/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tarm hos Kvickly
Fra : Bo Warming


Dato : 28-11-04 11:41

En af søndagsaviserne finder det ulækkert at brugsen sælger billig kød som
indeholder tarm

Da varedeklarationen er ærlig, er det sund pionergerning at også dette
næringsrige protein sælges, for man kan få alt til at smage godt.

Aviskritik om at det er "ulækkert" er ækel, snobbet, intolerant.

Fedtegrever fra Irma er afsindig lækre - mon ikke de består af tarmkrøs?
Fedt med fedtegrever er lækrere end løgfedt, synes jeg.

Trist man aldrig ser hjerte, - eller hestekød - nu om dage.
Slagterne vil have os til kun at spise luksus

Hjerte skulle koge forbandet længe, men det var en fin smag - hvad mon de
bruger dette fornemme muskel til idag?



 
 
Lasse Jensen (28-11-2004)
Kommentar
Fra : Lasse Jensen


Dato : 28-11-04 12:23

Bo Warming wrote:

> En af søndagsaviserne finder det ulækkert at brugsen sælger billig kød som
> indeholder tarm
>
> Da varedeklarationen er ærlig, er det sund pionergerning at også dette
> næringsrige protein sælges, for man kan få alt til at smage godt.
>
> Aviskritik om at det er "ulækkert" er ækel, snobbet, intolerant.

Der er vel ingen tvivl om at det absolut ikke er sundhedsskadeligt, så
hvorfor ikke spise det? Pølser indeholder da også mange sjove ting, selvom
det ikke lige står på pakken, og en smule svinetestikel afholdt da ikke mig
fra at spise svensk pølseret i fredags.

> Fedtegrever fra Irma er afsindig lækre - mon ikke de består af tarmkrøs?
> Fedt med fedtegrever er lækrere end løgfedt, synes jeg.
>
> Trist man aldrig ser hjerte, - eller hestekød - nu om dage.
> Slagterne vil have os til kun at spise luksus
>
> Hjerte skulle koge forbandet længe, men det var en fin smag - hvad mon de
> bruger dette fornemme muskel til idag?

Tjah, jeg spiser ofte hjerte. Det koster jo ingen verdens penge, og det
smaget skønt.

--
Lasse Jensen [fafler at linuxmail dot org]

Peter Westh (28-11-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 28-11-04 13:22

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:vjiqd.532$Mi.263@fe80.usenetserver.com...
> Slagterne vil have os til kun at spise luksus

Slagteren har det i vinduet, der bliver efterspurgt. Men han kan helt
sikkert skaffe enhver tænkelig legemsdel af dyret hjem fra dag til dag.

> Hjerte skulle koge forbandet længe, men det var en fin smag - hvad mon de
> bruger dette fornemme muskel til idag?

Man kan faktisk godt "lynstege" hjerter. Skær dem i skiver på ca 1 cm, rens
dem, og steg dem så i olie på en glohed pande 1-2 minutter på hver side. Så
er de rosa og møre. Stger man for længe blvier de seje, og skal så koge i
timevis for at være lækre.

/P



Bo Warming (30-11-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 30-11-04 02:12

"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:41a9c2de$0$86782$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
> news:vjiqd.532$Mi.263@fe80.usenetserver.com...
> > Slagterne vil have os til kun at spise luksus
>
> Slagteren har det i vinduet, der bliver efterspurgt. Men han kan helt
> sikkert skaffe enhver tænkelig legemsdel af dyret hjem fra dag til dag.
>
> > Hjerte skulle koge forbandet længe, men det var en fin smag - hvad mon
de
> > bruger dette fornemme muskel til idag?
>
> Man kan faktisk godt "lynstege" hjerter. Skær dem i skiver på ca 1 cm,
rens
> dem, og steg dem så i olie på en glohed pande 1-2 minutter på hver side.

> er de rosa og møre. Stger man for længe blvier de seje, og skal så koge i
> timevis for at være lækre.

Her på Nørrebro har vi kun supermarkeder og halalslagtere - men når jeg skal
på juleudstilling på Købmagergade, vil jeg se om en fiskehandler eller
slagter har hjerter og prøve din spændende ide. Tror du mikrobølgeovn dur?
Min mor krydrede med laurbærblade, men det kræver vist lang tids kogning?



Peter Westh (30-11-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 30-11-04 07:38

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:nNPqd.2317$xx2.2266@fe10.usenetserver.com...
> "Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en > Her på Nørrebro har vi kun
supermarkeder og halalslagtere -

Netop halalslagterne på Nørrebro har efter min erfaring en del varer for de
frygtløse - Rantzausgade er i hvert fald det eneste sted, jeg nogensinde har
set testikler i udstillingsvinduet! Lammehjerter ville nok være fine til
lynbehandling.

> Tror du mikrobølgeovn dur?

Nej, jeg det tvivler jeg meget på. Rygende varm olie på panden - og det går
så hurtigt, at det i hvert fald ikke er et tidsmæssigt problem..

> Min mor krydrede med laurbærblade, men det kræver vist lang tids kogning?

