"Frk. Clausen" <Gidinna@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:419cc827$0$33736$14726298@news.sunsite.dk...
> Ja, problemet er det at jeg altså ikke er særlig god til at lave
> risengrød.
> Så hvordan gør I?? Og hvor meget skal man beregne til 2 pers??
----- Original Message -----
From: "Frk. Clausen" <Gidinna@hotmail.com>
Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
Sent: Thursday, November 18, 2004 5:09 PM
Subject: Risengrød!
> Ja, problemet er det at jeg altså ikke er særlig god til at lave
> risengrød.
> Så hvordan gør I?? Og hvor meget skal man beregne til 2 pers??
Det afhænger af, hvor meget risengrød I skal spise *S*
Da jeg var barn og vi fik risengrød til forret og en hovedret bagefter,
lavede min mor grød af en liter mælk - det var rigeligt til 2 voksne og et
stort barn.
Når jeg laver risengrød til min søn på 15 og mig selv, laver jeg af to liter
mælk - men vi får heller ikke andet, så.
Og skal jeg lave grød, så der også er til klatkager eller lignende dagen
efter, skal der mindst laves af tre liter.
Men til 1 liter mælk skal du bruge 125 g risengryn - den slags, der hedder
grødris. Så ganger du op eller ned, bare forholdet mellem risengryn og væske
bliver ved med at være det samme. Det _skal_ se meget tyndt ud de første
fyrre minutter (det tager en lille time i alt). Jeg kommer ikke salt i - der
er jo salt i smørklatten.
Du kan bruge skummet-, let- eller sødmælk som du har smag til. Men jo mindre
fedt der er i mælken, jo lettere brænder grøden på. Og der skal røres i
gryden hele tiden!
Jeg har eksperimenteret med at sætte 125 g grødris over i ½ l vand og koge
dem som om det var løse ris for derefter at komme ½ l mælk i lidt efter
lidt. Det brænder ikke så nemt på, men rigtig mælkerisengrød smager bedre.
I vores familie spiser vi risengrøden med kanelsukker og smørklat - og mørk
hvidtøl til. Hvis det skal være helt rigtigt, skal hvidtøllen hældes _på_
grøden og ikke drikkes af et glas ved siden af
Venlig hilsen Dikte
---
www.dikte.dk