|
| Ris a la mande Fra : Ukendt |
Dato : 11-12-04 15:51 |
|
Hej.
Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i tvivl
om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker jeg på
ris, mandler og fløde.
Venlig hilsen Lasse.
| |
Niels Boegh (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Niels Boegh |
Dato : 12-12-04 12:51 |
|
Lasse N. Larsen wrote:
> Hej.
>
> Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i tvivl
> om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker jeg på
> ris, mandler og fløde.
>
> Venlig hilsen Lasse.
>
>
Hvis du har en opskrift til f.eks. 4 personer, tager jeg mig gerne af
regnearbejdet
Niels
| |
Ukendt (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-12-04 15:26 |
|
"Niels Boegh" <1nboegh2@3hotmai4l.com> skrev i en meddelelse
news:cphb4i$2t1u$1@news.cybercity.dk...
> Lasse N. Larsen wrote:
> > Hej.
> >
> > Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i
tvivl
> > om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker
jeg på
> > ris, mandler og fløde.
> >
> > Venlig hilsen Lasse.
> >
> >
>
> Hvis du har en opskrift til f.eks. 4 personer, tager jeg mig gerne af
> regnearbejdet
>
> Niels
Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
Lasse.
| |
Stig Mogensen (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 12-12-04 16:26 |
|
"Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> wrote:
>
> "Niels Boegh" <1nboegh2@3hotmai4l.com> skrev i en meddelelse
> news:cphb4i$2t1u$1@news.cybercity.dk...
>> Lasse N. Larsen wrote:
>> > Hej.
>> >
>> > Jeg skal lave ris a la mande til 12 personer juleaften. Jeg er lidt i
> tvivl
>> > om hvor meget der skal bruges for at lave det til 12 pers. Her tænker
> jeg på
>> > ris, mandler og fløde.
>> >
>> > Venlig hilsen Lasse.
>> >
>> >
>>
>> Hvis du har en opskrift til f.eks. 4 personer, tager jeg mig gerne af
>> regnearbejdet
>>
>> Niels
>
> Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
>
> Lasse.
Står den ikke på pakkerne med grødris??
Nå, men her er;
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0350013.html
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0650025.html
http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/o0040752.html
/Stig
| |
Ukendt (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-12-04 18:03 |
|
"Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:41bc53ff$0$280$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
Her er opskriften til 4 pers. fra pakken med grødris:
1 liter mælk
½ dl. sukker
50 g. smuttede mandler
½ liter piskefløde
-evt. 2-3 blade husblas
Fremgangsmåden kender du sikkert allerede....
--
Mvh. www.tjekmig.dk
Tilmeld din hund på:
http://tjekmig.dk/hotornot/
| |
Thomas Hansen (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Hansen |
Dato : 12-12-04 21:19 |
|
On Sun, 12 Dec 2004 18:03:24 +0100, Buffy <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> wrote:
>
>
> "Lasse N. Larsen" <affaldspostÆwebspeed.dk> skrev i en meddelelse
> news:41bc53ff$0$280$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
>> Bare kom med den til 4 pers så finder jeg nok ud af resten.
>
> Her er opskriften til 4 pers. fra pakken med grødris:
>
> 1 liter mælk
> ½ dl. sukker
> 50 g. smuttede mandler
> ½ liter piskefløde
> -evt. 2-3 blade husblas
>
> Fremgangsmåden kender du sikkert allerede....
>
Det er ikke mange ris der skal i den opskrift. Bliver den ikke lidt tynd
/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
| |
Ukendt (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-12-04 21:37 |
|
"Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
news siwv1vfxuxvtjp@sprinteren...
> Det er ikke mange ris der skal i den opskrift. Bliver den ikke lidt
tynd
Ups den smuttede vist lige
1½ dl ris (125 gram ) står der selvfølgelig også på posen.
Hvem bruger egentlig husblas i ris a la manden.? Jeg gør i hvert fald
ikke....