Ja... de gange jeg har stegt hjerter på denne måde har jeg vist slet og ret
krydret med salt og peber, men hvis jeg skulle foreslå noget ville det være
chili, hvidløg og/eller rosmarin.

Jeg har ideen fra en af Chi Yun Eskelunds kogebøger fra staren af
halvfjerdserne ("Chi Yuns livretter", tror jeg), og jeg kunne forestille mig
at en en dyppesauce på basis af soya eller chilisauce også ville være godt.

Iøvrigt tror jeg, ved nærmere eftertanke, at skiverne snarere skal være
omkr. 1/2 cm tykke.

MVH

Peter



Knud Winckelmann (02-12-2004)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 02-12-04 19:12

Således skrev Peter Westh den Tue, 30 Nov 2004 07:37:46 +0100:


>Iøvrigt tror jeg, ved nærmere eftertanke, at skiverne snarere skal være
>omkr. 1/2 cm tykke.

Nys fremkommen empiri viser at skiver af svinehjerte på 0,5 cm ved 2
min. på hver side giver et perfekt resultat.

Nammenam.

Knud
--
I'm really easy to get along with once you people learn to see it my
way.

Martin (30-11-2004)
Kommentar
Fra : Martin


Dato : 30-11-04 20:17

Hejsa
Bo Warming wrote:
> En af søndagsaviserne finder det ulækkert at brugsen sælger billig
> kød som indeholder tarm

Uh, hvor må det da være skrækkeligt at spise noget så ækelt og ulækkert
som... En rigtig god hjemmelavet medisterpølse... :)

> Hjerte skulle koge forbandet længe, men det var en fin smag - hvad
> mon de bruger dette fornemme muskel til idag?

I dag smider man den højst sandsynligt bare væk. Det er en skam. Jeg kan da
huske da vi i mit barndomshjem(tm) fik serveret hjerteragout. Det smagte
udemærket og vakte da også grundlag for at tage både anden og måske endda
tredje portion.

Mvh
Martin



Christian B. Andrese~ (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 01-12-04 09:46


"Martin" <tmm@CUTtrutter.dk> wrote in message
news:41acc8ef$0$56283$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> I dag smider man den højst sandsynligt bare væk. Det er en skam. Jeg kan
da
> huske da vi i mit barndomshjem(tm) fik serveret hjerteragout. Det smagte
> udemærket og vakte da også grundlag for at tage både anden og måske endda
> tredje portion.

Hjerter i flødesovs med kartoffelmos til er en herreret.


--
mvh/rg. Christian
I would have to ask the questioner. I haven't had a chance to ask
the questioners the question they've been questioning.
-- George W. Bush, Austin, Texas, Jan. 8, 2001



Harry Lund (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 01-12-04 13:15

DA DU VAR BARN....
måske 30 år efter at jeg var barn på landet.
Vi spiste dengang masser af involde: blødpølse, rullepølse, med-ister o.s.v.
Men i 2004 kan du ikke røre ved indvolde fordi det er der alt " skidtet "
gemmer sig. Lever, nyrer, hjerte m.v er idag uspiselig hvis man tænker på
forurening.
Trist nok fro der smager jo godt.



Christian B. Andrese~ (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 01-12-04 13:42


"Harry Lund" <harrylund@mail.dk> wrote in message
news:41adb587$0$86734$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> DA DU VAR BARN....
> måske 30 år efter at jeg var barn på landet.
> Vi spiste dengang masser af involde: blødpølse, rullepølse, med-ister
o.s.v.
> Men i 2004 kan du ikke røre ved indvolde fordi det er der alt " skidtet "
> gemmer sig. Lever, nyrer, hjerte m.v er idag uspiselig hvis man tænker på
> forurening.

Der er da himmelvid forskel på lever og hjerte. Leveren er et filter,
hjertet en muskel / motor.


--
mvh/rg. Christian
I would have to ask the questioner. I haven't had a chance to ask
the questioners the question they've been questioning.
-- George W. Bush, Austin, Texas, Jan. 8, 2001



Martin (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Martin


Dato : 01-12-04 14:36

Hejsa
Christian B. Andresen wrote:
> Der er da himmelvid forskel på lever og hjerte. Leveren er et filter,
> hjertet en muskel / motor.

Spiser du aldrig stegt lever ?

Mvh
Martin, der for første gang har hørt hjertet omtalt som en motor :)



Christian B. Andrese~ (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 01-12-04 15:09


"Martin" <tmm@CUTtrutter.dk> wrote in message
news:41adc8c1$0$56272$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa
> Christian B. Andresen wrote:
> > Der er da himmelvid forskel på lever og hjerte. Leveren er et filter,
> > hjertet en muskel / motor.
>
> Spiser du aldrig stegt lever ?

Når de serverer det i kantinen så ja.
Men kunne aldrig finde på at lave det selv.

> Mvh
> Martin, der for første gang har hørt hjertet omtalt som en motor :)

Ikke ???


--
mvh/rg. Christian
I would have to ask the questioner. I haven't had a chance to ask
the questioners the question they've been questioning.
-- George W. Bush, Austin, Texas, Jan. 8, 2001



Martin (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Martin


Dato : 01-12-04 15:22

Hejsa
Christian B. Andresen wrote:
> Når de serverer det i kantinen så ja.
> Men kunne aldrig finde på at lave det selv.


