/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Metaloverflade ændrer vinsmag
Fra : Bo Warming


Dato : 09-12-04 10:56

MorgenTV2 idag viste stålblank dims, der let og elegant fjerner
tannin-molekyler, hvis et familiemedlem ikke er til garvesur vin.

Sker der katalyse - eller flytter troen bjerge?

Fransk fødevareministerium havde godkendt, for det var jo ikke et kemisk
pulver der tilsattes. Selv cand.scienter i kemi, der mener at have god
fornemmelse for tingene kan vanskeligt vurdere hvad ligner fup - eller?

Garvesyremolekylet er med mange fenol-grupper, der jo let går i stykker ved
iltning, og det kan da godt være at sammensnerpende kemi kan gøres
neutral/karaktørløs ved, at OH-fra fenolgrupper bindes kortvarigt og
komplext til jern- eller anden jon, og så kan vandmolekyler og iltmolekyler
gribe det store spændende smagsmolekyle bagfra og smadre det, som når to
gadebande-muslimer omringer og dræber(fastholder og knivstikker)???

Ældning er dog med meget andet end produktion af tannin at gøre, så
kælder-opbevaringen skulle ikke være spildt, fordi man "tager toppen af "
de astringerende kemiske forbindelser, som i naturen skal hindre at
planteædere snupper lækkerierne før frøspredning er sket.



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408534
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste