/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegte saltsild
Fra : Stella Bang


Dato : 13-10-04 17:52

For en del år siden kom min mand meget på Bornholm, og nu snakker han om
stegte saltsild som åbenbart er en Bornholmsk specialitet.
Er der nogen i gruppen der ved hvordan man selv laver dem? Jeg kunne godt
tænke mig at overraske ham med dem en dag.

Venligst
Stella



 
 
Harry Lund (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 14-10-04 09:18

Vi fik dem en gang i Neksø. Husk stegte løg og rødbeder.
Hvordan??? Formentlig bare steg dem i en pannering og med hvide kartofler og
masser af stegepande-væde ved. Sådan husker jeg det.

Venligst Harry



Abildgaard 3140 (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 14-10-04 09:50

Stella Bang wrote:
> For en del år siden kom min mand meget på Bornholm, og nu snakker han
> om stegte saltsild som åbenbart er en Bornholmsk specialitet.
> Er der nogen i gruppen der ved hvordan man selv laver dem? Jeg kunne
> godt tænke mig at overraske ham med dem en dag.

Hvis du selv salter sildene, skal de udvandes inden stegning, ellers får du
dem bare saltede og udvandede fra fiskehandleren. Der er ikke meget
hokuspokus i det. De skal bare steges på panden. Tricket er det hvinende
salte i forbindelse med STÆRK hjemmerørt sennep og syltede rødbeder . . .
haps, haps, haps, nu skal vi ha' snaps

Jeg er iøvrigt enig. Jeg afholder et årligt sildegilde med min basisgruppe
og betragter egentlig de indledende silderetter som forspil. Stegte saltsild
er the real mccoy!


--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>' www.aass.dk



Erling Hansen (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 14-10-04 10:12

Abildgaard 3140 <pialykke@fjernmigget2net.dk> wrote:

> Stella Bang wrote:
> > For en del år siden kom min mand meget på Bornholm, og nu snakker han
> > om stegte saltsild som åbenbart er en Bornholmsk specialitet.
> > Er der nogen i gruppen der ved hvordan man selv laver dem? Jeg kunne
> > godt tænke mig at overraske ham med dem en dag.
>
> Hvis du selv salter sildene, skal de udvandes inden stegning, ellers får du
> dem bare saltede og udvandede fra fiskehandleren. Der er ikke meget
> hokuspokus i det. De skal bare steges på panden. Tricket er det hvinende
> salte i forbindelse med STÆRK hjemmerørt sennep og syltede rødbeder . . .
> haps, haps, haps, nu skal vi ha' snaps
>
> Jeg er iøvrigt enig. Jeg afholder et årligt sildegilde med min basisgruppe
> og betragter egentlig de indledende silderetter som forspil. Stegte saltsild
> er the real mccoy!

Hvis du køber hos fiskehandleren så husk for Guds skyld at spørge om de
er udvandede. Ellers gør du det selv: 3-4 hold vand over nogle timers
tid. Hvis de er lige fra tønden får du hår på brystet hvis du ikke har
det i forvejen. Det øvrige tilbehør er jo beskrevet.
mvh
Erling


Stella Bang (14-10-2004)
Kommentar
Fra : Stella Bang


Dato : 14-10-04 12:16

> > Tak for rådene. Det er vel ikke sådan at man kan købe ferske
sildefileteer og så lade dem ligge i en stærk saltlage nogle timer.? Nej det
bliver vel ikke det samme, men det kunne da være.
hilsen
Stella

Hvis du selv salter sildene, skal de udvandes inden stegning, ellers får du
> > dem bare saltede og udvandede fra fiskehandleren. Der er ikke meget
> > hokuspokus i det. De skal bare steges på panden. Tricket er det hvinende
> > salte i forbindelse med STÆRK hjemmerørt sennep og syltede rødbeder . .
..
> > haps, haps, haps, nu skal vi ha' snaps
> >>
> Hvis du køber hos fiskehandleren så husk for Guds skyld at spørge om de
> er udvandede. Ellers gør du det selv: 3-4 hold vand over nogle timers
> tid. Hvis de er lige fra tønden får du hår på brystet hvis du ikke har
> det i forvejen. Det øvrige tilbehør er jo beskrevet.
> mvh
> Erling
>



Jens Bruun (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 15-10-04 14:11

"Stella Bang" <slbang@mail.dk> wrote in message
news:416e5f95$0$195$edfadb0f@dread11.news.tele.dk

> Det er vel ikke sådan at man kan købe ferske
> sildefileteer og så lade dem ligge i en stærk saltlage nogle timer.?

Hvis du salter dem et døgn i køleskab, kan de fint bruges i en snæver
vending.

--
-Jens B.



Stella Bang (15-10-2004)
Kommentar
Fra : Stella Bang


Dato : 15-10-04 16:34

Hej Jens
Tak for tippet, det vil jeg prøve.
Stella
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:ckoi92$ceb$1@news.cybercity.dk...
> "Stella Bang" <slbang@mail.dk> wrote in message
> news:416e5f95$0$195$edfadb0f@dread11.news.tele.dk
>
> > Det er vel ikke sådan at man kan købe ferske
> > sildefileteer og så lade dem ligge i en stærk saltlage nogle timer.?
>
> Hvis du salter dem et døgn i køleskab, kan de fint bruges i en snæver
> vending.
>
> --
> -Jens B.
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste