/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Trøffelopskrift
Fra : PSG


Dato : 11-12-04 12:33

Hej

Jeg mangler en god og nem opskrift på konfekttrøffel. Nogen der ligger inde
med sådan en?

På forhånd tak
- Patrick



 
 
Dorthe (11-12-2004)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 11-12-04 14:00


"PSG" <psgMYRE@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:41badaeb$0$268$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg mangler en god og nem opskrift på konfekttrøffel. Nogen der ligger
> inde
> med sådan en?
>
> På forhånd tak
> - Patrick

Hej Patrick

Jeg har opskriften på fx. appelsintrøffel og cappucinotrøffel, men hvilken
slags trøffel er du ude efter?

/Dorthe
>



Dorthe (11-12-2004)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 11-12-04 14:32


"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41baef3e$0$2305$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "PSG" <psgMYRE@get2net.dk> skrev i en meddelelse
> news:41badaeb$0$268$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> Jeg mangler en god og nem opskrift på konfekttrøffel. Nogen der ligger
>> inde
>> med sådan en?
>>
>> På forhånd tak
>> - Patrick
>
> Hej Patrick
>
> Jeg har opskriften på fx. appelsintrøffel og cappucinotrøffel, men hvilken
> slags trøffel er du ude efter?
>
> /Dorthe

Hov - glemte at poste opskrifterne...:

Appelsintrøfler (ca. 30 stk)
250 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde
50 g smør
fintreven skal af 1 appelsin
½ dl Grand Marnier

Bræk chokoladen i stykker og smelt den sammen med fløde i en tykbundet
gryde. Rør forsigtigt i det, når chokoladen begynder at smelte.
Tilsæt smørret i små klumper og rør, til deter smeltet.
Tag gryden fra varmen, tilsæt appelsinskal og Grand Marnier og afkøl
blandingen.
Stil det gerne køligt natten over
Form blandingen til aflange kugler og tril dem i chokoladekrymmel.


Capppucinotrøfler (ca. 30 stk)
200 g. lys chokolade
1 dl. piskefløde
3 spsk. cappucinopulver
1 spsk. cognac
25 g smør

Varm fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i stykker og rør det i
sammen med cappucinopulveret. Pisk det godt igennem, så det ikke klumper.
Tag gryden fra varmen, tilsæt smør og cognac.
Beklæd en lille flad form (fx et fad) med "film" og hæld blandingen i.
Stil det koldt tildækket i et par timer og skær så trøffelmassen i små
stykker. Tril dem ovt. til kugler.
Dyp dem i smeltet lys chokolade og pynt med mokkabønner.




PSG (11-12-2004)
Kommentar
Fra : PSG


Dato : 11-12-04 15:29

"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41baf6b9$0$5247$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>

Tak - det lyder som om det lige er sagen. Velbekomme!

- Patrick



Rene' Hjorth (15-12-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 15-12-04 15:48

[PSG | Sat, 11 Dec 2004 12:33:09 +0100]

>Jeg mangler en god og nem opskrift på konfekttrøffel. Nogen der ligger inde
>med sådan en?

Nem & Nem? Well, her kommer i hvertfald mine opskrifter:

Renés Mørke Trøfler - Ganache

Basisopskrift
200-250 gram mørk chokolade, f.eks. Valrhona Manjari, hakkes fint og kommes
i en skål med rund bund.

2½ dl. god piskefløde gives et opkog sammen med 2-3 spsk. rørsukker og evt.
anden smagsgiver (*) og hældes derefter over det hakkede chokolade der
hviler i ca. 15 sekunder.

Langsomt emulgeres der ved at der forsigtigt, i små bevægelser, piskes med
en dejskraber i overfladen i midten af skålen til chokoladen begynder at
tage imod, hvorefter bevægelserne stille udvides til at i løbet af 1 2
minutter at omhandle hele massen.

30 gram blødgjort smør tilsættes og det hele vendes sammen til det er godt
blandet, hældes i en form foret med plasticfilm og hviler køligt i ca. 24
timer.

Herefter skæres det i terninger der kan overtrækkes med chokolade, rulles
til kugler og vendes i kakao, knust chokolade, nødder etc., men den kan
smagsmæssigt også hvile i sig selv.

*) Smagsgiver: 2 cl. Orangelikør eller 3 cl. Kaffelikør eller 4 cl.
Rom/Cognac/Whisky eller 1 kvist frisk Rosmarin (fjernes efter kogning).
Til honningtrøfler erstattes rørsukker med 4-5 spsk. god kraftig honning.


Lys chokoladetrøffel
m/ kaffe og kanel
eller
m/ passionsfrugt og ingefær

250 gram lys chokolade, Valrhona Jivara 40%, og 50 gram mørk chokolade,
f.eks. Valrhona Pur Caraïbe 66% hakkes fint og kommes i en skål med rund
bund.

1¼ dl. Heiberg Kaffe/Kanel- eller Passion/Ingefær sirup, 1 dl. piskefløde, 1
spsk. rørsukker, ¼ stang polynesisk vanille (korn og stang hver for sig)
varmes op til før kogepunktet, vanillestang fjernes og det hele hældes over
chokoladen.

Trøffelmassen emulgeres forsigtigt, 40 gram blødgjort smør tilsættes, det
hældes i en form og afkøles som beskrevet under Mørk Trøffel, Basisopskrift.

Den mørke trøffel kan smagsmæssigt hvile i sig selv, men denne lyse trøffel
har brug for lidt modspil, og har derfor i højere grad brug for et tynd
overtræk af mørk chokolade eller at blive rullet i god kakao.


Hvid chokoladetrøffel
m/ mandel og Armagnac

350 gram hvid chokolade, Valrhona Ivoire, hakkes fint og kommes i en skål
med rund bund.

80 gram god råmasse marcipan (Summerbird) arbejdes sammen med 40 gram blødt
smør og derefter ca. ½ dl. Armagnac, brug evt. en håndmikser.

1,8 dl. piskefløde bringes langsomt i kog, med ¼ stang polynesisk vanille
(korn og stang for sig), vanillestang fjernes og flødes hældes over
chokoladen der emulgeres, forsigtigt, som beskrevet under Mørke Trøfler,
Basisopskrift.

Når trøffelblandingen er lidt mere end håndvarm, indarbejdes mandel/armagnac
massen langsomt, forsigtigt lidt ad gangen, og trøffelmassen stilles
derefter til afkøling som beskrevet under Mørk Trøffel, Basisopskrift.

Trøflerne rulles til kugler der vendes i kakao eller kakao iblandet
finthakket nødder, eller en blanding af finthakket mørk- (gerne Guanaja) og
hvid chokolade, og opbevares køligt.


Overtræk: Det er en smagssag om en trøffel skal overtrækkes med chokolade
eller "bare" rulles i noget tørt, men helt stringent er en ægte trøffel
altid overtrukket med chokolade og rullet i kakao.

Afkøling: Chokolade og trøfler kan ikke afkøles/opbevares i køleskab da det
er for koldt og chokoladen vil udkrystalliserer ("blive grå"), i stedet
anbefales en temperatur på mellem 10 og 16 grader.

Smør: Dansk smør anvendes bedst til trøfler - normalsaltet eller usaltet
anvendes efter smag, men for udenlandsk smør kan kun den usaltede version
anvendes, da den ellers indeholder for meget salt.

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste