|
| Wok Fra : Kim Jørgensen |
Dato : 30-06-04 20:32 |
|
Hej
Jeg har over det sidste halve år lavet en del wok mad i en stor
sauteringspande, men nu vil jeg altså ha' en rigtig wok! Hvad skal jeg kigge
efter? Man kan få med eller uden teflon belægning, min erfaring med det er
at teflon er bedst til at starte med, men at belægningen bliver slidt ret
hurtigt. Nogen med erfaring der kan anbefale (eller advare imod) et bestemt
mærke? Hvor meget kosten en rigtig god wok som jeg ikke blot kan lave mad i
men som jeg også vil nyde at bruge? Hvad med køkkengrej, man burde vel
egentlig bruge store spisepinde (jeg kan godt finde ud af at spise med dem,
men ligefrem bruge dem til madlavning...). Skal det være træ eller er plast
OK?
Mvh
Kim
| |
rasmus carlsen (30-06-2004)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 30-06-04 21:11 |
|
"Kim Jørgensen" <kij@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:40e3151a$0$218$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har over det sidste halve år lavet en del wok mad i en stor
> sauteringspande, men nu vil jeg altså ha' en rigtig wok! Hvad skal jeg
kigge
> efter? Man kan få med eller uden teflon belægning, min erfaring med det er
> at teflon er bedst til at starte med, men at belægningen bliver slidt ret
> hurtigt. Nogen med erfaring der kan anbefale (eller advare imod) et
bestemt
> mærke? Hvor meget kosten en rigtig god wok som jeg ikke blot kan lave mad
i
> men som jeg også vil nyde at bruge? Hvad med køkkengrej, man burde vel
> egentlig bruge store spisepinde (jeg kan godt finde ud af at spise med
dem,
> men ligefrem bruge dem til madlavning...). Skal det være træ eller er
plast
> OK?
- stor set enhver wok er god, men dit indkøb afhænger af dit komfur. Har du
et gaskomfur skal du købe en af de billige blik-wokker, som kan købes hos
kineseren for en halv eller hel 100-kronseddel. (Men se lige efter at du
ikke køber et fad med hank og hul i bunden!). Har du almindeligt komfur er
blik-wokken en skidt ide for den buler hurtigt i bunden og kan ikke stå på
pladen. Køb i stedet en hvilken som helst støbejernswok på tilbud.
Spisepinde er mere fikse end de er anvendlige til at rode rundt i wokken
med. Brug et en helt almindelig flad og bred og aflang kæp.
Velbekomme
ras
| |
Helle Petersen (01-07-2004)
| Kommentar Fra : Helle Petersen |
Dato : 01-07-04 08:39 |
|
Hej Kim
Efter egne erfaringer vil jeg sige at hvis du ikke vil bruge din wok hver
dag eller ikke vil lægge det arbejde i at vedligeholde den som der skla til,
skal du ikke købe en jernwok. Den jeg havde rustede i løbet af et år (nok
fordi jeg ikke var flittig nok til at vedligeholde den med olie).
Jeg har istedet købt en scanpan wok. Den er tung som et ondt år, men
tilgengæld står den godt fast på komfuret og den er bare lige til at vaske
af og så stille ned i grydeskabet til vi igen får lyst til wokmad.
Hvad angår redskaber: Jeg bruger en bambusske (der kom med jernwokken) og en
stor madpincet - Den er god til at rode rundt i wokken med når jeg har
kommet alle ingredienserne i.
Helle
| |
|
|