Morten S Hansen wrote:
> Hej NG!
>
> Jeg har et ½ kg hakket oksekød liggende i køleskabet og der er jo ingen
> grænser for hvad man kan bruge det til!
>
> MEN lige nu trænger jeg til noget nyt og spændene at lave til aftensmad
> (ikke alt for tidskrævende... og gerne noget min lillesøster på 12 også kan
> lide) så jeg ville blive glad hvis I ville komme med nogle forslag (og gerne
> en opskrift, løs vejledning eller net-link..)
>
Et par forslag:
Svits oksekødet på en pande med tandoori-blandingskrydderi. Smager
guddommeligt i pitabrød med alverdens grøntsager i, og med en hurtig
hvidløgsdressing (ymer/youghurt/creme fraiche etc. med salt, peber og
hvidløg, evt. med tahin i også).
Lav en hurtig fattigmands-chili con carne: Svits løg, hvidløg,
bladselleri, gulerod, og kød. Tilsæt flåede tomater, spidskommen, tørret
og/eller frisk chili efter smag, peberfrugt, kidney-bønner og en stang
kanel. Put evt. (hele fed) hvidløg i efter smag som får lov at koge
med/ud. Jo senere du putter det i, jo mere smager det af hvidløg. Hvis
du har en god fond/bouillon kan du med fordel hælde noget af den ved.
Ellers kan du bare hælde lidt vand ved. Det skal så have lov at koge
(langsomt) ind til det ikke er decideret vådt/sejlende længere.
Ellers kan du også lave et par guddommelige burgere! Husk masser af
lucernespirer :)
/David
|