--
Mvh. www.tjekmig.dk
Tilmeld din hund på:
http://tjekmig.dk/hotornot/
| |
Benedikte Brisson (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Benedikte Brisson |
Dato : 12-12-04 22:30 |
|
"Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> skrev i en meddelelse
news:41bcac0b$0$227$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
*klip*
>
> Hvem bruger egentlig husblas i ris a la manden.? Jeg gør i hvert fald
> ikke....
Det gør man kun, hvis man laver den dagen før, så den holder faconen bedre.
Eller laver monsterstore portioner til klassefester og den slags.
Venlig hilsen Dikte
---
www.dikte.dk
| |
Repzak (12-12-2004)
| Kommentar Fra : Repzak |
Dato : 12-12-04 23:03 |
|
> Det gør man kun, hvis man laver den dagen før, så den holder faconen
> bedre. Eller laver monsterstore portioner til klassefester og den slags.
Hmm sidste gang jeg var til "klasse fest" havde de kogt det på vand...
umilbart smagte det rimeligt, men det var forholdsvis ret meget stivt, men
ved ikke om det var pga vandet eller manglende fløde :)
Kasper
| |
Jørgen Hess (13-12-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 13-12-04 19:27 |
|
"Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> skrev i en meddelelse
news:41bcac0b$0$227$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Thomas Hansen" <thomas.hansenGORILLA@lite.dk> skrev i en meddelelse
> news siwv1vfxuxvtjp@sprinteren...
>
>> Det er ikke mange ris der skal i den opskrift. Bliver den ikke lidt
> tynd
>
> Ups den smuttede vist lige
> 1½ dl ris (125 gram ) står der selvfølgelig også på posen.
>
> Hvem bruger egentlig husblas i ris a la manden.? Jeg gør i hvert fald
> ikke....
>
> --
> Mvh. www.tjekmig.dk
>
> Tilmeld din hund på:
> http://tjekmig.dk/hotornot/
>
>
Det gør man i den opskrift fordi der bruges en halv liter fløde til en liter
mælk. Der skal allerhøjest bruges risengrød af en ½ liter mælk til denne mængde
fløde, og gerne mindst dobbelt så mange mandler. Til gengæld ikke mere en 1 spsk
sukker. Der er sukker nok i kirsebærsaucen.
Om ikke det bliver fedt og dyrt: Jo og så?
mvh
Jørgen
| |
Jens Bruun (13-12-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-12-04 09:26 |
|
"Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> wrote in message
news:41bc8c99$0$42050$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
> -evt. 2-3 blade husblas
Fy for pokker!
--
-Jens B.
| |
Poul Christensen (13-12-2004)
| Kommentar Fra : Poul Christensen |
Dato : 13-12-04 21:07 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in
news:cpjjlr$233b$1@news.cybercity.dk:
> "Buffy" <Tjekmig(snabel-a)pc.dk> wrote in message
> news:41bc8c99$0$42050$edfadb0f@dread15.news.tele.dk
>
>> -evt. 2-3 blade husblas
>
> Fy for pokker!
Uinteressant mening for alle andre end dig selv.
--
Med venlig hilsen
Poul C
poulchr03@ofir .dk
| |
Lisbeth Jacobsen (14-12-2004)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 14-12-04 09:04 |
|
"Poul Christensen" <poulchr03@ofir-dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:Xns95BED74842ACCpoulchr03ofirdk@130.226.1.34...
> Uinteressant mening for alle andre end dig selv.
Ikke enig! Det er ganske lærerigt (for mange) at erfare, at det de selv
anser for at være helt normalt, spiseligt og måske ligefrem godt, er der
andre, der ligefrem væmmes ved. Det er ret tankevækkende..... hvis man altså
vover at forholde sig til meninger modsat sine egne.
