"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:40f6cf77$0$150$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> opskrift søges på subj. altså en bund som man kan skære i tre skiver. Jeg
> har Frk. Jensens opskrift på tre seperate bunde, men de suger ikke så
meget
> som en "opskåret" bund. Håber I forstår
>
> Kan man bare putte dejen i en springform og gange bagetiden med tre?
>
> --
> venligst
> Ralph
>
>
Mickeys Kogebog har en opskrift, der er velafprøvet. Dog kan man kun dele
bundene i to. Man kan godt dele dem i tre, men det bliver ofte noget
misk-mask. Så er det bedre at bage to bunde, dele dem i fire, og bruge alle
fire bunde i lagkagen. et ekstra lag fyld er altid godt
2 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl kogende vand
50 g smør eller margarine
smør og rasp til formen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk sukker og æg sammen.
Bland mel og bagepulver, og rør det i ægge-sukker massen med en slev (altså
pr. rugbrødsmotor).
Hæld vandet i en kaserolle, og kom de 50 g. fedtstof i. Varm op, til
fedtstoffet er smeltet.
Hæld det i skålen, og rør godt. (Stadig pr. håndkraft.)
Smør en springform med smør og strø rasp i den, så bund og sider er dækket.
Hæld dejen i formen og stil den i ovnen 35 minutter.
Afkølet kan den deles med en sytråd, eller forsigtigt med en skarp kniv.
Bagt i en mindre springform, kan den sikkert godt deles i tre bunde.
Det duer ikke blot at gange en opskrift op, og gange bagetiden derefter...
Så enkel er bagning trods alt ikke
Tina