/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrifter med citroner
Fra : Fru Hof


Dato : 18-05-01 16:44

Jeg har igennem laaaaaang tid gået og nusset om mit citrontræ, og nu hænger
der 7 flotte citroner på det. Jeg er temmelig stolt over, at det er
lykkedes, men nu har jeg jo problemet: hvad bruger jeg citronerne til -
altså bortset fra over fisk, i gin og tonic og citronfromage.

Har I nogle forslag til en ret eller to, hvor citroner er en
hovedingrediens. (jeg regner med, at smagen er meget intens)

God week-end
Tove
PS jeg er ikke til søde sager
PPS hvornår mon jeg skal høste? Skal citronerne føles bløde eller hva?



 
 
Klaus Alexander Seis~ (18-05-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-05-01 19:22

Fru Hof skrev:

> Jeg har igennem laaaaaang tid gået og nusset om mit citrontræ, og
> nu hænger der 7 flotte citroner på det.

Orv, hvor spændende! Hvor stort er træet?

> PPS hvornår mon jeg skal høste? Skal citronerne føles bløde eller
> hva?

Jeg synes aldrig citroner er decideret bløde i det, heller ikke når de
hænger på et træ og er modne. Iflg. mine erfaringer må de gerne være
lidt grønne, men de skal se saftige og modne ud (ja, jo, og de skal
ikke være meget hårde, men nogenlunde som de færdiglavede fra super-
markedet).

Jeg har greppet på "lemon" i mit opskriftsindex og filtreret alt med
kager, småkager, marmelade o.lign. fra, da du ikke kan lide søde
sager. Tilbage er der (og der skal nok stadig være en del desserter
imellem):

