> Er der ikke nogen der ligger inde med en opskrift der kan "lukke skuffen"
> på mig
>
> MVH
> Claus
Hej Claus
Jeg har stor succes med nedenstående.
God fornøjelse
Erik
2 Stk. RUGBRØD
SURDEJ: 1 DAG: 2
DAG:
3 DL RUGMEL 1? L. VAND 1 FL MALTØL
? TSK SALT 2 SPSK SALT ? KG KNÆKKEDE
RUGKERNER
1? DL KÆRNEMÆLK 1,125 KG RUGMEL 2 DL HØRFRØ
375 G HVEDEMEL 1 DL
SOLSIKKEKERNER
1 DL BOGHVEDEKERNER
1 DL SESAMFRØ
1. SURDEJ: BLAND RUGMEL OG SALT, HÆLD KERNEMÆLK I OG ÆLT DEJEN SAMMEN. STIL
SURDEJEN TILDÆKKET VED KØKKENTEMPERTUR I 2-3 DØGN.
2. FØRSTE DAG: OPLØS SURDEJEN I LUNKENT VAND, RØR SALT I OG TILSÆT
RUG-HVEDEMEL. ÆLT DEJEN GODT IGEMMEN OG LAD DEN STÅ TILDÆKKET TIL HÆVNING
VED KØKKENTEMPERTUR I 24 TIMER.
3. ANDEN DAG: RØR MALTØL OG KNÆKKEDE RUGKERNER I DEN HÆVEDE DEJ. TAG CA. 1?
DL FRA SOM SURDEJ TIL NÆSTE BAGNING. SURDEJEN OPBEVARES TIL DÆKKET I
KØLESKAB.
RØR FRØ OG KERNER I RESTEN AF DEJEN, ÆLT DEN GODT OG LÆG DEN I 2 VELSMURTE
BRØDFORME 1?-2 LITER DRYSSET MED MEL. STIL BRØDENE TIL EFTER HÆVNING LØST
TILDÆKKET 4-6 TIMER VED KØKKENTEMPERTUR.
4. BAGNING: PENSL BRØDENE MED MÆLK OG PRIK DEM DYBT MED EN STRIKKEPIND. BAG
DEM I 1 TIME OG 15 MIN. VED 175º PÅ OVENS NEDERSTE RIBBE - LÆG BAGEPAPIR
LØST OVER HVIS BRØDENE BLIVER FOR MØRKE. VIP DEM UD AF FORMENE OG BAG DEM
YDERLIGE 15 MIN. PÅ RYGEN.
5. PAK DE VARME BRØD IND I TYKKE VISKESTYKKER OG LÆG DEM TIL AFKØLING PÅ EN
BAGERIST. SKÆR IKKE AF BRØDENE FØR EFTER ET DØGN.