Jette wrote:
> Jeg købte i foråret et bolchekogesæt. Hen over sommeren har jeg ikke
> fået kogt nogle bolcher, men denne weekend syntes jeg, at det er ved
> at være tid igen
Jeg finder sættet frem, og jeg konstaterer nu at
> lakridspulveret, som har været opbevaret i en tætsluttende
> plastbeholder, er klumpet fuldkommen sammen. Klumperne er store og
> hårde som sten. Jeg kan praktisk talt ikke slå dem i stykker, og
> pulveret dermed totalt uanvendeligt til bolchekogning.
> Mine spørgsmål er nu:
> Er der andre der har oplevet dette?
> Er der en måde at opbevare lakridspulver på, således at jeg fremover
> undgår ovenstående problem?
Lakridspulver er hygroskopisk og vil suge vand fra atmosfæren.
Medmindre du tilsætter antiklumpningsmiddel, fjerner alt vand fra atmosfæren
eller pumper din lakridsbeholder fuldstændigt tom for luft, så undgår du det
nok ikke.
Hvilken en af mulighederne der er smartest for dig, vil jeg kun gisne om....
Du kan også overveje om du kan opbevare lakridspulveret på en anden måde.
Umiddelbart kan jeg tænke mig at en lakridssirup kunne være en løsning.
Siruppen har du i form af glukosesirup til dine bolcher, og en blanding
kunne være løsningen. Hvilket forhold aner jeg ikke, men det er da en
spændende opgave til de lange vintermåneder.
Ydermere skal du være opmærksom på at glycyrrhizin, som er aktivstoffet i
lakrids, kan hydrolysere.
-V-