"Jette" <sussex25@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4104e4ab$0$239$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Ind imellem skal man bruge appelsin/citronskal i opskrifterne.
Selvfølgelig
> skal den være usprøjtet, men når man ikke liiiiige gider gå i den butik
> eller lige kan få det, sker der så noget ved at bruge den sprøjtede. HVOR
> giftigt er giftigt? Tilsvarer det at spise 4 vingummibamser
> (m.konserveringsmidler) eller er det virkeligt kritisk? Selvfølgelig har
det
> også noget at gøre med mængder. Skal jeg lave marmelade, hvor man bruger
> hele frugten, bruger jeg selvfølgelig de usprøjtede, men i en snæver
vending
> er det nemt lige at tage de almindelige. På forhånd tak. Venlig hilsen
Jette
Hvis man bruger ubegrænsede mængder af den sprøjtede skal dagligt, går det
hen og bliver et problem.
Der er intet farligt i lige at bruge lidt skal fra en sprøjtet citrusfrugt i
en snæver vending.
Tænk på dengang før økologiske citrusfrugter blev en dagligdagsvare. Ingen
hverken fik forgiftninger eller døde af at indtage et par pandekager, hvor
der var tilsat lidt revet citronskal, eller spiste et par stykker sandkage
med revet citronskal fra konventionelle citrusfrugter.
Det er faktisk ikke så mange år siden... Det med sprøjtemidler er ikke noget
nyt fænomen.
Sørger man for at skrubbe citrusfrugten godt inden brug, har man allerede
fjernet en pæn del af de sprøjtemidler, der kunne være på dem.
Tina