Ja, det lyder ikke tosset det du kommer med der. Det vil jeg prøve næste
gang.
MY
"ASKF" <nospam@askf.dk> skrev i en meddelelse
news:ia3pe0thu6h5sv7ibbjlqq9947liht311p@4ax.com...
> My ytrede sig i <40ec40a3$0$170$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk> med
> dette:
>
> >
> > Her er min opskrift på tomatsuppe. Synes selv der er lækker, og så er
den
> >nem og hurtig at lave.
> >
> > Tomat suppe
> >
> > 2 ds. hakkede tomater
> > o l. vand
> > 1 løg
> > 2 bouillion terninger
> > 2 dl. piskefløde
> > 2 dl. sødmælk
> > salt og peber
> > 1 fed hvidløg
> > 1 tsk. tørret timian
> > olie
> >
> > 1. Hak løget fint og steg det i olie
> > 2. Hæld tomater i og derefter vandet - lad det koge i 25 min
> > 3. Suppen blendes og kommes tilbage i gryden
> > 4. Tilsæt fløde, mælk, boillionterninger, presset hvidløg, timian og
smag
> >til med salt og peber
> >
> > * server evt. med revet ost på toppen, nudler eller kødboller
> > - og flutes.
>
> Prøv med 1 ds. tomater og 4-5 friske tomater (de friske tomater
> blanceres selvfølgelig først, så skindet nemt kan fjernes). Det vil give
> suppen den lidt mere friske og let syrlig smag, som dåsetomater normalt
> mangler.
>
> Når der alligevel skal benyttes en liter vand, så hvorfor ikke lave det
> til en boullion og skippe de grumme terninger? Den boullion man laver
> kunne fint være med hvidløg og selleri[1], så man ikke behøver tilsætte
> det senere...
>
> [1] Der hører da lidt selleri til en tomatsuppe, da selleri og oregano
> jo som bekendt kæmper om at være tomatens bedste ven
> --
> Mvh
> Allan Stig Kiilerich Frederiksen