/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kager med olivenolie? Smagsovervejelser..~
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 10-02-05 16:59

Hej,

Som ansporet i en tidligere tråd, hvor der var én der bestemt ikke brød sig
om smagen af olivenolie ved stegning (hvilket jo en ganske fair), kom jeg i
tanke om at jeg er fjollet med olivenolie og alene til stegning har jeg 5
forskellige.

Jeg tænkte på at skulle jeg prøve at lave en kage hvor smagen af olivenolie
skulle være én af de ting kagen smagte af, har denne smag jo brug for noget
modspil, men alene sødmen kan give mange gode olivenolier en nærmest
frugtagtig præg.

Mit første forsøg vil være nogle muffins, da dette er en perfekt basiskage
hvor smagen/krydringen kan stå i centrum, så jeg søger nu ideer til hvad
olien kan få af modspil smagsmæssigt? Det siger jo næsten sig selv af
citrusfrugter, bl.a. citron, ville være et interessant valg.

Men hvad er der ellers af spændende ideer?

Pommerans og rosenvand kunne være noget, men bliver måske en tand for
parfumeret? Vanille tror jeg vil komme til kort og bitterheden i olien vil
slås for meget med vanilliens. Jordbær vil måske fungere med oliens
peberagtige bitterhed?

Eller...?

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

 
 
Peter Westh (10-02-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 10-02-05 17:59

"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:rl0n01hn9c7ahc3bubcqrc5gp03kjuatco@4ax.com...
> Det siger jo næsten sig selv af
> citrusfrugter, bl.a. citron, ville være et interessant valg.
>
> Men hvad er der ellers af spændende ideer?
>
> Pommerans og rosenvand kunne være noget, men bliver måske en tand for
> parfumeret? Vanille tror jeg vil komme til kort og bitterheden i olien
vil
> slås for meget med vanilliens. Jordbær vil måske fungere med oliens
> peberagtige bitterhed?

- Citron *er* oplagt.
- Muskat / Kanel
- Lavendel
- Øl

Peter



Rene' Hjorth (16-02-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 16-02-05 15:31

[Peter Westh | Thu, 10 Feb 2005 17:59:09 +0100]

>- Citron *er* oplagt.

Afgjort, og jeg tror nok også at det bliver første forsøg. Måske citron og
en anelse vanille for at fremprovokere det lidt mere parfumerede
frugtagtige.

>- Muskat / Kanel
>- Lavendel
>- Øl

Bestemt også muligt, ja - jeg tror dog at levendel sammen med olivenolien
måske bliver lidt for parfumeret? Men en dag skal det da prøves...

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste