/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Smørfisk
Fra : crema


Dato : 15-06-04 21:22

Mange har sikkert allerede smagt Smørfisk, men har de nu også det.
Smørfisken er ofte en Escolar Lepidocybium flavobrunneum eller Oliemakrel
Ruvettus pretiosus (Gempylidae), som undertiden sælges som smørfisk eller
oliefisk, kan give diarre, hvis den ikke tilberedes korrekt. Det skyldes
fiskens naturlige indehold af voksarter (ufordøjeligt fedt), og effekten kan
sammenlignes med virkningen af amerikansk olie. Escolar har desuden et højt
indhold af aminosyren histidin, der ved en dårlig håndtering kan give
histaminforgiftninger.
Det grundlæggende råd er, at fisken skal grilles, koges eller tilberedes
sådan, at olieindholdet og hermed voksarterne forsvinder. Kogevand og
stegefedt må ikke anvendes til sovs eller anden madlavning.

Henrik



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177503
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408540
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste