|
| surdej igen Fra : Ralph |
Dato : 29-09-04 17:08 |
|
Den HAR været oppe at vende før, men jeg vil gerne have præciseret lidt:
Jeg bager rugbrød ca. hver 10. dag, det kan min surdej ikke holde til, den
mugner (eller det ligner nærmere spyflueæg, men nok til at den røg ud.) Rent
cremefraichebæger med låg i køleskab, burde det ikke være rent nok?
Dog kunne jeg forestille mig at bruge surdejen til "hvidt" brød måske hver
3. dag - så lang tid SKAL den da kunne holde sig - men skal jeg så lave
surdejen udelukkende af hvedemel, eller betyder den lille mængde rugmel:
positivt, negativt eller ingenting for smagen i et miniflute som bruges i
madpakke - 3 kræsne børn.
Hvor lang tid skal en dej lavet med 20% durum og 80% hvedemel hæve og
efterhæve på en surdej.
--
venligst
Ralph
| |
Peter Westh (29-09-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-09-04 20:15 |
|
"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:415adda5$0$290$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Jeg bager rugbrød ca. hver 10. dag, det kan min surdej ikke holde til, den
> mugner (eller det ligner nærmere spyflueæg, men nok til at den røg ud.)
Rent
> cremefraichebæger med låg i køleskab, burde det ikke være rent nok?
Mib holder fint i ugevis. Rent glas med patentlåg i køleskabet. Jeg ved
ikke, om det er glasset, der gør forskellen, men du ku jo prøve.
Iøvrigt har min surdej konsistens som youghurt - måske betyder det også
noget.
> Dog kunne jeg forestille mig at bruge surdejen til "hvidt" brød måske hver
> 3. dag - så lang tid SKAL den da kunne holde sig - men skal jeg så lave
> surdejen udelukkende af hvedemel, eller betyder den lille mængde rugmel:
> positivt, negativt eller ingenting for smagen i et miniflute som bruges i
> madpakke - 3 kræsne børn.
Jeg bruger samme surdej til rug og hvedembrød, dog tilsætter jeg en anelse
gær til hvededejen (efter at jeg har taget surdej fra). Jeg synes det smager
fint - men det afhænger vel af hvor kræsnte dine unger er.
MVH
Peter
| |
Margrete Johansen (30-09-2004)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 30-09-04 05:53 |
|
"> Jeg bager rugbrød ca. hver 10. dag, det kan min surdej ikke holde til,
den
> mugner (eller det ligner nærmere spyflueæg, men nok til at den røg ud.)
Rent
> cremefraichebæger med låg i køleskab, burde det ikke være rent nok?
Husker du at drysse salt på?
Margrete
| |
Ralph (30-09-2004)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 30-09-04 14:40 |
|
"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:415b913b$0$283$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Husker du at drysse salt på?
Ja det er jo et definitionsspørgsmål, jeg anede ikke der skulle salt på, kan
man glemme noget man ikke ved?
Men det vil jeg da straks gøre.
--
venligst
Ralph
| |
Christina S (30-09-2004)
| Kommentar Fra : Christina S |
Dato : 30-09-04 15:19 |
|
"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> wrote in message
news:415c0c70$0$259$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
> news:415b913b$0$283$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Husker du at drysse salt på?
>
> Ja det er jo et definitionsspørgsmål, jeg anede ikke der skulle salt på,
kan
> man glemme noget man ikke ved?
>
Hej,
det vidste jeg heller ikke og min surdej gør det vist heller ikke. Den lever
fint uden salt i en tupperware i køleskabet i mange måneder (der går nolge
gange et par mdr. hvor den ikke bliver brugt).
Kh, Christina
| |
|
|