/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kolesterol?
Fra : EGC


Dato : 18-05-01 15:09

Er der forskel på fedt, animalsk? f.eks. Du må ikke spise æg der er for
meget kolesterol i. Hvorfor ikke kalde det fedt. Er det helt det samme fedt
i madsammenhæng?

Mvh. EGC.



 
 
Peter Westh (18-05-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-05-01 18:42

"EGC" <xxxkaninen@email.dk> skrev i en meddelelse
news:9e3a4a$1vv0$1@news.cybercity.dk...
> Er der forskel på fedt, animalsk? f.eks. Du må ikke spise æg der er for
> meget kolesterol i. Hvorfor ikke kalde det fedt. Er det helt det samme
fedt
> i madsammenhæng?

Dit spørgsmål vil nok have bedre mulighed for at få et svar i
dk.videnskab.sundhed

Men helt kort: en ting er fedtsyresammensætningen i mad, en anden
kolesterolindholdet.

Der er en sammenhæng mellem et højt indtag af mættede fedtsyrer, som de der
findes i de fleste animalske fødevarer, og et højt kolesteroltal.

Fødevarer kan godt indeholde meget kolesterol, uden at være specielt fede.
Det gælder f.eks. lever og rejer.

Tidligere advarede man mod at spise for mange fødevarer med et højt
kolesterolindhod, men i dag er den almindelige opfattelse at det er langt
vigtigere at skære ned på de mættede fedstoffer. Derfor hører du heller ikke
rådet om ikke at spise mere end et halvt æg om dagen så ofte mere.

Overordet set er de officielle kostanbefalinger at 25-30% af energiindtaget
skal komme fra fedt, fordelt på 1/3 mættet, 1/3 enkeltumættet og 11/3
flerumættet fedt.

MVH

Peter






Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408596
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste