Tom Frank skrev:
>Vi har været nogle om at splejse om en ko leveret udskåret. Jeg har fået min
>del som indeholder noget som hedder en lårtunge. Så er det jeg spørger hvad
>er det og hvordan tilbereder man det ??? Er der nogen som kender opskrifter
>hvor det indgår.
He, der er mange sjove muligheder. Pastrami f.eks.
<
http://www.fuglebjerggaard.dk/C.%20artikler%202004/pastrami.htm>
Det 'mest normale' er nok salt kød (pålæg). Du kan sagtens købe
ingredienserne hertil i Matas, da krudtet sælges færdigblandet
med salt, så det ikke kan eksplodere.
Ovenstående er nok de to muligheder som giver mest (dyrt) pålæg
for pengene.
Ellers er det bare et lille stykke fedtfattigt ko-kød, hvor
hængningen har stor betydning, fra nul til gud.
Kig dig lidt omkring, der mange muligheder. Søg på Google med
ordene lårtunge og pålæg <
http://makeashorterlink.com/?I27E21378>
Kødet er også velegnet til TartarBøf (Løvebøf), som er det
afskrabede rå kød, som serveres på smurt rugbrød, pyntet med
løgringe med en rå æggeblomme, revet peberrod og kapers. En
himmelsk spise.
m.v.h. Emil