"Q" <Q@Q.Q> wrote in message
news:9BGHc.24089$Vf.1212998@news000.worldonline.dk...
>
> "Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
> news:40eeea1c$0$238$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > Jeg har to stege, jeg skal lave i morgen. På den ene står der 'Højreb'
og
> på
> > den anden 'Inderlår'. Er der nogen, der kan hjælpe med en idiotsikker
> > stegemetode? Jeg synes, at mit kalvekød 10 ud af 10 gange bliver tørt og
> > trevlet, og det skulle helst ikke ske her.
>
> Følgende råd gives med ansvarsfraskrivelse, så du må ikke skælde ud
> bagefter!
>
> Gnid stegen i groft salt + peber på alle sider, monter stegetermometer og
> smid i et fad eller noget andet der kan holde til varmen.
>
> Smid stegen i ovnen ( Varmluft ) først 15 minutter ved 200 grader,
> efterfulgt af 175 grader indtil stegetermometret siger 55 grader, tager
den
> ud, dækker godt til i staniol + et viskestykke eller 2 og lader stegen
hvile
> i ca. 30 minutter.. Hvis du synes den bliver for mørk på ydersiden kan du
> evt. sænke temperaturen en smule
>
> Det plejer at give en fin saftig og rød, men ikke rå steg..
>
> >
> > Helst langtidsstegt, hvis det er en mulighed.
>
> Hvordan definerer du "langtidsstegt " ?
>
> /peter
>
>