/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Den bedste opskrift på italienske mandel~
Fra : Esben Grønborg Brun


Dato : 16-05-01 22:54

MANDELKAGER


250 g hvedemel
250 g sukker
200 g hele rå mandler (ej smuttede)
1/2 teske bagepulver
1/1 appelsinskal fint revet
1 stang vanille , korn heraf
2 æg

----

Alt undtagen mandler æltes sammen til en klistret dej (bland de tørre ting
først, og ælt æggene i til sidst).
Mandlerne æltes i med våde kolde hænder (vigtigt) . Skyl hænderne i koldt
vand før og under æltningen, så klistrer dejen ikke til hænderne.
Dejen deles i to klumper, og formes til to pølser svarende til bagepladens
længde (der kan med fordel bruges en teflon bagefolie)

Bages ved 200 grader i 20 minutter.

Tages ud og afkøles til de kan håndteres (kun nogle få minutter, de skal
stadig være varme og bløde)
Skæres i ca 1 cm tykke skiver med en brødsav. Der skal helst bruges en kniv
med "savtakker" , med en almindelig kniv bliver skiverne ikke pæne.
Skiverne lægges på siden på en bageplade. Denne portion fylder netop en
hel bageplade, der bliver ca. 60 stk kager.

Bages / ristes 10 - 20 minutter, til de bliver lysebrune og sprøde. Hold
øje med hvordan farven skifter - den nødvendige tid kan variere med ovnen.
Kagerne skal være lysebrune hårde og sprøde - hvis de er seje og gule er de
bagt for lidt. Mandlerne skal være ristet , være lysebrune.
Kagerne er meget hårde - det skal de være.


Man kan lave en variant med anisfrø istedet for appelsinskal og vanille.

----

Spises som småkager, eller på traditionel italiensk vis sammen med en
god Vin Santo - som man dypper kagerne i ( de bliver dog ikke meget
blødere).



Esben Brun



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste