|
| kommen/spidskommen Fra : Erling Hansen |
Dato : 01-09-04 16:07 |
|
Hej.
Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
??
mvh
Erling
| |
Kasper Malmberg (01-09-2004)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 01-09-04 16:33 |
|
"> Hej.
> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
Smagen
MVH
Kasper
| |
Niels Boegh (02-09-2004)
| Kommentar Fra : Niels Boegh |
Dato : 02-09-04 20:09 |
|
On 2004-09-01 17:32:42 +0200, "Kasper Malmberg"
<krytonjadadetskalvæk@tiscali.dk> said:
>
> "> Hej.
>> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
>
> Smagen
>
> MVH
> Kasper
Humor af næsten international klasse!
Niels
| |
Kasper Malmberg (02-09-2004)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 02-09-04 21:10 |
|
> Humor af næsten international klasse!
Takker og bukker dybt
Kasper
| |
Gert Krabsen (01-09-2004)
| Kommentar Fra : Gert Krabsen |
Dato : 01-09-04 17:11 |
|
Det er simpelthen to forskellige krydderurter, der kun har formen på
'frugten' tilfælles.
Kommen: Carum Carvi
Spidskommen: Cuminum cyminum
mvh
Krabsen
Wed, 1 Sep 2004 17:07:24 +0200, Erling Hansen <email@domain.com> skrev:
> Hej.
> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> ??
> mvh
> Erling
--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl
| |
Peter Westh (01-09-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 01-09-04 17:28 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
> Hej.
> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> ??
Der er enorm forskel. Spidskommen er et aromatisk, pikant krydderi der
bruges meget i både mellemøstlig og indisk madavning. Man kan da godt smage,
at det er i familie med den almindelige kommen, men der er også anstrøg af
timian, citrusskal, dild, peber og karry. Absolut uundværligt i mit køkken,
hvor almindelig kommen er noget jeg måske bruger en gang hvert andet år.
/P
| |
Erling Hansen (01-09-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 01-09-04 17:42 |
|
Peter Westh <pwesth@tiscali.dk> wrote:
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
> > Hej.
> > Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> > ??
>
>
> Der er enorm forskel. Spidskommen er et aromatisk, pikant krydderi der
> bruges meget i både mellemøstlig og indisk madavning. Man kan da godt smage,
> at det er i familie med den almindelige kommen, men der er også anstrøg af
> timian, citrusskal, dild, peber og karry. Absolut uundværligt i mit køkken,
> hvor almindelig kommen er noget jeg måske bruger en gang hvert andet år.
>
> /P
Tak for et fint svar. I modsætning til dig, bruger jeg meget kommen, da
jeg bager mit surbrød selv. Har aldrig smagt spidskommen, men nu vil jeg
da prøve mig frem, f.eks. i humus.
mvh
Erling
| |
Sif (02-09-2004)
| Kommentar Fra : Sif |
Dato : 02-09-04 12:36 |
|
Hvis du spiser taco/tortilla og kender den karakteristiske smag - det er
spidskommen :) Ummm..-. man bliver jo helt sulten!!
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gjg6j8.1i4yjfqwxs3agN%email@domain.com...
> Peter Westh <pwesth@tiscali.dk> wrote:
>
> > "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> > news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
> > > Hej.
> > > Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og
'spidskommen'
> > > ??
> >
> >
> > Der er enorm forskel. Spidskommen er et aromatisk, pikant krydderi der
> > bruges meget i både mellemøstlig og indisk madavning. Man kan da godt
smage,
> > at det er i familie med den almindelige kommen, men der er også anstrøg
af
> > timian, citrusskal, dild, peber og karry. Absolut uundværligt i mit
køkken,
> > hvor almindelig kommen er noget jeg måske bruger en gang hvert andet år.
> >
> > /P
>
> Tak for et fint svar. I modsætning til dig, bruger jeg meget kommen, da
> jeg bager mit surbrød selv. Har aldrig smagt spidskommen, men nu vil jeg
> da prøve mig frem, f.eks. i humus.
> mvh
> Erling
| |
Bo Warming (02-09-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 02-09-04 15:56 |
|
"Sif" <sif@iloveu.dk> skrev i en meddelelse
news:6ADZc.1801$YF5.668@news.get2net.dk...
