Hej NG
Jeg købte for nylig en lille Ron Thomson røgovn i Bilka. Nu vil jeg gerne
igang med at bruge den til at ryge fisk i. Der følger desværre ikke andet
med i pakken end en meget kort vejledning:
1. Kom en passende mængde røgsmuld i bunden (hvad er en passende mængde
??? )
2. Fisk skal have mellem 15-30 minutter (jeg eksperimenterede med et par
optøede "frosne" sild i går, konsistensen var perfekt, men smagen var helt
forkert, de fik 20 minutter)
Er der nogle herinde der har samme type røgovn der kan fortælle hvordan man
fx ryger en makrel eller ål, som er min livret? Hvilken type træ skal
bruges til disse fisk og hvor lang tid skal de have i ovnen og skal fisken
forberedes på en speciel måde først? Jeg har ledt lidt på nettet, men ikke
fundet noget der passer til mine forhold. Fx læste jeg et sted at sild
skulle have 2 timer, men det kan jo så næppe være i den type røgovn
På forhånd tak
Thomas
|