|
| Spml til pasta Fra : Thomas Schreiber |
Dato : 07-11-04 19:09 |
|
Hej,
Hver gang jeg laver frisk pasta(de pakker det kan købes i de fleste
supermarkeder), går der ikke mange minutter, fra jeg har hældt pastaen over
i en si, til det hele er klumpet sammen, og næsten skal skæres du. Jeg har
prøvet at hælde olivenolie over, hælde vand over, lade være med at hælde
noget over, men lige lidt hjælper det.
Nogen der har et godt råd?
--
Venligst, Regards, Grüsse,
Thomas Schreiber
-
http://schreiber.se
| |
Heidi, Miver og Mull~ (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 07-11-04 19:23 |
|
> Hver gang jeg laver frisk pasta(de pakker det kan købes i de fleste
> supermarkeder), går der ikke mange minutter, fra jeg har hældt pastaen
over
> i en si, til det hele er klumpet sammen, '
Du koger pastaen for længe! Prøv at reducer kogetiden, mener det er 1 minut
der står på de pakker jeg køber, det skal overholdes, ikke noget med "et par
minutter", så får du problemet.
Bare min erfaring, måske er der andre bud?
--
Hilsen Heidi...
http://chocolade.dk
| |
Thomas Schreiber (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Schreiber |
Dato : 07-11-04 19:44 |
|
> Du koger pastaen for længe! Prøv at reducer kogetiden, mener det er 1
> minut
> der står på de pakker jeg køber, det skal overholdes, ikke noget med "et
> par
> minutter", så får du problemet.
> Bare min erfaring, måske er der andre bud?
>
> --
> Hilsen Heidi...
> http://chocolade.dk
Har jeg prøvet. Glemte at tilføje det. Der står 3 minutter på de nye pakker,
og 1 minut på de gamle. Jeg tager sjældent tid på kogetiden, men "mærker" og
smager mig frem. Det mener jeg er den bedste fremgangsmåde ved al
madlavning.
Men tak alligevel
--
Venligst, Regards, Grüsse,
Thomas Schreiber
-
http://schreiber.se
| |
Peter Westh (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 07-11-04 19:41 |
|
"Thomas Schreiber" <its_not@working.com> skrev i en meddelelse
news:418e649a$0$33744$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej,
>
> Hver gang jeg laver frisk pasta(de pakker det kan købes i de fleste
> supermarkeder), går der ikke mange minutter, fra jeg har hældt pastaen
over
> i en si, til det hele er klumpet sammen, og næsten skal skæres du. Jeg har
> prøvet at hælde olivenolie over, hælde vand over, lade være med at hælde
> noget over, men lige lidt hjælper det.
>
> Nogen der har et godt råd?
Nu ved jeg ikke hvilket mærke du køber, men min erfaring er at det især er
de billige mærker der opfører sig, som du beskriver.
en under alle omstændigheder foretrækker jeg at blande saucen i umiddelbart
efter afdrypning. Mange foretrækker det her med at servere sauce og pasta
her for sig, men jeg synes det er en uting; men har slet ikke mulighed for
at blande delene godt nok på en tallerken, uden at bordet og alle de
medspisende søles til.
Så: Bland ca. 2/3 af saucen i pastaen, hæld den i en varm skål, og hæld
resten af saucen over.
MVH
Peter
| |
Thomas Schreiber (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Schreiber |
Dato : 07-11-04 20:04 |
|
> Nu ved jeg ikke hvilket mærke du køber, men min erfaring er at det især er
> de billige mærker der opfører sig, som du beskriver.
Køber oftest den økologiske med spinat. Kan desværre ikke huske mærket, men
jeg mener den koster ca. 10kr-12kr for 250gr. Den kan fåes i bla. Netto og
Løvbjergmarkedet.
> en under alle omstændigheder foretrækker jeg at blande saucen i
> umiddelbart
> efter afdrypning. Mange foretrækker det her med at servere sauce og pasta
> her for sig, men jeg synes det er en uting; men har slet ikke mulighed for
> at blande delene godt nok på en tallerken, uden at bordet og alle de
> medspisende søles til.
Det kan du have ret i. Har aldrig prøvet at blande saucen med pasta inden
det bliver serveret, men det skyldes nok at jeg ofte bruger pasta som
substitut for eksempelvis kartofler. Men det vil jeg prøve næste gang jeg
laver noget med pastasauce. Har du nogle gode opskrifter til en god
pastasauce?
> Så: Bland ca. 2/3 af saucen i pastaen, hæld den i en varm skål, og hæld
> resten af saucen over.
>
> MVH
>
> Peter
>
Takker
--
Venligst, Regards, Grüsse,
Thomas Schreiber
-
http://schreiber.se
| |
Peter Westh (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 07-11-04 21:07 |
|
"Thomas Schreiber" <its_not@working.com> skrev i en meddelelse
news:418e718e$0$33731$14726298@news.sunsite.dk...
> > Nu ved jeg ikke hvilket mærke du køber, men min erfaring er at det især
er
> > de billige mærker der opfører sig, som du beskriver.
>
> Køber oftest den økologiske med spinat. Kan desværre ikke huske mærket,
men
> jeg mener den koster ca. 10kr-12kr for 250gr. Den kan fåes i bla. Netto og
> Løvbjergmarkedet.
Jeg kan heller ikke huske hvad mærket er på den, jetg indtil videre har
bedst erfaringer med - men det er italiensk og fås i Iso.
