"Jan Tønder" skrev i en meddelelse
> Hej gruppe.
>
> Nogen der kender en god opskrift på hvidkåls-lasagne? Det kunne vi
godt
> tænke os at lave i aften
>
> På forhånd tak for evt. svar.
Nå, det var da synd, at der så slet ikke er indløbet en eneste opskrift.
Der findes den svenske, som vist hedder "Kållimpa". Her rører man en
fars som til forloren hare og lægger den lagvis med masser af hakket
hvidkål, som har fået et ganske kort opkog. Det øverste lag skal være
fars og så ind i ovnen med det ovnfaste fad. Det smager rigtig godt.
Jeg har også fået sådan en lag på lag ovnret med kål i Serbien. Dér blev
ideen hentet i en bog med "nye og moderne opskrifter", og denne kålret
var åbenbart ikke gennemprøvet. Det var også fintsnittet hvidkål, som
var lagt lagvis med skiver af hamburgerryg. Ingen af delene var blevet
kogt en smule, inden retten gik i ovnen, og virkede derfor lidt
indtørret. Jeg vil tro, det kunne
have været en spændende ret, hvis både kål og hamburgerryg var blevet
kogt først og så derefter varmet godt igennem i ovnen.
Håber der dukker noget op, hvor man skal bruge lasagneplader.
Hilsen Ruth