> Hvis du spiser taco/tortilla og kender den karakteristiske smag - det er
> spidskommen :) Ummm..-. man bliver jo helt sulten!!
>
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1gjg6j8.1i4yjfqwxs3agN%email@domain.com...
> > Peter Westh <pwesth@tiscali.dk> wrote:
> >
> > > "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> > > news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
> > > > Hej.
> > > > Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og
> 'spidskommen'
> > > > ??
> > >
> > >
> > > Der er enorm forskel. Spidskommen er et aromatisk, pikant krydderi der
> > > bruges meget i både mellemøstlig og indisk madavning. Man kan da godt
> smage,
> > > at det er i familie med den almindelige kommen, men der er også
anstrøg
> af
> > > timian, citrusskal, dild, peber og karry. Absolut uundværligt i mit
> køkken,
> > > hvor almindelig kommen er noget jeg måske bruger en gang hvert andet
år.
> > >
> > > /P
> >
> > Tak for et fint svar. I modsætning til dig, bruger jeg meget kommen, da
> > jeg bager mit surbrød selv. Har aldrig smagt spidskommen, men nu vil jeg
> > da prøve mig frem, f.eks. i humus.
> > mvh
Ja stor ros til Peter Wests indholdsrige og subjektive svar.
Kommen var Gudsgave til mig&ost
Jeg ku ikke lide ost indtil jeg ku li surbrød med kommen og så lokkede min
mor mig til i tiårsalderen at spise kommenost og så var barrieren brudt, og
nu købte jeg dobbeltkommen-snaps i Berlin - umm
Men spidskommen har fin effekt som tredievigtigste (og nødvendige)
bestanddel af carry (efter chili og koriander) og i Bombay Sapphire Gin (der
også har lime i sig, foruden lidt enebær, og eksotiske småting der måske
slet ikke kan smages).
| |
David Rasmussen (02-09-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 02-09-04 16:07 |
|
Bo Warming wrote:
>
> Ja stor ros til Peter Wests indholdsrige og subjektive svar.
>
> Kommen var Gudsgave til mig&ost
> Jeg ku ikke lide ost indtil jeg ku li surbrød med kommen og så lokkede min
> mor mig til i tiårsalderen at spise kommenost og så var barrieren brudt, og
> nu købte jeg dobbeltkommen-snaps i Berlin - umm
>
> Men spidskommen har fin effekt som tredievigtigste (og nødvendige)
> bestanddel af carry (efter chili og koriander) og i Bombay Sapphire Gin (der
> også har lime i sig, foruden lidt enebær, og eksotiske småting der måske
> slet ikke kan smages).
>
Nu er det ikke ment nedladende, tværtimod: Dejligt brugbart og
fornuftigt indlæg du har skrevet, Bo.
Men er gurkemeje ikke også en ret vigtig bestanddel i mange karryer,
eller det kun for farven?
/David
| |
Thomas Krogh (02-09-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Krogh |
Dato : 02-09-04 18:39 |
|
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:4137372b$0$184$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
(...)
> > Ja stor ros til Peter Wests indholdsrige og subjektive svar.
> >
> > Kommen var Gudsgave til mig&ost
> > Jeg ku ikke lide ost indtil jeg ku li surbrød med kommen og så lokkede
min
> > mor mig til i tiårsalderen at spise kommenost og så var barrieren brudt,
og
> > nu købte jeg dobbeltkommen-snaps i Berlin - umm
> >
> > Men spidskommen har fin effekt som tredievigtigste (og nødvendige)
> > bestanddel af carry (efter chili og koriander) og i Bombay Sapphire Gin
(der
> > også har lime i sig, foruden lidt enebær, og eksotiske småting der måske
> > slet ikke kan smages).
> >
>
> Nu er det ikke ment nedladende, tværtimod: Dejligt brugbart og
> fornuftigt indlæg du har skrevet, Bo.
>
> Men er gurkemeje ikke også en ret vigtig bestanddel i mange karryer,
> eller det kun for farven?
