Det kastede da lys over tingene !
Tak til Thomas, som kunne få Google til at synge som en kanariefugl
kim
"ThomasB" <tb_fjern@2ma2.dk> skrev i en meddelelse
news:40e5a68f$0$200$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Me & my pc." <test@test.dk> skrev i en meddelelse
> news:40e591ff$0$270$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > I mit lokale supermarked har de ofte tilbud på ferske kyllingefiletter
som
> > har været frosne.
> >
> > På pakken står der, at de ikke må genfryses.
> >
> > Hvorfor ikke ? Og hvad kan der ske, hvis man alligevel gør det ?
>
>
> En Google-søgning gav bl.a følgende:
>
>
http://www.vom.dk/visdebat.asp?debatid=333
> "Spørg fagpanelet
>
>
> 18. februar
> Genfrysning af optøede madvarer
>
> Det hedder sig jo, at man ikke MÅ genfryse optøede madvarer. Men hvad er
> egentlig grunden til dette? Er det pga. sundhedsfaren eller madkvaliteten?
>
> På forhand tak!
> Venlig hilsen, Bodil Høgsberg.
>
> Svar - af Ann Froberg
>
> Nedfrysning forringer kvaliteten, og der kan være sundhedsfare forbundet
med
> at nedfryse allerede optøede varer, da bakteriefloraen vokser i
forbindelse
> med optøning, så de frost resistente bakterier kan godt formere sig i
> fryseren.
>
>
> Svar - af Marie Sørensen
>
> Ifølge Forbrugerstyrelsen kan frosne varer, der er optøet ved
> køleskabstemperatur, og kun netop er blevet bløde, altid genindfryses uden
> risiko for sundhedsfare. Frosne varer af kød, fisk eller fjerkræ, skal
optøs
> i køleskab. Det er det sikreste hygiejnisk og giver den bedste kvalitet.
> Hvis madvarerne derimod har ligget til optøning på køkkenbordet, og dermed
> er blevet varme på overfladen, må det tilrådes at tilberede maden, køle
den
> hurtigt af og derefter fryse den ned igen.
>
> Sundhedsmæssigt er det derfor forsvarligt at genfryse optøede madvarer
efter
> ovenstående forskrift. Med hensyn til madkvaliteten er det dog oftest
meget
> ødelæggende at genfryse en optøet vare. Under indfrysningen af optøede
> madvarer dannes iskrystaller. Cellevævet i madvarer som grønsager og kød
> bliver ødelagt af iskrystallerne, hvilket betyder at især konsistensen vil
> ændres betydeligt. Derfor tilrådes det aldrig at genindfryse optøet mad."
>
>