Hej
Det lyder spændende med gullaschsuppe. Det vil jeg bestemt prøve.
Tak for opskriften.
Hilsen
Grethe
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> skrev i en meddelelse
news:4148ad53$0$304$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Spirrevip" <gap64@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4147ea45$0$313$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > Om ca. 6 uger skal jeg have lavet nyt køkken og vil derfor ikke kunne
lave
> > mad i ca. 14 dage. Jeg har tænkt mig allerede nu at begynde at at lave
> > nogle færdige retter til at putte i fryseren og senere varme op i
> > microovnen. Er der nogen der har nogle ideer til sådanne middagsretter
og
> > hvad skal jeg fryse det ned i? Man må vel ikke komme foliebakker i
> > microovnen , vel?
> >
> > Med venlig hilsen
> >
> > Grethe Alsing Pedersen
> >
> >
> Man kan godt lave mad i en mikroovn.
>
> f. eks. en gullashsuppe:
> Kom et par hakkede løg og evt. hvidløg i et fad der egner sig til mikroovn
(ca.
> 2 liter) sammen med lidt olie eller andet fedtstof i et minuts tid
(Undtagen
> parafinolie, det reagerer ikke på mikrobølger og i øvrigt bruger du det
nok
> heller ikke (Tror i mig ikke - stil et glas ren parafinolie i ovnen sammen
med
> et glas vand og kør i et minut)). Kom herefter hakket oksekød 250 - 500 g.
i
> fadet, kør et par minutter, rør i farsen og kør et par minutter til så
kødet
> skifter farve.
> Rør paprika og hvad du ellers bruger af krydderier i og tilsæt en dåse
hakkede
> tomater og et par kartofler skåret i tern. Varm op i ovnen til det koger
og hold
> det kogende ved nedsat effekt i en 5 min. Tilsæt herefter vand/bouillon en
halv
> liters penge, hvis der er plads i fadet og salt og varm op igen til
kogning og
> fortsæt ved nedsat effekt i 5 - 10 minutter.
> Skal herefter hvile i ca. 10 min. under låg.
>
> Dette er taget frit fra en kogebog fra Philips. Philipsbogen går ud fra en
> strålet effekt på 700W/h.
> Det er vigtigt salt først tilsættes til sidst, i det salt skulle virke
> forstyrende ved tilberedning af mikroovnsmad.
> Det kræver at tage fadet ud nogle gange. Men hvis du mangler komfuret er
der vel
> ikke noget at gøre ved det?
>
> I øvrigt er der det interessante ved en mikroovn at der ikke gives rabat:
Hvis
> man kommer den dobbelte mængde i ovnen end en opskrift går ud fra,
fordobler det
> tilberedningstiden.
>
> Hvis din ovn har 1.000 W/h effekt skal du gange philipsopskrifter (hvis du
kan
> få bogen) med 0,7 for at få tilrettet opvarmningstiden. Det gælder dog
ikke hvor
> noget skal holdes varmt her gælder opskriftens tid.
>
> Læg mærke til at der på alle færdigvarer, hvor der er angivet en
mikroovnstid
> altid er angivet ved hvilken effekt angivelsen går ud fra. Således at du
kan
> ændre på tiden afhængig af din ovns stråleeffekt.
>
> Nå det blev en længere smøre
>
> mvh
> Jørgen
>
>