Hvis man med "karry" mener oversættelsen af "curry powder" - det gule
blandingskrydder, der findes i så mange variantioner (skam også uden chili
og spidskommen) - så er der oftest gurkemeje i, men "curry" i sig selv
betyder langt, langt flere forskellige ting. Se f.eks.
http://en.wikipedia.org/wiki/Curry
mvh
Thomas Krogh
| |
David Rasmussen (02-09-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 02-09-04 21:47 |
|
Thomas Krogh wrote:
>
> Hvis man med "karry" mener oversættelsen af "curry powder" - det gule
> blandingskrydder, der findes i så mange variantioner (skam også uden chili
> og spidskommen) - så er der oftest gurkemeje i, men "curry" i sig selv
> betyder langt, langt flere forskellige ting. Se f.eks.
>
Jeg ved godt hvad en curry er :)
/David
| |
Thomas Krogh (03-09-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Krogh |
Dato : 03-09-04 18:49 |
|
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:413786af$0$170$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
(...)
> Jeg ved godt hvad en curry er :)
Det var flinkt.
mvh
Thomas Krogh
| |
David Rasmussen (04-09-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 04-09-04 01:01 |
|
Thomas Krogh wrote:
> "David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
> news:413786af$0$170$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
>>Jeg ved godt hvad en curry er :)
>
> Det var flinkt.
>
Æh... Okay.
/David
| |
Bo Warming (03-09-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 03-09-04 07:52 |
|
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:4137372b$0$184$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Bo Warming wrote:
> >
> > Ja stor ros til Peter Wests indholdsrige og subjektive svar.
> >
> > Kommen var Gudsgave til mig&ost
> > Jeg ku ikke lide ost indtil jeg ku li surbrød med kommen og så lokkede
min
> > mor mig til i tiårsalderen at spise kommenost og så var barrieren brudt,
og
> > nu købte jeg dobbeltkommen-snaps i Berlin - umm
> >
> > Men spidskommen har fin effekt som tredievigtigste (og nødvendige)
> > bestanddel af carry (efter chili og koriander) og i Bombay Sapphire Gin
(der
> > også har lime i sig, foruden lidt enebær, og eksotiske småting der måske
> > slet ikke kan smages).
> >
>
> Nu er det ikke ment nedladende, tværtimod: Dejligt brugbart og
> fornuftigt indlæg du har skrevet, Bo.
>
> Men er gurkemeje ikke også en ret vigtig bestanddel i mange karryer,
> eller det kun for farven?
Det har mild bitter smag der totalt overdøves af de afgørende 2
chili - koriander - spidskommen
Planten for spids og normal kommen er næsten ens skærmplanter
| |
Bo Warming (15-09-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 15-09-04 14:52 |
|
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:4137372b$0$184$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Bo Warming wrote:
> >
> > Ja stor ros til Peter Wests indholdsrige og subjektive svar.
> >
> > Kommen var Gudsgave til mig&ost
> > Jeg ku ikke lide ost indtil jeg ku li surbrød med kommen og så lokkede
min
> > mor mig til i tiårsalderen at spise kommenost og så var barrieren brudt,
og
> > nu købte jeg dobbeltkommen-snaps i Berlin - umm
> >
> > Men spidskommen har fin effekt som tredievigtigste (og nødvendige)
> > bestanddel af carry (efter chili og koriander) og i Bombay Sapphire Gin
(der
> > også har lime i sig, foruden lidt enebær, og eksotiske småting der måske
> > slet ikke kan smages).
> >
>
> Nu er det ikke ment nedladende, tværtimod: Dejligt brugbart og
> fornuftigt indlæg du har skrevet, Bo.
>
> Men er gurkemeje ikke også en ret vigtig bestanddel i mange karryer,
> eller det kun for farven?
Prøv selv at smag på gurkemeje.
Jeg kan ikke fornemme en smag der kan trænge igennem hovedbestanddelene dvs
chili, koriander og spidskommen
| |
Jørgen Hess (06-09-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 06-09-04 22:00 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
> Hej.
> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> ??
> mvh
> Erling
Der har været masser af svar på forskellen af krydderierne.
Men der er også en sprogforbistring fra engelsk som jeg også har set i
madprogrammer nemlig at "cumin" bliver oversat til "kommen".
