"Heidi B." <Heidi.Bojsen@kattentdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:419a5139$0$66412$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Feder risengrød eller er det noget man kan spise med god samvittighed??
Som en anden skriver, er opskriften afgørende for, hvor meget det feder.
Laver du risengrøden på sødmælk, letmælk eller skummet? Hvor meget
(kanel)sukker hælder du på. Spiser du den med stor/lille/ingen smørklat?
Drikker du sød saftevand eller nisseøl til. Er det dessert eller
hovedmåltid?
Min erfaring er dog - og jeg har hørt mange andre fortælle det samme - at
ikke ret lang tid efter man har spist risengrød, får man en glubende
ulvehunger. Og det hænger uden tvivl sammen med blodsukkerniveauet.
Risengrød får dit blodsukker helt op at ringe. Og når det så daler igen,
opstår den sult, der får dig til at spise igen alt for hurtigt efter.
Der er derfor også forskel på, om du spiser risengrød til morgenmad eller
til aftensmad. For spiser du det til aftensmad, bliver det næppe dit sidste
måltid den dag.
Prøv dig frem.
på
www.fatlow.dk kan du finde et program, der er fænomenalt til at udregne,
hvor meget en given ret/opskrift feder. Hvilket jo i sidste ende afhænger
af, hvor mange kalorier, der er i den.
Mvh. Lisbeth