Hej Jørgen
Tak for det fremragende svar
Vh
Brahma
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> skrev i en meddelelse
news:418fef1a$0$213$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Brahma" <sfcc
zph@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:cmnq0n$219k$1@news.cybercity.dk...
>> Hvem kan hjælpe mig? Jeg søger oplysninger om hvor "gule ærter" stammer
>> fra.Altså ikke selve retten, men ærterne. Er det tørrede grønne ærter
>> eller hva???
>>
>> Vh
>> Brahma
>>
>>
>>
>> ---
>> Outgoing mail is certified Virus Free.
>> Checked by AVG anti-virus system (
http://www.grisoft.com).
>> Version: 6.0.789 / Virus Database: 534 - Release Date: 07-11-2004
>>
> Ja - kort og godt. Normalt høstes ærter når de er grønne, det er i øvrigt
> kun i nogle få timer ærter er gode nok som grønne. En konsulent fra
> frostfirmaet kører konstant rundt og tester markerne for hvornår der kan
> høstes, der tages konstant prøver af ærterne der leveres til frostfirmaet
> (På Falster "Ardo") og pludselig gives der ordre til stop for videre høst.
> Ærter der ikke tages som grønne modnes i bælgen på planten og kan senere
> høstes (Denne gang med en almindelig mejetærsker, de grønne høstes med
> specialhøstere). Ærterne har stadig en grøn hinde om sig, som når den
> fjernes åbenbarer den gule ært.
> Nogle garvede nydere af retten gule ærter mener at den grønne hinde ikke
> må fjernes fra ærterne, men skal koge med og evt. fjernes ved passeringen
> gennem en si.
> mvh
> Jørgen
>
>
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (
http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.791 / Virus Database: 535 - Release Date: 08-11-2004