Så kunne du vel heller aldrig finde på at spise leverpostej ?

> Ikke ???

Ikke forstået.

Mvh
Martin



Christian B. Andrese~ (02-12-2004)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 02-12-04 08:57


"Martin" <tmm@CUTtrutter.dk> wrote in message
news:41add47d$0$56250$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hejsa
> Christian B. Andresen wrote:
> > Når de serverer det i kantinen så ja.
> > Men kunne aldrig finde på at lave det selv.
>
>
> Så kunne du vel heller aldrig finde på at spise leverpostej ?

Jo, nu forstod jeg det som stegt lever.

> > Ikke ???
>
> Ikke forstået.

Har du virkelig aldrig hørt det om at hjertet er motoren ?


--
mvh/rg. Christian
I would have to ask the questioner. I haven't had a chance to ask
the questioners the question they've been questioning.
-- George W. Bush, Austin, Texas, Jan. 8, 2001



Bo Warming (02-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 02-12-04 09:26

"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:41aecac4$0$181$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Martin" <tmm@CUTtrutter.dk> wrote in message
> news:41add47d$0$56250$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hejsa
> > Christian B. Andresen wrote:
> > > Når de serverer det i kantinen så ja.
> > > Men kunne aldrig finde på at lave det selv.
> >
> >
> > Så kunne du vel heller aldrig finde på at spise leverpostej ?
>
> Jo, nu forstod jeg det som stegt lever.
>
> > > Ikke ???
> >
> > Ikke forstået.
>
> Har du virkelig aldrig hørt det om at hjertet er motoren ?

Hvilket betyder at der snobbes for sådan tværstribet muskulatur, og seje
jægere kan lide seje sager at tygge i.
Men det kan ikke begrundes biokemisk at lever eller milt eller testikler
skulle være mindre lækkert end engelsk bøf.
At hægte metafor om motor på indvolde, er tom lyrik.
VANETÆNKNING STYRER
(men jeg er da også slave af det snobberi der var religion i mit
barndomshjem, så jeg spiser hellere hjerte end nyre - og allerhelst mørbrad



Martin (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Martin


Dato : 01-12-04 14:35

Hejsa
Harry Lund wrote:
> DA DU VAR BARN....
> måske 30 år efter at jeg var barn på landet.

Heh, ja der er da rimlig sandsynlighed for at det var. Det må have været i
midt/slut-firserne.

> Vi spiste dengang masser af involde: blødpølse, rullepølse, med-ister
> o.s.v.

Blodpølse er nu heller ikke nogen ringe ret. Godt med sirup på, så er det
skam ganske godt. Ligeledes med rullepølse og med-ister, dog uden siruppen
:)

> ... Men i 2004 kan du ikke røre ved indvolde fordi det er der alt
> " skidtet " gemmer sig. Lever, nyrer, hjerte m.v er idag uspiselig
> hvis man tænker på forurening.

Folk er sq alt for fikserede på ubetydelige småting. Bakterier mig her og
der. Hvad med om folk faktisk tilegnede sig noget viden om det de rent
faktisk taler om, jeg tror det ville afhjælpe en hel del af snakken om at
alt muligt er farligt.

> Trist nok fro der smager jo godt.

Jasqdaforpokker.

Mvh
Martin



Peter Westh (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 01-12-04 16:26

"Harry Lund" <harrylund@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:41adb587$0$86734$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Men i 2004 kan du ikke røre ved indvolde fordi det er der alt " skidtet "
> gemmer sig. Lever, nyrer, hjerte m.v er idag uspiselig hvis man tænker på
> forurening.

Jeg skal ikke gøre mig klog på det, men jeg tror da ikke forureningen er
stor nok til at udgøre et problem ved normalt indtag.

/Peter
- som skal have blodpølse med æbler i aften.



Bo Warming (01-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 01-12-04 19:32

"Peter Westh" <pwesth@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:41ade282$0$5781$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Harry Lund" <harrylund@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:41adb587$0$86734$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Men i 2004 kan du ikke røre ved indvolde fordi det er der alt " skidtet
"
> > gemmer sig. Lever, nyrer, hjerte m.v er idag uspiselig hvis man tænker

> > forurening.
>
> Jeg skal ikke gøre mig klog på det, men jeg tror da ikke forureningen er
> stor nok til at udgøre et problem ved normalt indtag.

Hvem kender nogen der er blevet syg af tungmetaller ophobet i "varaity
meat". som briterne så kønt kalder "indvoldene".
Hvem kender nogen der er blevet syge af tungmetaller siden Niigata-fiskerne
i Japan 1950, hvor man udledte metylkviksølv-affald netop hvor de fattigste
fiskere fangede fisk til eget forbrug.?

Det er fjoget skrivebordsteori at man skulle tage skade af at der er lidt
losseplads i lever og nyre (men nyre smagte af pis alle de gange jeg har
fået det)

Men som spejder tog hjertekogning en time og der skulle hentes mange grene
til bålet.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste