"Morten Bjergstrøm" <nospam01@miljokemi.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns9585929B74326.miljokemi.dk@miljokemi.dk...
> "JIB" <ji@iteration.dk> skrev:
>
>>> Min søster har gjort det i årevis, dog uden at åbne vinen.
>>> Hun påstår, at den bliver bedre af det - så vidt jeg husker, at
>>> den bliver afsvovlet. Hvordan DET så skulle foregå, når flasken
>>> er uåbnet, kan så ikke lige se
>>
>> Afsvovlet?
>>
>> Sikke da noget vås. Svovlen bliver sgu da, hvor den er!
>
> Men den omdannes måske til en anden svovlforbindelse.
>
> Jeg aner ikke om det er tilfældet, men det er en mulighed.
>
> --
> Morten
http://miljokemi.dk
> Chilidyrkning med debatforum
http://miljokemi.dk/chili
> Fotogalleri
http://miljokemi.dk/coppermine
Hvis man åbner en ung vin og drikker med det samme kold, vil den sikkert smage
surt muligvis bl.a. med svovlsyrling smagen (ikke svovlsyre). Når vinen er
varmet op vil den måske smage mindre surt. Det er fordi smagsløgene virker
forskelligt på varmt og koldt. Især smagen for sødt er afhængig af temperaturen.
Prøv at drikke en isafkølet jubilæum (til silden?). Prøv bagefter at drikke den
køleskabskold (som kødsnaps) og til sidst ved rumtemperatur (som ostesnaps) der
er en kolossal forskel på snapsens sødme og det alene på grund af temperaturen.
Hvis en mikrobølgeovn kan forvandle en svovlforbindelse til noget andet kommer
vi ud i diskusioner om radiobølgerne i ovnen kan mere end almindelig varme,
hvilket jeg mener tidligere tråde i denne ng har manet i jorden.
mvh
Jørgen