MVH
Peter
| |
Thomas Schreiber (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Schreiber |
Dato : 07-11-04 21:25 |
|
> Jeg kan heller ikke huske hvad mærket er på den, jetg indtil videre har
> bedst erfaringer med - men det er italiensk og fås i Iso.
Har endnu ikke set en ISO på fastlandet, så den kan jeg desværre ikke ligs
sådan umiddelbart prøve.
> MVH
>
> Peter
>
>
Hvad med pastasauce?
--
Venligst, Regards, Grüsse,
Thomas Schreiber
-
http://schreiber.se
| |
Ebbe Kristensen (08-11-2004)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 08-11-04 10:27 |
|
"Thomas Schreiber" <its_not@working.com> wrote in message news:<418e718e$0$33731$14726298@news.sunsite.dk>...
> Det kan du have ret i. Har aldrig prøvet at blande saucen med pasta inden
> det bliver serveret, men det skyldes nok at jeg ofte bruger pasta som
> substitut for eksempelvis kartofler. Men det vil jeg prøve næste gang jeg
> laver noget med pastasauce. Har du nogle gode opskrifter til en god
> pastasauce?
Ragu!
Det er den sauce der bruges til Pasta alla Bolognese og i den
klassiske Lasagne al Forno.
Nedenstående opskrift er beregnet til at man skal fryse (noget af)
saucen ned til senere brug.
2 dl finthakket løg sauteres i halvt smør og halvt olie
til det bliver "gennemsigtigt"
2 dl finthakket gulerod tilsættes of sauteres ca 1 minut
2 dl finthakket selleri
1 kg hakket oksekød tilsættes. Rod rundt i det indtil
kødet mister den røde farve
2 dl mælk tilsættes. Koges ind indtil mælken
1/2 tsk revet muskatnød er væk. Mælken giver saucen en let
cremet karakter.
1 fl italiens hvidvin tilsættes. Koges ind indtil vinen
er væk.
tre ds italienske flåede tilsættes. Når saucen komme i kog
tomater (Mutti hvis du skruer man ned for varmen således
kan skaffe dem) at den simrer svagt. Det skal den
så gøre i minimum tre timer, gerne
længere. Jeg plejer at lade den
putre i mindst fem timer. Hvis den
bliver for tør undervejs tilsættes
lidt vand.
Som det ses er det ikke noget man laver når man er kommet hjem fra
arbejde. Men den lange kogetid er vigtig; det er den, der koncentrerer
smagen på en måde der bare ikke kan opnås på anden vis.
Som nævnt går det fint at fryse saucen. Jeg plejer at lave
portionsposer. Så skal jeg bare tage en pose op af fryseren om
morgenen hvis jeg vil have Pasta alle Bolognese om aftenen.
Ebbe
| |
Devast8or (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Devast8or |
Dato : 07-11-04 20:21 |
|
Thomas Schreiber wrote:
> Hej,
>
> Hver gang jeg laver frisk pasta(de pakker det kan købes i de fleste
> supermarkeder), går der ikke mange minutter, fra jeg har hældt
> pastaen over i en si, til det hele er klumpet sammen, og næsten skal
> skæres du. Jeg har prøvet at hælde olivenolie over, hælde vand over,
> lade være med at hælde noget over, men lige lidt hjælper det.
>
> Nogen der har et godt råd?
Prøv at lade være med at lade pastaen stå i sien for længe. Jeg bruger ikke
en si, jeg holder bare låget over gryden og hælder vandet fra den måde. Når
jeg gør det, kan jeg ikke komme af med alt pastavandet, og det lader til at
det egentlig er en meget god ting - mit klistrer ihvertfald ikke.
Devast8or
| |
Thomas Hansen (07-11-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Hansen |
Dato : 07-11-04 21:13 |
|
On Sun, 7 Nov 2004 19:08:30 +0100, Thomas Schreiber <its_not@working.com>
wrote:
> Hej,
>
> Hver gang jeg laver frisk pasta(de pakker det kan købes i de fleste
> supermarkeder), går der ikke mange minutter, fra jeg har hældt pastaen
> over
> i en si, til det hele er klumpet sammen, og næsten skal skæres du. Jeg
> har
> prøvet at hælde olivenolie over, hælde vand over, lade være med at hælde
> noget over, men lige lidt hjælper det.
>
> Nogen der har et godt råd?
>
>
Hej
Jeg plejer at give dem et skvæt olivenolie og lige røre det rundt.
Så klumper det ikke sammen. Hvis dit alligevel klumper så koger du det nok
for længe.
/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
| |
Ukendt (09-11-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 09-11-04 10:34 |
|
"Thomas Schreiber" <its_not@working.com> wrote in message
news:418e649a$0$33744$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej,
>
> Hver gang jeg laver frisk pasta(de pakker det kan købes i de fleste
> supermarkeder), går der ikke mange minutter, fra jeg har hældt pastaen
over
> i en si, til det hele er klumpet sammen, og næsten skal skæres du. Jeg har
> prøvet at hælde olivenolie over, hælde vand over, lade være med at hælde
> noget over, men lige lidt hjælper det.
>
> Nogen der har et godt råd?
Prøv at bruge en større gryde med meget mere vand i. Jeg ved godt at det
ikke er så økonomisk og alt det der. Men en STOR gryde med MEGET vand løser
problemet for mig.
P.S. Det var en italiensk kok der fortalte mig det engang for mange år
siden. Det var noget med at stivelsen fra melet blev fortyndet meget mere i
en stor gryde. Men han var fra Sardinien og ikke vildt god til dansk
så......
Mvh
Jens
| |
|
|