Hej,
Som ansporet i en tidligere tråd, hvor der var én der bestemt ikke brød sig
om smagen af olivenolie ved stegning (hvilket jo en ganske fair), kom jeg i
tanke om at jeg er fjollet med olivenolie og alene til stegning har jeg 5
forskellige.
Jeg tænkte på at skulle jeg prøve at lave en kage hvor smagen af olivenolie
skulle være én af de ting kagen smagte af, har denne smag jo brug for noget
modspil, men alene sødmen kan give mange gode olivenolier en nærmest
frugtagtig præg.
Mit første forsøg vil være nogle muffins, da dette er en perfekt basiskage
hvor smagen/krydringen kan stå i centrum, så jeg søger nu ideer til hvad
olien kan få af modspil smagsmæssigt? Det siger jo næsten sig selv af
citrusfrugter, bl.a. citron, ville være et interessant valg.
Men hvad er der ellers af spændende ideer?
Pommerans og rosenvand kunne være noget, men bliver måske en tand for
parfumeret? Vanille tror jeg vil komme til kort og bitterheden i olien vil
slås for meget med vanilliens. Jordbær vil måske fungere med oliens
peberagtige bitterhed?
Eller...?
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk