|
| Nedfrysning af rå kartoffelbåde? Fra : Thomas Jensen |
Dato : 12-09-04 16:39 |
|
Hejsa,
jeg vil høre om der skulle være noget i vejen for at nedfryse rå
bagekartofler skåret i både ?
Eller nærmere om der er nogle tricks ifm dette.
Jeg har søgt lidt, og der er ikke nogen steder der siger det er dumt.
Det er for at kunne forberede lidt flere af gangen, så de er hurtige at lave
i hverdagen.
hygge
Thomas
| |
Nette (12-09-2004)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 12-09-04 16:52 |
|
"Thomas Jensen" skrev
> Jeg har søgt lidt, og der er ikke nogen steder der siger det er dumt.
> Det er for at kunne forberede lidt flere af gangen, så de er hurtige at
lave
> i hverdagen.
Jeg kan heller ikke finde noget om det. Men jeg har engang forsøgt mig:
Kartofler skal man IKKE fryse rå.
Jeg tror, jeg vil lade de firmaer der laver den slags om det og så bruge de
ti minutter længere i køkkenet om aftenen.
Nette
| |
Inger Pedersen (12-09-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 12-09-04 17:14 |
|
"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> Jeg tror, jeg vil lade de firmaer der laver den slags om det og så bruge
de
> ti minutter længere i køkkenet om aftenen.
Enig.
Og hvor lang tid er det lige, det tager at vaske nogle kartofler, skære dem
i både, strø krydderier og olie på?
Ikke så lang tid, som det tager ovnen at blive varm.
- eller helt galt: SLET ikke så lang tid, som det tager at optø de frosne.
Hilsen Inger
| |
Thomas Jensen (12-09-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Jensen |
Dato : 12-09-04 17:20 |
|
Og hvor lang tid er det lige, det tager at vaske nogle kartofler, skære dem
> i både, strø krydderier og olie på?
> Ikke så lang tid, som det tager ovnen at blive varm.
> - eller helt galt: SLET ikke så lang tid, som det tager at optø de frosne.
>
jow jow, men hvis man kunne lave lidt storindkøb, og på den måde spare lidt
mønt, samt få nem god mad, så ville det være fint.
hilsen
Thomas
| |
Inger Pedersen (12-09-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 12-09-04 17:48 |
|
"Thomas Jensen" <thomas@thomas-jensen.dk> skrev i en meddelelse
>
> jow jow, men hvis man kunne lave lidt storindkøb, og på den måde spare
lidt
> mønt, samt få nem god mad, så ville det være fint.
Kartofler kan altså holde sig ret længe i ubehandlet stand.
Jeg går meget ind for nem mad, men hvis du begynder at fryse kartoffelbåde,
tror jeg bare, det bliver mere besværligt end at lave de friske.
Og forskellen på kartoffelprisen ved små/store portioner er ikke så høj
igen.
Kombinationen af storindkøb, besparelser og nem/hurtig mad bliver mere
effektiv, hvis du gør det med kød -eller i forhold til retter, der har lang
tilberedningstid - eller hvor du skal bruge mange remedier og derfor får
hele køkkenet rodet til plus en kæmpe opvask.
Jeg gør det ved frikadeller, kødsovs og sammenkogte retter.
Former hakkebøffer og karbonader, som jeg lægger i to lag i plasticpose med
bagepapir imellem.
Grønsagssuppe hælder jeg kogende på glas, der er varmet i ovnen ved 100
grader, og skruer straks låget fast.
Køl af - så kan det holde sig i nogen tid i køleskabet og er nemt at varme
op.
Hilsen Inger
| |
Inger Pedersen (12-09-2004)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 12-09-04 17:49 |
|
"Thomas Jensen" <thomas@thomas-jensen.dk> skrev i en meddelelse
> jow jow, men hvis man kunne lave lidt storindkøb, og på den måde spare
lidt
> mønt, samt få nem god mad, så ville det være fint.
Jeg glemte at skrive, at kartoffelsuppe kan du sagtens fryse.
Hilsen Inger
| |
Thïngmand (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 13-09-04 09:41 |
|
> jeg vil høre om der skulle være noget i vejen for at nedfryse rå
> bagekartofler skåret i både ?
Jeg gjorde det en gang, hvor vi havde fået lavet for mange til en fest
(utilbredte) - det var der ingen problemer med og de blev også fine, da jeg
lavede dem i ovne, som man ville gøre med posekartofler.
Som det er blevet sagt er det korrekt at det er et stort arbejde, set i
forhold til hvad man kan købe disse poser for på på tilbud - en ulempe ved
de købte er dog at de tit er forstegt i olie og det slipper man jo så for
med sine egne...
--
Thïngmand
..·´¯`·.¸¸.·><((((º>
><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
| |
Thomas Jensen (13-09-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Jensen |
Dato : 13-09-04 15:53 |
|
Jeg gjorde det en gang, hvor vi havde fået lavet for mange til en fest
> (utilbredte) - det var der ingen problemer med og de blev også fine, da
jeg
> lavede dem i ovne, som man ville gøre med posekartofler.
ok lyder godt
>
> Som det er blevet sagt er det korrekt at det er et stort arbejde, set i
> forhold til hvad man kan købe disse poser for på på tilbud - en ulempe ved
> de købte er dog at de tit er forstegt i olie og det slipper man jo så for
> med sine egne...
netop det med olie jeg vil undgå
Tak for dit svar
mvh
Thomas
| |
|
|