"Robert Hansen" skrev
> Jeg har lidt af et problem....jeg vil gerne imponere mine 12 gæster, ved
at
> lave en chokolade parfait, med form som et omvendt kræmmerhus. Nu er mit
> problem at opskriften siger at kræmmerhuset (som man lave ud af bagepapir)
> skal stilles i en skål med sukker for at den holde formen i fryseren?????
Og
> jeg har ikke en kummefryser, men kun en normal skod fryser, og er det så
> overhovedet muligt at lave et kræmmerhus der er højere end fryserummet
> (findes der et eller andet hemmeligt trick hvor det kan lade sig gøre at
det
> ligger ned)???
hmm, du er besværlig Robert.
Så længe låget er tæt, og formen fyldt, så kan isen vel ikke blive skæv?
Så det drejer sig "bare" om at finde noget, der er stift nok og som har
låg.....
Men det er da også omstændigt nok.
Man kan i hobbyforretninger købe noget forholdvis stift plastik,- evt. bruge
dem fra de der tynde foldemapper. Af dem må man kunne lave et kræmmerhus og
så hæfte det sammen med en hæftemaskine. Så må man kunne lave et kræmmerhus
af bagepapir og lægge der i og så fylde is HELT op til randen, og så må man
på en eller anden måde kunne tape et stykke vitawrap til som låg. Eller
måske kunne man lade være med at fylde det helt op og i stedet lægge en
"stopklods" i form af en linseform, et stykke beklædt træ el. lign, der lige
passer derned i, og derefter komme vitawrap omkring.
Evt. kunne du stille dem ude på altanen i frostvejr en sen aften, for at de
lige sætter sig inden du lægger dem ned i fryseren. Eller grave dem med i
jorden i haven et par timer en sen aften i frostvejr inden fryserturen.
Alternativet kunne være at dele kræmmerhuset over i to, en bund og en top og
så sætte dem sammen inden servering, blot ved at tage dem ud af formen og
pensle lidt vand på begge dele og sætte dem ovenpå hinanden.
Sådan har jeg i hvert fald engang været med til at lave en KÆMPE islagkage
en gang.
Men, - lad os lige høre, hvordan du ender med at gøre og hvad resultatet
bliver.
Nette