"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:41aee1f4$0$86721$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> [Advarsel: Stærk kost for kæledyrselskere!]
>
> Bo Warming wrote:
>
> > Jeg har prøvet strudsm rensdyr, elsdyr, dådyr, elandantilope og kanin
> > -
> > og (selvfanget, selvhængt) baggårds-kat og forandring fryder altså
> > ikke så meget at det gør noget.
>
> Hvordan smager kat? Og hvordan er konsistensen/kødets tekstur? Kunne
> egentlig også godt tænke mig at smage en hund en dag
Min far var i Sverige under krigen og spiste sammen med en dyrlæge på en fin
restaurant og de bad om kanin. Men fik kat - afslørede knoglerne. Det er
også min erfaring at det er samme fjerkræagtige, ret uinteressante kød.
Kaniner havde jeg gående på gulvtæppet i firserne og tyske journalister der
skulle interviewe mig om Sædhjælpsfondet blev hylet helt ud af dem. Det var
lækkert nok at spise, men ikke noget jeg gad længe. I Afrika spiste jeg det
ofte på restaurant og meget fint tilberedt , men stadig ret trist.
Jeg ville gerne smage rotte - eller hund, så hvis en restautant med sådant
kommer i København, håber jeg det vil blive nævnt i subject line på denne
ng.
> > Gedekød: den ukendte delikatesse --
> > På verdensplan hører ged til blandt den mest udbredte kødspise. I
> > Danmark har vi ikke lært at spise ged, selv om køddet både har en
> > udsøgt smag og ernæringsmæssigt ligger i absolut topklasse.
>
> I Rom, hvor jeg indtil for nylig boede, spiser man meget ged - sådan en
> bjerggedsagtig ting. Det smager utrolig lækkert - meget karakteristisk og
> "sød" i smagen i forhold til lammekød. Har dog også hørt, at ged ofte kan
> være en noget sej og trevlet affære.
Jeg elsker at kød er senet og ikke glider hurtigt ned. En hængt stake der
kan spises med sugerør er ikke mig. Men der skal være krølfedt sammen med
trevlerne og geder er jo ikke fede som får, så det kræver nok en særlig
sauce.
I Afghanistan lærte jeg youghurt lage til kebab - så smager får ikke af
uld. Måske det også er løsningen på ged, kat, kanin osv.At der trænger godt
med chili ind i det syrnede , halvrådne kød., hvor lage har hindret ydre
mikrobeangreb