"Marianne Høyen" <hoyen@lundbak.dk> skrev i meddelandet...
> Min søn på 4 skal holde børnefødselsdag - med indlagt 'frokost'.
> Jeg kunne godt tænke mig at lave nogle små pizza'er (7-12 cm i
> diameter), men hvordan gør jeg smartest, hvis jeg gerne vil lave
> + halvbage dej-delen dagen i forvejen og kun lægge fyldet på på
> selve dagen ?
Ja, det lyder udmærket Marianne, - hvad tid skal JEG komme?
Apropos pizza.
Vidste du, at i Italien har politiet en særlig afdeling med det flotte
navn "nuclei antisofisticazione", - hvis opgave er at hjemsøge
restauranter og institutionskøkkener osv. for at sikre, at
hygiejnereglerne og fødevarelovgivningen bliver overholdt. Dette lidt
meget emsige "pizzapoliti" skal bl.a. sørge for..., at fx pizzabagerne
KUN bruger jomfru-olivenolie, og at deres tomater, mozzarella og øvrige
ingredienser er af den helt "rigtige" kvalitet. -Hvad siger du så
)
---
Tilbage til børnefødselsdagen... - er her et alternativt forslag,
som jeg selv har benyttet mig af engang -med succes. Et ostegratineret
rosinbrød med banan, chokolade og is... -Uhmm!
Ricotta med banan og chokolade:
(2 pers.)
4 tykke skiver rosinbrød (køb, -el. bag selv af en tebolledej)
1¼ dl ricotta-ost*
2 store bananer, i skiver på skrå
30 g mørk chokolade, revet
evt. flødeis
Grillen forvarmes til 210°. Rist brødet let på begge sider.
Osten fordeles på brødet, bananskiver lægges over. Drysses med
chokolade.
Sættes under grill, til chokoladen er smeltet og bananerne er
gennemvarme. Serveres straks, evt. med en god flødeis.
*Ricotta er frisk italiensk ost, som har en blød og glat konsistens. Den
har en mild smag og anvendes både i krydrede retter og i desserter.
Go' fornøjelse! - og et stort tillykke til sønnen på fire.
\ O /
||
_/ \_ Hurra!
--
ciao Dario Crampeotto, - lanceret som vidunderbarn 1947
PS: Hørt på DR2 "Indefra" (tirsdag)...
(Dumt) spørgsmål til Fødevareministeren (Ritt Bjerregaard)
af Kristian Jensen (V)
"Vil det være tilfredsstillende ud fra en hygiejnisk betragtning at
kræve, at kunderne bruger en brødtang til at tage rundstykker og andet
brød og dermed ikke kommer i fysisk kontakt med andre kunders brød??"