"LK" <lise.kjaer@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:41469e8b$0$200$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Er der nogen der ligger inde med en rigtig god opskrift på syltede
> rødbeder, gerne nogen med mange krydderier ?
Ja da (frit efter Tørsleff):
Hilsen Inger
Syltede rødbeder med løg
2 kg små, ensartede rødbeder
250 - 500 g sylteløg eller små skalotteløg
2 l eddike
1300 g sukker
1 stykke peberrod (det er passende med de stykker, der er i en bakke i
supermarkedet)
1 pose asiekrydderi
Evt. skærmdild
Tilberedning:
Asiekrydderi-posen kan enten lægges i et stort glas rødbeder - eller du kan
koge den i eddiken nogle dage i forvejen, så smagen er trukket ud.
Rødbederne børstes rene og koges: De dækkes med koldt vand, tilsættes 2 spsk
salt og koges, til de er møre: 30 - 35 min efter størrelse.
Løgene skoldes og pilles.
Peberroden skrælles og skæres i så mange stykker, at der er min. 1 stk. pr.
glas.
Eddike og sukker bringes i kog sammen med syltekrydderiet.
Peberrod og løg koges sagte i lagen 10 min.
Skærmdilden bringes i kog.
De rengjorte glas og skruelågene stilles i ovnen ved 100 grader.
Når rødbederne er møre, hældes kogevandet fra, og der hældes koldt vand på -
så kan skindet bare gnides af.
Skær rødbederne i skiver og læg dem i de varme glas - sammen med lidt løg og
min. et stk. peberrod og en smule dild. Fyld op med eddike, så rødbederne er
dækket.
Hvis du først kan skære rødbederne i stykker, når de er kølet af, skal de
lige ned i eddiken og koge op, inden de hældes på de varme glas.
Skru lågene på med det samme.
På denne måde er konserveringsmiddel unødvendig.
|