|
| marinade.. Fra : Daniela Althof |
Dato : 29-10-04 20:51 |
|
Hejsa
Er der nogen af jer der har en god opskrift på en lækker marinade til
kød? Gerne med hvidløg..
Hilsen Daniela
| |
Daniela Althof (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Daniela Althof |
Dato : 02-11-04 02:10 |
|
Daniela Althof wrote:
> Hejsa
>
> Er der nogen af jer der har en god opskrift på en lækker marinade til
> kød? Gerne med hvidløg..
>
> Hilsen Daniela
Hmmm, er der slet ingen af jer der laver jeres egen marinade til kød?
Køber i alle den færdige?
Så må jeg jo selv til at improvisere...
Hilsen Daniela..
| |
Peter Westh (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 02-11-04 08:17 |
|
"Daniela Althof" <superdilbert@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:Be2dnTiiS_gcQxvcRVn-hg@isunet.net...
> Daniela Althof wrote:
> > Hejsa
> >
> > Er der nogen af jer der har en god opskrift på en lækker marinade til
> > kød? Gerne med hvidløg..
Det afhænger lidt af, hvad du har tænkt dig at gøre med kødet, efter det er
marineret. En oksesteg eller lignende, som skal steges i gryde, kan man
marinere i en flaske rødvin sammen med et par løg, nogle hvidløgsfed, et par
nelliker, peberkorn, en dusk persille og en mase timian eller rosmarin. Lad
den ligge natten over i køleskabet, fisk kødet op og brun det i en gryde, og
lad det så simre med den afsiede marinade til det er så mørt, at det kan
skæres med øjenbrynet.
Hvis det er marinade til stegt kød som grillspyd eller bøffer, er
principperne nogle lidt andre. Jeg plejer at gå ud fra en af følgende to
modeller:
Olivenolie-modellen
Består af olivenolie, noget syrligt såsom citron eller vineddike, en masse
knust hvidløg samt noget aromatisk såsom timian, rosmarin, oregano, salvie,
peber, chili, spidskommen - ikke altsammen på en gang, men en eller to ad
gangen.
Soja-modellen
Sojamodellen består af sojasauce, noget sødt som honning eller sirup, noget
syrligt som eddike eller citron, og nogle stærke krydderier. F.eks. hvidløg,
ingefær, chili, koriander, citrongræs etc. Hvid kødet er magert, også et
skvæt olie (og gerne sesamolie). Denne model tillader ret udsyrede
eksperimenter; man kan f.eks. bruge appelsinmarmelade til det søde og kaffe
som krydderi. Det vigtige er balancen mellem sødt, surt, salt og stærkt.
Udvis forsigtighed ved stegning, da sukkeret let branker.
MVH
Peter
| |
Daniela Althof (02-11-2004)
| Kommentar Fra : Daniela Althof |
Dato : 02-11-04 14:48 |
|
Hej Peter
Det var lige noget i den retning jeg manglede. Nu har jeg da noget at gå
ud fra...
Mange tak skal du have
Hilsen Daniela..
Peter Westh wrote:
> "Daniela Althof" <superdilbert@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:Be2dnTiiS_gcQxvcRVn-hg@isunet.net...
>
>>Daniela Althof wrote:
>>
>>>Hejsa
>>>
>>>Er der nogen af jer der har en god opskrift på en lækker marinade til
>>>kød? Gerne med hvidløg..
>
>
> Det afhænger lidt af, hvad du har tænkt dig at gøre med kødet, efter det er
> marineret. En oksesteg eller lignende, som skal steges i gryde, kan man
> marinere i en flaske rødvin sammen med et par løg, nogle hvidløgsfed, et par
> nelliker, peberkorn, en dusk persille og en mase timian eller rosmarin. Lad
> den ligge natten over i køleskabet, fisk kødet op og brun det i en gryde, og
> lad det så simre med den afsiede marinade til det er så mørt, at det kan
> skæres med øjenbrynet.
>
> Hvis det er marinade til stegt kød som grillspyd eller bøffer, er
> principperne nogle lidt andre. Jeg plejer at gå ud fra en af følgende to
> modeller:
>
> Olivenolie-modellen
> Består af olivenolie, noget syrligt såsom citron eller vineddike, en masse
> knust hvidløg samt noget aromatisk såsom timian, rosmarin, oregano, salvie,
> peber, chili, spidskommen - ikke altsammen på en gang, men en eller to ad
> gangen.
>
> Soja-modellen
> Sojamodellen består af sojasauce, noget sødt som honning eller sirup, noget
> syrligt som eddike eller citron, og nogle stærke krydderier. F.eks. hvidløg,
> ingefær, chili, koriander, citrongræs etc. Hvid kødet er magert, også et
> skvæt olie (og gerne sesamolie). Denne model tillader ret udsyrede
> eksperimenter; man kan f.eks. bruge appelsinmarmelade til det søde og kaffe
> som krydderi. Det vigtige er balancen mellem sødt, surt, salt og stærkt.
> Udvis forsigtighed ved stegning, da sukkeret let branker.
>
> MVH
>
> Peter
>
>
| |
|
|