"Hejdemann Nielsen" <info@shannon-fly-dressing.dk> skrev i meddelandet:
> kan man blot lave en grød af opkogte bær og tilsætte lidt atamon eller
> melamin??.
>
> Hvordan kan man lave mamelade uden sukker??
FYI: For Your Information...
Med lidt (ikke synderligt) hjælp fra Tørsleffs Husmoder Service "Den
Grønne Syltebog":
Til syltetøj og marmelade uden sukker - skal du bruge "Rød Melatin", -
som overhældes med koldt vand, 2 dl til 25 g pulver. I løbet af 5-10
min. kvæles Melatin og væske ud til en gelé, der kan røres i den kogende
frugt. Kogetid 2 minutter.
Husk! - Man skal ikke sylte store mængder uden sukker, men kun til et
par måneders forbrug. Efter den tid mister syltetøj uden sukker en del
smag, farve og vitaminer. Konsistensen bliver også anderledes.
---
Desuden oplyses, - at man ved brug af "Grøn Melatin" som er et
vegetabilsk fortykningsmiddel tilsat 'lidt' kunstigt sødemiddel, - er
muligt at fremstille sukkerfri marmelade og syltetøj med rigtig
konsistens, -samt god farveholdbarhed og smag...
NB: Rød, Grøn, Blå og Gul Melatin er ligeledes tilsat
konserveringsmidler.
---
PS: Når man har have med frugttræer/buske osv. - så er "Den Grønne
Syltebog", et næsten uundværligt opslagsværk, med masser af opskrifter
og gode råd. - Skynd dig - gå ud og køb den nu!
Eller - den kan bestilles her, kun kr. 30,00:
www.toersleff.dk/4_husmoder/index_4.htm
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Hvis du kan læse denne side... så er du heldigere stillet
end over 2 milliarder i denne verden - som slet ikke kan læse.