Jeg vil også sige yrghh til husblas i ris a la mande. Portvin/sherry vil jeg
også helst undvære. Og så foretrækker jeg den rigtige vanille fra stænger i
stedet for pulveret.
Og ris al mande skal laves på hvide ris. Men risengrøden derimod smager
bedst, når den er lavet på de brune grødris. Det giver en herlig nøddesmag.
Men jeg har erfaret, at mange siger fy for pokker til brune ris *S*
Mvh. Lisbeth
| |
Jens Bruun (14-12-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 14-12-04 09:36 |
|
"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> wrote in
message news:41be9c20$0$29450$ba624c82@nntp06.dk.telia.net
> Men risengrøden derimod
> smager bedst, når den er lavet på de brune grødris. Det giver en
> herlig nøddesmag. Men jeg har erfaret, at mange siger fy for pokker
> til brune ris *S*
Dén version har jeg aldrig tidligere hørt om. Det skal helt klart prøves
næste gang.
--
-Jens B.
| |
Inger Pedersen (14-12-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 14-12-04 11:36 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>
> Dén version har jeg aldrig tidligere hørt om. Det skal helt klart prøves
> næste gang.
Det smager dejligt og mætter mere.
Men husk at sætte rigelig tid af - det skal koge længe.
Hilsen Inger
| |
Poul Christensen (14-12-2004)
| Kommentar Fra : Poul Christensen |
Dato : 14-12-04 21:49 |
|
"Lisbeth Jacobsen" <lisbeth_jacobsen@hotmail_com.invalid> wrote in
news:41be9c20$0$29450$ba624c82@nntp06.dk.telia.net:
> "Poul Christensen" <poulchr03@ofir-dk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:Xns95BED74842ACCpoulchr03ofirdk@130.226.1.34...
>
>> Uinteressant mening for alle andre end dig selv.
>
> Ikke enig! Det er ganske lærerigt (for mange) at erfare, at det de
> selv anser for at være helt normalt, spiseligt og måske ligefrem godt,
> er der andre, der ligefrem væmmes ved. Det er ret tankevækkende.....
> hvis man altså vover at forholde sig til meninger modsat sine egne.
Det er jeg slet ikke uenig i, men jeg savnede både argumenter og et urbant
sprog i Jens's indlæg. Udtryksformen overdøvede budskabet.
-
Med venlig hilsen
Poul C
poulchr03@ofir .dk
| |
Spirrevip (13-12-2004)
| Kommentar Fra : Spirrevip |
Dato : 13-12-04 06:49 |
|
Hej
Min mor har lært mig at komme til sød sherry i risalamanden. Det giver en
fantastisk god smag. Der skal bare tilsættes et lille glas pr. portion( til
4personer)
Mange hilsner
Spirrevip
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.809 / Virus Database: 551 - Release Date: 09-12-2004
| |
Peter Westh (13-12-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 13-12-04 07:44 |
|
"Spirrevip" <gap64@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41bd2d4a$0$300$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> Min mor har lært mig at komme til sød sherry i risalamanden. Det giver en
> fantastisk god smag. Der skal bare tilsættes et lille glas pr. portion(
til
> 4personer)
Din mor har nok ideen fra Madam Mangor.
Mangor regner i øvrigt med 60 gram ris, 1/2 liter mælk, 90 gram mandler og 1
liter piskefløde til 8 personer. Derudover 2 spsk sukker, 60 gram smeltet
smør (!), 15 gram husblas og altså 1/2 dl "gammel vin"
/Peter
| |
Spirrevip (14-12-2004)
| Kommentar Fra : Spirrevip |
Dato : 14-12-04 07:40 |
|
©
Hej
He, he sjovt nok fandt jeg lige opskriften på ris a'lamande og så at det
ikke var sherry min mor bruger men portvin. 3 spsk portvin til en portion
grød kogt på 1 liter mælk og 125 gr grødris.
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.809 / Virus Database: 551 - Release Date: 09-12-2004
| |
|
|