|
| Go' mad på ingen tid Fra : Sune Vuorela |
Dato : 13-01-05 21:58 |
|
Hejsa!
Jeg har et problem, nej - en udfordring.
Jeg skal lave noget god mad - lidt udover gennemsnittet, men ikke alt
for meget. Pris vel ca 40-45 kroner pr person. Til 11 mennesker.
Det var de lette krav ;)
Det mere problematiske er at jeg har ca. en time, maks halvanden, fra
jeg starter til det skal være færdigt. Jeg har et pænt antal hænder til
rådighed til at hjælpe også.
Hvad skal jeg finde på?
Alle bud modtages med kyshånd.
--
Sune
| |
-V- (13-01-2005)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 13-01-05 23:07 |
|
Sune Vuorela wrote:
> Jeg har et problem, nej - en udfordring.
> Jeg skal lave noget god mad - lidt udover gennemsnittet, men ikke alt
> for meget. Pris vel ca 40-45 kroner pr person. Til 11 mennesker.
> Det var de lette krav ;)
> Det mere problematiske er at jeg har ca. en time, maks halvanden, fra
> jeg starter til det skal være færdigt. Jeg har et pænt antal hænder
> til rådighed til at hjælpe også.
>
> Hvad skal jeg finde på?
Det er sgudda for nemt.
Tag i Inco eller Metro, køb en ordentlig luns argentisk oksekød og skær den
til bøffer efter folks perosnlige preferencer. Det er forbløffende billigt
pr bøf, hvis du regner lidt på det.
Lav en coleslaw, en simpel tomatsalat eller en salat af dampede broccoli,
ristede pinje- eller solsikkekerner, lidt tørrede tranebær og en ordentlig
balsamico.
Råsteg nogle ordentlige kartofler (små og hele) med skalotter, en stang
rosmarin og nogle hele fed hvidløg (uskrællede) i en smule olie.
Hvidløgene piller du til sidst skallen af, og rører blødt med lidt
cremefraiche, lidt peberrod og et ordentligt skud salt og peber.
Til allersidst hælder du en skude fløde over de råstegte kartofler og lader
det reducere lidt, og drysser evt en håndfuld grofthakket persille over for
et syns skyld.
Voilá.
-V-
| |
Sune Vuorela (13-01-2005)
| Kommentar Fra : Sune Vuorela |
Dato : 13-01-05 23:49 |
|
On 2005-01-13, -V- <Diplomaten@snotmail.com> wrote:
> Det er sgudda for nemt.
Jeg vil gerne give dig ret.
Dog kan der dukke et par ting op som jeg ikke rigtig har spekuleret i ;)
> Tag i Inco eller Metro, køb en ordentlig luns argentisk oksekød og skær den
Er det ikke noget med at man skal kende nogen der kender nogen der har
kort til dem for at man må handle der?
--
Sune
| |
Kevin Edelvang (14-01-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 14-01-05 00:25 |
|
Sune Vuorela wrote:
> Er det ikke noget med at man skal kende nogen der kender nogen der har
> kort til dem for at man må handle der?
Jo. Det plejer dog at være til at finde nogen i omgangskredsen, der har et.
Ellers lad dig inspirere af det italienske køkken. Retterne er utrolig lækre
og kræver typisk meget lidt tilberedning (eller kan laves i forvejen).
Hvad med en god ovnbagt pastaret, f.eks.?
Mvh
Kevin Edelvang
| |
mcloud (14-01-2005)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 14-01-05 09:07 |
|
Hej Sune
Her er mit forslag,
Du tager i Fakta og køber 3 -4 bornholmer haner på hver 1,8 kilo.
Så køber du 1 kilo champignon,citrongræs, 2-3 ds. bambusskud , et par
friske grønne chilier,3-4 løg, 6 gulerødder ,1 squash eller 2 ,frisk
ingefær ---efter smag ,masser af hvidløg 4-6 fed, evt. ananas,blommetomater
eller sherrytomater.2 ds. kokosmælk, 1-2 tsk. knust korianderfrø,salt og
peber, 1-2 tsk rød karrypasta, , 1/4 liter hønseboilon. eller hvad du evt.
kan få af thai inspireret krydderier eller grøntsager .
Frisk koriander til pynt.
Del bornholmerhanerne
Du snitter det hele i rustikke stykker ,tomaterne i ½ og ligeledes
champignonerne.
Kom det hele op i en stor bradepande og kom så bouilon og kokosmælk på og
læg de krydrede kyllinger( knust koriander ,hvidløg) overpå.
Sæt det hele iforvarmet ovn i ca 1 1/4 time og server ris og brød til.
Det ha
ele passer sig selv og du har tid til gæsterne
mvh mcloud
| |
|
|