#v+
Apricots With Tangy Lemon Balm & Sorrel Stuffing .................... 4606
Artichoke Hearts and Potatoes Cooked in Oil And Lemon ............... 3607
Artichoke Potato Salad with Tarragon Lemon Dressing ................. 2068
Artichokes with Lemon ............................................... 7647
Asparagus with Pinons and Lemon Vinaigrette ......................... 6658
Australian Lemon Myrtle and Yoghurt Mousse .......................... 7476
Baked Lemon Catfish ................................................ 10391
Baked Salmon With Leeks and Lemon Balm .............................. 3655
Beef & Noodles In Lemon Sauce ....................................... 4280
Blueberry Lemon Bread ............................................... 1031
Bread Pudding with Lemon Sauce ...................................... 8889
Broccoli and Lemon Dish ............................................. 4715
Candied Lemon Peel .................................................. 1510
Cannellini with Lemon and Basil over Penne .......................... 2576
Cauliflower with Lemon ............................................... 440
Chicken Crunch With Lemon Parsley Sauce ............................. 7638
Clay Baker - Lemon Chicken .......................................... 8138
Collection (2) Greek Lemon Soup ..................................... 2008
Collection (2) Lemon Marmalade ....................................... 817
Corn Soup with Lemon ................................................ 8822
Cream Scones with Lemon Curd ........................................ 6031
Crock Pot Lemon Chicken ............................................. 9087
Crunchy-Coated Lemon Fingers ........................................ 7701
Dill-Lemon Rice Mix .................................................. 272
English Lemon Curd .................................................. 7126
Fish Fillets with Lemon Sauce ....................................... 8119
Fresh Herb, Shallot and Lemon Butter ................................ 5531
Garlic & Lemon Roast Chicken ........................................ 8835
Garlic Shrimps with Thai Lemon-Coriander Sauce ...................... 9027
Gingerbread Scones with Lemon Breakfast Cream ....................... 4597
Gingerbread Scones with Lemon Breakfast Cream ....................... 6066
Gingerbread with Lemon Sauce ........................................ 9308
Gingered Lemon-Lime Fizz ............................................ 4357
Greek Dolmades Avgolemono ........................................... 5389
Kalbssxhnitzel in Currysosse (Veal Steaks - Lemon & Curry ) ......... 5633
Lamb Tagine with Artichokes, Lemon and Olives (Morocco) ............. 9966
Lemon (3) Collection ................................................ 8430
Lemon And Celery Pilaf .............................................. 3457
Lemon Bars .......................................................... 1322
Lemon Bars .......................................................... 3642
Lemon Bars Deluxe ................................................... 5546
Lemon Basil Chicken ................................................. 2748
Lemon Bell Pepper Pasta ............................................. 9686
Lemon Bread ......................................................... 7692
Lemon Butter Glazed Chicken ......................................... 9149
Lemon Butter Snowbars ............................................... 8915
Lemon Chicken ....................................................... 7934
Lemon Chicken Soup .................................................. 3517
Lemon Chicken, Romertopf ............................................ 8206
Lemon Cod with Spicy Chickpeas ...................................... 7596
Lemon Cranberry Anise Bread .......................................... 840
Lemon Cream Bars .................................................... 3216
Lemon Cream Fettuccine ............................................. 10377
Lemon Curd .......................................................... 2164
Lemon Curd .......................................................... 2232
Lemon Curd .......................................................... 6706
Lemon Curd (2) Collection ........................................... 2224
Lemon Gelato ........................................................ 8442
Lemon Glaze ........................................................ 10420
Lemon Herb Crepes ................................................... 4462
Lemon Juice ......................................................... 2455
Lemon Lime Curd ..................................................... 8557
Lemon Lime Punch ..................................................... 352
Lemon Lush .......................................................... 4778
Lemon Orzo Soup ..................................................... 4843
Lemon Pepper Beef Steak & Potato Wedges ............................. 1206
Lemon Pepper Fettucine with Portabella-Red Pepper Sauce ............. 9098
Lemon Pillows ....................................................... 1256
Lemon Pinon Rice .................................................... 4476
Lemon Pinto Beans ................................................... 2721
Lemon Poppy Seed Loaf ............................................... 1752
Lemon Pork Chops .................................................... 3720
Lemon Posset ........................................................ 8420
Lemon Rice .......................................................... 7451
Lemon Rice Soup (4) Collection ...................................... 2680
Lemon Sauce ......................................................... 7563
Lemon Seasoned Turkey Breast with Sweet Potatoes and Onions ......... 1369
Lemon Shrimp with Fresh Vegetables ................................... 398
Lemon Slice ......................................................... 5571
Lemon Souffle ....................................................... 7055
Lemon Sponge ........................................................ 9937
Lemon Sponge Pudding ................................................ 7159
Lemon Squares ....................................................... 4523
Lemon Thins ......................................................... 7980
Lemon Thins ......................................................... 8024
Lemon and Date Teabread ............................................ 10080
Lemon and Garlic Tomato Mash ........................................ 3711
Lemon or Lime Marmalade ............................................. 9485
Lemon-Chicken Pasta ................................................. 2758
Lemon-Cilantro Rice ................................................. 4467
Lemon-Garlic Olives ................................................. 1344
Lemon-Lime Shrimp Salad ............................................. 4054
Lemon-Marshmallow Desserts (2) Collection ........................... 9258
Lemon-Orzo Pilaf ..................................................... 786
Lemon-and-Garlic Roast Pork ......................................... 3393
Lemony Beef, Vegetables & Barley ..................................... 421
Luscious Lemon Layers ............................................... 3178
Luscious Lemon Layers ............................................... 7112
Mango and Lemon Sorbet .............................................. 8061
Marinated Fish with Lemons and Limes ................................ 3715
Mexican-Style Soft Lemon Chicken Tacos .............................. 3913
Moroccan Preserved Lemons ........................................... 4023
Moroccan Preserved Lemons (Morocco) ................................. 7458
Peanut and Lemon Dip ................................................ 9991
Pickled Lemons ...................................................... 3652
Pickled Lemons ...................................................... 7542
Prawn, Asparagus and Saffron Risotto with Dill and Lemon Butter .... 10371
Preserved Lemons (8) Collection ..................................... 7549
Preserved Salted Lemons (Morocco) ................................... 7544
Roasted Turkey With Lemon Rosemary Butter ........................... 8234
Salted Preserved Lemons ............................................. 9918
Sesame Lemon Chicken ................................................ 7759
Snapple Lemon Iced Tea .............................................. 4362
Steamed Vegetables with Lemon Tarragon Butter ....................... 5701
Trout with Lemon and Capers ......................................... 7816
Wilted Greens In Lemon and Garlic ................................... 4123
#v-

Sig til hvis jeg skal sende dig nogle af opskrifterne (har ikke prøvet
dem selv, men send mig numrene på dem du vil ha').


// Klaus

--
><>°

Peter Westh (18-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-05-01 19:33

"Klaus Alexander Seistrup" <kas@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse
news:slrn9gaq27.8co.kas@zigzag.magnetic-ink.dk...
> Sig til hvis jeg skal sende dig nogle af opskrifterne (har ikke prøvet
> dem selv, men send mig numrene på dem du vil ha').

Orv, du har system i sagerne!

Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig:

Preserved Salted Lemons (Morocco) ................................... 7544
eller
Moroccan Preserved Lemons ........................................... 4023
eller
Moroccan Preserved Lemons (Morocco) ................................. 7458

Lemon Pinto Beans ................................................... 2721

Lemon Gelato ........................................................ 8442

- hvis du gider!

MVH

Peter



Peter Westh (18-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-05-01 19:24

"Fru Hof" <1008046m001@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:anbN6.52$W4.14536@news101.telia.com...
> Jeg har igennem laaaaaang tid gået og nusset om mit citrontræ, og nu
hænger
> der 7 flotte citroner på det. Jeg er temmelig stolt over, at det er
> lykkedes, men nu har jeg jo problemet: hvad bruger jeg citronerne til -
> altså bortset fra over fisk, i gin og tonic og citronfromage.
>
> Har I nogle forslag til en ret eller to, hvor citroner er en
> hovedingrediens. (jeg regner med, at smagen er meget intens)

Hvad med citronkylling? Køb en bornholmsk unghane i Netto (eller en anden
god fugl), skær en citron i både på langs og put den i fuglens mave (måske
kan der være to, hvis de ikker er så store), gnid den med salt og peber, evt
lidt olivenolie og steg den i ovnen i et fad. Spis med nye kartofler.

Denne opskrift udnytter både saften og skallens aroma.

MVH

Peter



Klaus Alexander Seis~ (18-05-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 18-05-01 21:28

Peter Westh skrev:

> Hvad med citronkylling?

Uh, det lyder lækkert - dén må jeg prøve en dag!

(Hvis din emailadresse ellers er mailbar og hvis min opskriftsudtrækker
virker, burde du have de opskrifter du bad om nu.)


// Klaus

--
><>°

Peter W. Bosse (19-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 19-05-01 06:53

"Fru Hof" <1008046m001@mail1.stofanet.dk> skrev i meddelandet:
> Har I nogle forslag til en ret eller to, hvor citroner er en
> hovedingrediens.

Hvad med citroner, »syltede« i salt, som herved udmærker sig ved en
særpræget, stærk smag, som gør sig helt fantastisk i kogte ris, en
linseret, lagt ved en kylling det sidste kvarter, den steger, eller i en
marinade til kylling eller fisk. De er også uundværlige i den
marokkanske ret, der hedder tajine - en stuvning med lam og grøntsager.
Prøv også at komme ganske små stykker sammen med frisk mynte i en grøn
salat. Men husk, ikke for tykskallede citroner. Lav ikke for meget. En
smule går en lang vej, smagen er meget stærk...

6 citroner, groft salt og vindruekerneolie

Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem på et fad og strø
godt med salt over. Lad dem stå et døgn og hæld jævnligt væden fra. Læg
dem så lagvis i en krukke eller glas og hæld olie over, så det dækker.
(PS: kom dem i glas, så kan du jo beundre dem, el. vise andre, det er
MINE citroner). Lad dem stå mindst et par uger før brug.
Man kan nøjes med at lægge citronskiverne i salt i en krukke. Beregn 1
topspsk pr. citron, læg et stykke pergamentpapir over citronerne og læg
en underkop eller noget andet tungt ovenpå. Sæt det koldt. I løbet af
nogle dage vil citronernes saft og saltet have dannet en lage. Lad det
stå nogle uger før brug.

-oo-

Eller også, Kylling med citron, persille og orecchiette(pasta)...

Kog 375 g orecchiette al dente i en stor gryde spilkogende vand;
afdryppes.
Imens varmes 1 spsk olie og 30 g smør i en stor, tykbundet pande. Svits
4 kyllingebrystfileter 3 minutter på hver side; sættes til side. Rør ¾
dl citronsaft, ¾ dl (20 g) hakket persille og 30 g smør i stegeskyen.
Læg kødet tilbage på panden og steg det for svag varme i yderligere 3-4
minutter, eller til det er gennemstegt. De sidste 2 min. af stegetiden
tilsættes nogle citronskiver. Krydres med salt og peber.
Fordel pastaen på på 4 tallerkener. Top med en kyllingefilet og lidt
sauce. Garneres med citronskiver og hakket persille. -Voila!

-oo-

Udover nævnte opskrifter, kan du fx også bruger citronerne
i/til... Kærnemælks koldskål, citronsuppe, hollandaisesauce,
citronsauce,
citronsmør, citron te, te m. citron, salatdressing, citron/dild
marinade, sommerbowle, citronsaft på rejer el. avocado og meget
meget mere.

> PPS hvornår mon jeg skal høste?

Jeg har hørt at de høstes om efteråret, og modne citroner kan godt hænge
på træet i flere måneder efter.

Go' Weekend!

--
Mvh.
Peter W. Bosse
Don't forget the Copenhagen Jazz Festival
5. July - 15. July - 2001
www.cjf.dk



Svend Andersen (19-05-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 19-05-01 17:27

1008046m001@mail1.stofanet.dk,Ny-Internet writes:
>Jeg har igennem laaaaaang tid gået og nusset om mit citrontræ, og nu
>hænger
>der 7 flotte citroner på det.

Hvis de er gode så prøv at lave noget citronolie, det er pragtfuldt til
mange ting.
F.eks.:

Citron kan konserveres på forskellige måder, og det er ikke dårligt som
grundlag for andre retter. Citronsalt bruger man fx til at drysse på
råmarineret fisk eller en culottesteg, og det laves ved at skære enderne
af en økologisk citron, så man kommer ind til kødet. Kom groft salt i et
syltetøjsglas, læg citronen ned i og dæk den med salt. Ryst glasset og
fyld efter; der må ikke være lufthuller. Lad glasset stå i mindst et halvt
år (!), til citronen er opløst og saltet er blevet gulligt-brunt. Ikke så
kønt, men det smager godt! Også en fin jule- eller værtindegave.

Oliekonserveret citron laver man ved at skære økologiske citroner (uden
endeskiverne) i tynde skiver og salte dem i et dørslag med rigeligt salt.
Lad dem stå med salt et døgn. Skyl det meste salt af og læg skiverne i et
smukt glas. Hæld olivenolie over, til det dækker (det behøver ikke være en
fin jomfruolie). Både citronskiverne og olien kan bruges: til
kyllingeretter, til pynt i salater og på en fiskeret (fx øverst på et
stykke torsk, der pakkes i folie og bages i ovnen). Olien er fin fx til
pastaretter, hvor olien udgør saucen.


hilsen Svend A


Peter W. Bosse (20-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 20-05-01 07:48

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i meddelandet...
>
> Citronsalt bruger man fx til at drysse på råmarineret fisk eller en
> culottesteg,

Udover citronsalt hedder "limoni sotto sale" på italiensk er det
også meget velsmagende på oksesteg eller gnedet på en lammekølle.

> Kom groft salt i et syltetøjsglas, læg citronen ned i og dæk den med
> salt. Ryst glasset og fyld efter; der må ikke være lufthuller. Lad
> glasset stå i mindst et halvt år (!),

Eller måske, i mindst et 'helt' år... - Husk! - at skru et låg på.

> til citronen er opløst og saltet er blevet gulligt-brunt. Ikke så
> kønt,

Og ikke farligt

--
Mvh.
Peter W. Bosse

-Det er vigtigt at vide, hvor man kommer fra,
for at finde ud af, hvor man er på vej hen.
-Kristligt Dagblad



Ms. Krabappel (22-05-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 22-05-01 09:08

En af de store hits i Italien.
Det er en likør der skal drikkes iskold, så gem den gerne i fryser.

For 10 citroner (øko) skal man bruge 1 l ren alcohol (jeg aner ikke hvor du
finder den i DK), 1 l vand, 1 kg sukker.

Skræl kun det gule af citronerne, læg dem i alcohol, som skal dække dem
fuldstændig. Luk det hele i en lufttæt vase.
Gem i mørke mindst 15 dage (gerne 1 måned).
Lav en sirup med sukker og vand, lad den køle af.
Filtrerer skællene væk, bland den gule alcohol med sirup, og tap dine små
flasker.
De skal gemmes en anden 20 dage eller 1 måned.

Sandra



René Hjorth (22-05-2001)
Kommentar
Fra : René Hjorth


Dato : 22-05-01 20:35

Tue, 22 May 2001 10:08:05 +0200 skrev "Ms. Krabappel" <sandra@nospam.dk>

Hej Sandra,

>For 10 citroner (øko) skal man bruge 1 l ren alcohol (jeg aner ikke hvor du
>finder den i DK), 1 l vand, 1 kg sukker.

Apoteket, min kære vendine - på Apoteket; det er naturligvis
rævekostbart grundet afgifter, men de sælger til bitterfremstilling o.l.

Hvis jeg havde massere af frugt på mit træ ville jeg gøre det samme, men
jeg må så nøjes med at købe min hos Super Marco istedet...


René
www.rene.hjorth.com

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408596
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste