Lige et tip til en go' gang F'n'C
Køb noget torskefilét, eller en hel torsk og lave nogle filéter.
Bland en smule øl med en smule mel - dejen skal være en smule tyk som en
pandekage dej, men ikke for tyk - ej heller for tynd. Så snart den er
'flydende' er den fin - sålænge den er en smule tyk i det.
Fold den sammen, pisk ikke... Piskeriset smadrer alle luftboblerne i øllen,
og det gør at dejen ikke bliver sprød i frituren, så tilføj en smule mere
mel\øl hvis du mister boblerne.
Varm en gryde med raps\olivenolie op til den er hed. Sæt dernæst varmen ned
til lidt over middel. (4-5 stk på el-komfur).
Dyp torsken i dejen og lad den dryppe en smule af - ikke for meget, det skal
dække.
Hvis torsken ikke flyver op i olieskorpen af sig selv efter et stk tid, så
skal du enten fortynde din dej en smule, eller lade den dryppe lidt mere af.
Tap til fisken med værktøj til den kommer op, så den kan ligge og koge.
fisken er færdigstegt når skorpen er brun og sprød. Efter smag og behag.
Chips:
1: Lav nogle kartoffelbåde og steg i olien efter\før fisken. Blanchér dem i
olien i 5-8 minutter ved middel varme indtil de er begyndt at blive brune
(og de er møre). Hiv dem op, og sæt derefter varmen op til at være tophed,
og smid dem i igen og lad dem blive sprøde udenpå.
2: Ikke så meget 'chips' eller 'pommes frites' over den her, men det smager
ski'egodt:
Find nogle lækre små kartofler (nye f.eks), og klargør dem til kogning og
kog ballademagerne til de er næsten møre. Herefter hældes vandet fra, og de
overføres til en pande med varm olivenolie på, og steges indtil de er
begyndt at blive lidt bruno og 'stegte' udenpå. Tilføj en håndfuld hakket
persille..ikke knust fra pose - køb noget bredbladet- eller kruspersille og
hak det manuelt - det ser pænere ud, og vil ikke dominere kartoflerne i
denne ret som knust persille ville gøre det.
nyd evt. et stykke rugbrød til, og hav noget dypsovs (sød chili f.eks) klar
til fisken...
NAM!
HC
|