Spidskommen = Cumin
Kommen = Caraway.
I øvrigt kan man i Holland købe en goudalignende ost der er krydret med
spidskommen, har ledt efter den i Danmark.
mvh
Jørgen
| |
Ole Stigaard (07-09-2004)
| Kommentar Fra : Ole Stigaard |
Dato : 07-09-04 00:57 |
|
On Mon, 6 Sep 2004 22:59:46 +0200, Jørgen Hess <joergen.h@ahvapost.dk>
wrote:
>
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
>> Hej.
>> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
>> ??
>> mvh
>> Erling
> Der har været masser af svar på forskellen af krydderierne.
> Men der er også en sprogforbistring fra engelsk som jeg også har set i
> madprogrammer nemlig at "cumin" bliver oversat til "kommen".
> Spidskommen = Cumin
> Kommen = Caraway.
>
> I øvrigt kan man i Holland købe en goudalignende ost der er krydret med
> spidskommen, har ledt efter den i Danmark.
> mvh
> Jørgen
Bor du i nærheden af en Iso? Jeg mener at have set en der i denne uge...
Ole
| |
Jørgen Hess (07-09-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 07-09-04 15:31 |
|
"Ole Stigaard" <spam2@stigaard.net.invalid> skrev i en meddelelse
news sdxjhrjeioaxt3@arbejde...
> On Mon, 6 Sep 2004 22:59:46 +0200, Jørgen Hess <joergen.h@ahvapost.dk>
> wrote:
>
> Bor du i nærheden af en Iso? Jeg mener at have set en der i denne uge...
>
> Ole
Nej - desværre.
Men tror noget familie gør, vil prøve at pudse dem på opgaven.
mvh
Jørgen
| |
Bo Warming (21-09-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 21-09-04 16:59 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> skrev i en meddelelse
news:413ccfc4$0$261$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1gjg269.l0dunf13vaug6N%email@domain.com...
> > Hej.
> > Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> > ??
> > mvh
> > Erling
> Der har været masser af svar på forskellen af krydderierne.
> Men der er også en sprogforbistring fra engelsk som jeg også har set i
> madprogrammer nemlig at "cumin" bliver oversat til "kommen".
> Spidskommen = Cumin
> Kommen = Caraway.
>
> I øvrigt kan man i Holland købe en goudalignende ost der er krydret med
> spidskommen, har ledt efter den i Danmark.
Og I Norge har de Nellikeost med hele nelliker og den smager også fantastisk
godt
Og kan efterlignes, men fabriksfærdig er lettest at skære i skiver
| |
Erling Hansen (07-09-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 07-09-04 11:07 |
|
Erling Hansen <email@domain.com> wrote:
> Hej.
> Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> ??
> mvh
> Erling
Tusind tak for mange gode, oplysende svar. Jeg bliver altså nødt til at
gå på jagt efter spidskommen...og udforske lidt.
mvh
Erling
| |
Erling Hansen (08-09-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 08-09-04 12:07 |
|
Erling Hansen <email@domain.com> wrote:
> Erling Hansen <email@domain.com> wrote:
>
> > Hej.
> > Kan nogen oplyse en ignorant om forskellen på 'kommen' og 'spidskommen'
> > ??
> > mvh
> > Erling
>
> Tusind tak for mange gode, oplysende svar. Jeg bliver altså nødt til at
> gå på jagt efter spidskommen...og udforske lidt.
> mvh
> Erling
Hej. Fandt stødt spidskommen i Føtex - ikke blandt krydderier men på en
specialhylde for Thai-produkter.
mvh
Erling
| |
Peter Westh (08-09-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 08-09-04 15:31 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gjspph.14nkxpwujkohsN%email@domain.com...
> Hej. Fandt stødt spidskommen i Føtex - ikke blandt krydderier men på en
> specialhylde for Thai-produkter.
God fornøjelse! Hvis du falder for spidskommen, vil jeg klart anbefale at
lade dit næste køb være hele frø. De er (modsat almindelig kommen) ret lette
at støde selv, og smagen har nogle flere facetter. Endelig mulggør det også,
at man rister frøene før man støder dem, hvilket også forbedrer smagen
meget.
MVH
Peter
| |
|
|