|
| impa Fra : Kirsten Marker |
Dato : 03-02-05 14:50 |
|
Har mistet min opskrifte på det dejlige krydrede svenske brød Limpa, hvem
kan give mig opskriften?
Kirsten
| |
Ukendt (03-02-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 03-02-05 16:25 |
|
"Kirsten Marker" <kmarker@test.dk> skrev i en meddelelse
news:42022bfa$0$211$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Har mistet min opskrifte på det dejlige krydrede svenske brød Limpa, hvem
> kan give mig opskriften?
> Kirsten
>
>
Denne opskrift giver to brød (limpor):
3,5 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
1 dl lys sirup
6 dl hvedemel
4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)
Først røres gæren ud i lunkent vand. Så tilsættes melet og resten af
ingredienserne. Ælt dejen til den bliver glat og spænstig. Lad dejen hæve i
den tildækkede skål i mindst 30 minutter. Del dejen i to dele og form til
aflange limpor, som skal hæve tildækket i ca. 45 minutter.
Først skal brødene bages ved 250 grader. Spray ovnen med lidt vand inden
brødenene kommer ind. Spray lidt mere vand ind, inden låben lukkes. Efter 5
minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Bages i 25-30 minutter, eller
til brødene får en fin farve.
Tina
| |
Kirsten Marker (09-02-2005)
| Kommentar Fra : Kirsten Marker |
Dato : 09-02-05 18:39 |
|
Hej
Tak for det - det vil jeg prøve
mvh
Kirsten
"Tina" <wunjo(snabelA)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:4202423f$0$81079$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Kirsten Marker" <kmarker@test.dk> skrev i en meddelelse
> news:42022bfa$0$211$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Har mistet min opskrifte på det dejlige krydrede svenske brød Limpa,
hvem
> > kan give mig opskriften?
> > Kirsten
> >
> >
>
> Denne opskrift giver to brød (limpor):
>
> 3,5 dl vand
> 50 g gær
> 2 tsk salt
> 20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
> 1 dl lys sirup
> 6 dl hvedemel
> 4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)
>
>
>
> Først røres gæren ud i lunkent vand. Så tilsættes melet og resten af
> ingredienserne. Ælt dejen til den bliver glat og spænstig. Lad dejen hæve
i
> den tildækkede skål i mindst 30 minutter. Del dejen i to dele og form til
> aflange limpor, som skal hæve tildækket i ca. 45 minutter.
> Først skal brødene bages ved 250 grader. Spray ovnen med lidt vand inden
> brødenene kommer ind. Spray lidt mere vand ind, inden låben lukkes. Efter
5
> minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Bages i 25-30 minutter, eller
> til brødene får en fin farve.
>
> Tina
>
>
| |
|
|