Hilsen
Henning Holm
allig8or125@hotmail.com
"it's nice to be important,
but it's more important,to be nice
| |
Kevin Edelvang (28-02-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 28-02-05 15:12 |
|
Henning Holm wrote:
> Jeg plejer at spise silden i en mundfuld,brede peberoden ud over
> kødet,og klemme citronsaft ud over kødet..
Jeg plejer at kassere det hele, undtagen citronen, som jeg presser ud over
kødet.
Det andet passer ikke rigtig ind efter min mening.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Hanne (28-02-2005)
| Kommentar Fra : Hanne |
Dato : 28-02-05 15:25 |
|
> Jeg plejer at kassere det hele, undtagen citronen, som jeg presser ud over
> kødet.
Tilslutter mig fuldt ud! Jeg skubber det hele ud på kanten af tallerkenen og
bruger så lidt af citronen på kødet.
mvh
Hanne
| |
Morten Wartou (28-02-2005)
| Kommentar Fra : Morten Wartou |
Dato : 28-02-05 15:27 |
|
Hanne wrote:
>> Jeg plejer at kassere det hele, undtagen citronen, som jeg presser
>> ud over kødet.
>
>
> Tilslutter mig fuldt ud! Jeg skubber det hele ud på kanten af
> tallerkenen og bruger så lidt af citronen på kødet.
Tilslutter mig næsten fuldt ud - citronen ryger også væk. :)
--
Med venlig hilsen,
Morten Wartou
| |
Hauge (28-02-2005)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 28-02-05 15:27 |
|
Hejsa
Kevin Edelvang wrote:
> Det andet passer ikke rigtig ind efter min mening.
Så må vi da ikke håbe at alle dem der ikke kan li' <topic>, vil skrive det i
denne her tråd, for så bliver den lang.
/Hauge
| |
Else Holm (28-02-2005)
| Kommentar Fra : Else Holm |
Dato : 28-02-05 16:02 |
|
"Henning Holm" <no@no.no> skrev i en meddelelse
news:4222e535$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
> I aftes spiste vi sådan et par,de rigtige af kalvekød...
> Så kom vi til at snakke om tilbehøret...
> En citronskive,derpå peberrod,benfri sild og lidt kapers...
> Men hvordan spiser i tilbehøret...?
> Jeg plejer at spise silden i en mundfuld,brede peberoden ud over
> kødet,og klemme citronsaft ud over kødet..
Jeg spiser tilbehøret på samme måde som dig - og vi er ikke i familie,
hvis nogen sku' spørge!
--
Else
| |
Gitte Sørensen (28-02-2005)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 28-02-05 17:04 |
|
Mon, 28 Feb 2005 10:32:23 +0100, skrev "Henning Holm" <no@no.no> i
dk.kultur.mad+drikke:
>I aftes spiste vi sådan et par,de rigtige af kalvekød...
>Så kom vi til at snakke om tilbehøret...
>En citronskive,derpå peberrod,benfri sild og lidt kapers...
>Men hvordan spiser i tilbehøret...?
Jeg plejer at presse citronen over kødet, og de andre tre ting spiser
jeg i små mængder sammen med hver enkelt bid kød.
--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/
| |
René O. Nielsen (02-03-2005)
| Kommentar Fra : René O. Nielsen |
Dato : 02-03-05 10:10 |
|
"Henning Holm" <no@no.no> skrev i en meddelelse
news:4222e535$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Men hvordan spiser i tilbehøret...?
Spise?? - Grunden til at det hele er placeret ovenpå citronskiven, er jo
netop at det er nemt at fjerne! - navnet på sådan en indretning er iøvrigt
"en dreng"
Hvad er der i øvrigt sket med de wienerschnitzler man i gamle dage fik
serveret på en hver landevejskro?, de havde typisk en størrelse der gjorde
at de blev serveret på et stegefad. Nogen der ved hvor man kan få sådan en
fyr idag? Når man i dag bestiller en wienerfyr får man et sørgeligt stykke
kød på max. 200g, og kun hvis man er heldig er den tilberedt af kalvekød.
René
| |
Jens Bruun (02-03-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 02-03-05 11:44 |
|
"René O. Nielsen" <r.o.nielsen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3qfVd.479$w71.25@news.get2net.dk
> Hvad er der i øvrigt sket med de wienerschnitzler man i gamle dage fik
> serveret på en hver landevejskro?, de havde typisk en størrelse der
> gjorde at de blev serveret på et stegefad.
De var vel typisk tilberedt af so-mørbrad?
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/26/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Ole Christiansen (02-03-2005)
| Kommentar Fra : Ole Christiansen |
Dato : 02-03-05 13:07 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:d045e1$22mb$1@news.cybercity.dk...
> "René O. Nielsen" <r.o.nielsen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
> news:3qfVd.479$w71.25@news.get2net.dk
>
>> Hvad er der i øvrigt sket med de wienerschnitzler man i gamle dage fik
>> serveret på en hver landevejskro?, de havde typisk en størrelse der
>> gjorde at de blev serveret på et stegefad.
>
> De var vel typisk tilberedt af so-mørbrad?
>
> --
> -Jens B.
> http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/26/05)
> http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
>Kalvemørbrad såmænd!
--
Ole
| |
René O. Nielsen (02-03-2005)
| Kommentar Fra : René O. Nielsen |
Dato : 02-03-05 14:23 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev ved en fejltagelse i en
meddelelse news:d045e1$22mb$1@news.cybercity.dk...
>
> De var vel typisk tilberedt af so-mørbrad?
>
Nix - kalvekød naturligvis, det er jo ikke en Swienersnitzel vi snakker om.
| |
Jens Bruun (02-03-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 02-03-05 14:39 |
|
"René O. Nielsen" <r.o.nielsen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:V6jVd.672$Yg6.661@news.get2net.dk
> Nix - kalvekød naturligvis, det er jo ikke en Swienersnitzel vi
> snakker om.
Så ved jeg mere, end du gør. Det er desværre ganske udbredt - her og i
udlandet - at servere wienerschnitzel tilberedt af svinekød i én eller anden
form. Det er svindel og humbug, men sådan er det. De bedre steder bruger i
det mindste so-mørbrad, der netop giver de hersens meget store schnitzler.
De mindre gode steder bruger alle mulige stykker fra grisen - det ene værre
end det andet. De få, ærlige steder skelner mellem wiener- og
skinkeschnitzel.
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/26/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Hanne (03-03-2005)
| Kommentar Fra : Hanne |
Dato : 03-03-05 09:31 |
|
> Så ved jeg mere, end du gør. Det er desværre ganske udbredt - her og i
> udlandet - at servere wienerschnitzel tilberedt af svinekød i én eller
> anden form. Det er svindel og humbug, men sådan er det. De bedre steder
> bruger i det mindste so-mørbrad, der netop giver de hersens meget store
> schnitzler. De mindre gode steder bruger alle mulige stykker fra grisen -
> det ene værre end det andet. De få, ærlige steder skelner mellem wiener-
> og skinkeschnitzel.
Du har fuldkommen ret. En god bekendt, der er pensioneret kroejer, fortæller
at de altid har brugt so-mørbrad til deres wienerschnizel, og altid har fået
stor ros for den. Om det er svindel og humbug kan vel diskuteres - hellere
et mørt og saftigt stykke wienerschnitzel af mørbrad, end de mere eller
mindre elendige jeg har fået af kalvekød.
mvh
Hanne
| |
Schubert (07-03-2005)
| Kommentar Fra : Schubert |
Dato : 07-03-05 11:18 |
|
Der er ikke noget mere irriterende end når en tråd tager en anden drejning,
end den egentlig var tiltænkt.
Det er ikke et spørgsmål om hvad man kan lide, når nu manden spørger om
hvordan man spiser det.
Den tiltænkte måde, ikke nødvendigvis den korrekte, er at man løfter citron
med fyld ned fra kødet, tager den benfri sild,
som skal være godt modnet og smøre den ud over paneringen på kødet. Herefter
tager man den mængde peberrod man har lyst til og fordeler oven på sild og
kødet. Herefter det samme med kapers og tilsidst presses citronen ud over
det hele. På denne måde får man den tiltænkte smagsoplevelse hele vejen
igennem måltidet.
Iøvrigt et godt lille trick, hvis man spiser sovs til sin schnitzel, brug
saften / væden fra dåsen med de benfri sild, som krydderi i sovsen.
Schubert
"Henning Holm" <no@no.no> skrev i en meddelelse
news:4222e535$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>I aftes spiste vi sådan et par,de rigtige af kalvekød...
> Så kom vi til at snakke om tilbehøret...
> En citronskive,derpå peberrod,benfri sild og lidt kapers...
> Men hvordan spiser i tilbehøret...?
> Jeg plejer at spise silden i en mundfuld,brede peberoden ud over kødet,og
> klemme citronsaft ud over kødet..
>
>
> --
> Venlig Hilsen
>
> Henning Holm
> allig8or125@hotmail.com
> "it's nice to be important,
> but it's more important,to be nice
>
| |
Kevin Edelvang (07-03-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 07-03-05 14:59 |
|
Schubert wrote:
> Der er ikke noget mere irriterende end når en tråd tager en anden
> drejning, end den egentlig var tiltænkt.
Velkommen til usenet. Der skal virkelig mere til at irritere mig.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
|
|