Min favorit græskar suppe er denne - pragtfuld farve og smager som en drøm -
kan kun sige prøv den ... men ellers er der jo mange forskellige ting du kan
gøre hvad med græskar tazziki ?
Græskarsuppe
Velsmagende græskarsuppe med resterne efter græskarmændene.
Du skal bruge:
1 hokkaido græskar
2 løg
2 stk. rød peber
3 fed hvidløg
1 frisk chili
1 liter vand el. grøntslagsbouillon
Olivenolie
Salt & peber
Topping:
Cremefraiche
Daggammelt brød
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Sådan gør du:
Græskarsuppe
Skræl græskarret, fjern kernerne fra midten og skær kødet i ca. 3cm store
tern. Læg dem i et ildfast fad. Dryp med olie og salt. Bag dem i ovnen ved
200 grader til de er møre (ca 40 min. )
Vend græskarterningerne undervejs for at undgå at de brænder på, ellers vil
suppen få sorte pletter.
I mens græskarret bages, hakkes løg og peberfrugt. De sauteres dernæst med
hvidløg og chili i olivenolie i en stor gryde.
Når græskarret er mørt blandes det hele i gryden og svitser videre et par
minutter.
Tilsæt vand og lad suppen koge op i 5-10 min.
Dernæst blendes det hele. Hvis suppen er for tyk tilsættes yderligere vand.
Smag til med salt og peber.
Servér med en klat cremefraiche og croutoner
Retten skal være efterårsstærk i smagen - og så får man fuld udbytte af
kontrasten med den kolde, milde cremefraiche. Topping
Gnid det tørre brød med hvidløg. Skær det dernæst i tern og rist på panden i
olivenolie til de er sprøde og brune. Drys med salt.
knus Sofie
--
Besøg
www.Familiemad.dk
"Omnolog HMH" <hhestbechrouladea@oohay.dk> skrev i en meddelelse
news:hkvfd.60327$Vf.2873320@news000.worldonline.dk...
> pumpin-pie smager fakker talt helt godt.
>
>