|
| 20 kg "brutale løg" på en time Fra : Bo Warming |
Dato : 01-06-04 07:49 |
|
Min mor hyggede sig gevaldigt med at tørre tøj i haven og følge med og rette
hist og her. En oplevelse som at have et sår, hvor man piller i skorpen. Her
en beslægtet hobby - men sjovere og nyttigere syns jeg "Tørring i luften" ku
hun ha fået Nobelpris i..
- Restaurants-kultur og fin gastronomi i hjemmet statsstøttes. Vi er jo et
madeksporterende land, så det snobberi er forståeligt.
Men døgnet har kun 24 timer og der er transporttid og lang ventetid fra
bestilling til servering, hvis man går til de professionelle med "5
kokkehuer".
Da madlavning skal overstås hurtigt og jeg elsker løg, har jeg i årtier
leget med rationel, doven tilberedning af løg.
Ristede løg er idag billige og gode som snack, men frituresteger man selv,
er smagen bedre.
Foodprocessors er sjove at lege med, hvis man ikke gider tygge store stykker
løg. Shubiduas sangtekst om "brutale løg" gik selvfølgelig på pølsemandens
rå løg, men inspirerede mig til "smadring" som nu er forfinet således.
Løg har trevlerod og nær denne er bladene træede og med en lang nål kan du
sy en stærk tråd med et sting pr løg gennem alle de løg du vil (sol)tørre.
Sydpå er der tradition for at købe hvidløg i ranker, der er flettet sammen.
Ofte tørrer de og bliver kedelige i en dansk husholdning, men mine
sammensyede løgranker punter som blomster i have eller hjem og afgiver skøn
lugt i ugevis.
Jeg køber løgene ultrabilligt i indvandrerbutikker i 10 kg poser, render nål
og stærk tråd gennem dem og hænger dem op mod mit hus's ydervæg og griber
en forhammer og et velrettet slag pr ophængt løg der hænger mod hård mur,
betyder at løget åbner sig og tørring kan gå hurtigt.
Jeg gider ikke græde ved løgfindeling, og øjenirritation indtræder sjældent
når løg således smadres, men eventuelt lidt hvis man øjeblikkelig derefter
flænser løgne åbne og krænger de ydre løgblade, så de adskilles. Bagefter er
det hurtigt at fjerne den ydre tynde brune hinde der nu sidder løst eller er
faldet ned på gulvet.
Det er en herlig naturoplevelse at følge med i livets langsomme udslukning i
løgranken. Skal man bruge løg på dag 1, så klipper man ad de ydre tynde
blade, der stritter ud som kronbladende på en smuk, kridhvid, velduftende
blomst.
I 1980 købte jeg fra en lille nærbutiks kummefryser frosne, skiveskårne løg
fra De Danske Spritfabrikker - et eksperiment der klart ikke slog an for
producenten, for masochistisk finsnitning af løg er Oliver-kokkenes
adelsmærke og ritual.
Men disse frosne løg var alt for vandrige, så de fyldte urimelig i frysen.
Hvis man på et passende halvtørt trin klipper løgstykker af den ydre del af
sin ranke, kan de lægges i fryseren og er parat til hurtig madlavning.Den
indre , friske, fugtige del af løget er som forårsløg(som den hvide del af
"spring onions") - der koster dobbelt så meget som almindelige løg.
De helt tørre løg er et krydderi, som kan suge vand af hakket kød, så man
slet ikke behøver stege det.
Irma havde i firserne et fremragende Tandoori-karrykrydderi som bestod af
især meget findelt, tørret, indisk løg.
Jeg justerer min egen karryblanding af koriander, chili og spidskommen med
en masse helt tør løg
Blandes det i hakket kød , har man en fin langtidsholdbar bøftartar
Rør man blandingen af tørret løg og andre krydderier op i bernaisesovs eller
(rest-)eddike (fra agurkesalat), har man et fin langtidsholdbart, smørbart
pålæg.
Medier og politik er elitært skruet sammen og kun perfektionistisk og
highteck madlavning opreklameres. Masser af arbejdsløse kan få god hobby ud
af at lege med tingene i stil med dette, og dele erfaringer i forskellige
relevante internet-diskussionsgrupper.
Hvis du glemmer tørre løg i månedsvis om vinteren, uventileret, kan der gå
frømøl i dem. Hyggeligt. Kun hvis der er mange, smager deres lort grimt. Nul
sundhedsfare.Kødbyen solgte engang tørrede løg til slagtere, som ikke gad
snitte løg, når de lavede medisterpølse. Løg er skønt. Det er vegetarens
kød, og det drøjer og fremmer kødsmag.
Mit seneste påfund med at trække løgene på tråd, er en unødvendig extra.
Opbevaring i plastiknetkurve, bastkurve og lignende er også fint. Men med de
kridhvide løgranker har du dekorative blomster i haven når du vil, og god
duft i hjemmet, hvis der kommer gæster (og er der dårlig lugt, så lægger jeg
en løgranke i mikrobølgeovnen, så lugter der bemærkelsesvist godt, som
dengang jeg friturestegne løg, og naboer roste den skønne duft.
Hvis ikke der kommer ordentlig ventilation til løgene, mens de er lagt til
tørring, kan der komme grønne mugpletter - som ikke er sundhedsfarlige og
blot skæres væk hvis man er en tøsedreng.Risikoen er størst i en lummer
regnvejrperiode eller et koldt forår.Strø salt/sukker/citronsyre på hvis
tegn på skimmelsvampe
"Jeg gør oprør, altså eksisterer jeg" Albert Camus (der parafraserede
Descartes "jeg tænker, altså eksisterer jeg")
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com
| |
Jesper Pedersen (02-06-2004)
| Kommentar Fra : Jesper Pedersen |
Dato : 02-06-04 00:36 |
|
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> wrote in message
news:jFVuc.113118$PH5.95728@fe06.usenetserver.com..
<klip en pokkers masse vrøvl om løg>
Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg tror dette var en parodi på dine egne
indlæg. Hvad laver det dog i dk.videnskab? og i dk.politik? og dk.kultur?
Ja, hvad laver det på usenet overhovedet?
Held og lykke med løgene!
-
Jesper Pedersen
| |
Bo Warming (02-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 02-06-04 06:07 |
|
"Jesper Pedersen" <jesper@befunk.com> wrote in message
news:c9j3ni$9o5$1@news.net.uni-c.dk...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> wrote in message
> news:jFVuc.113118$PH5.95728@fe06.usenetserver.com..
> indlæg. Hvad laver det dog i dk.videnskab? og i dk.politik? og dk.kultur?
jEG HAR FÅET EN NATURVIDENSKABELIG UDDANNELSE FORÆRENDE AF STATEN
Gymnasiet, hvor jeg underviste blev nedlagt, og selvom jeg mener at næsten
kun ingeniør, lærer og lægeuddannelser bør statsstøttes, så er jeg glad for
min grundvidenskabelige og teoretiske uddannelse, og så ser jeg en
solstrålehistorie i at jeg opdyrker en hobby hvor jeg bruger meget af
uddannelsen - fx til at forske i lugt og løg og lignende. Internet betyder
at selvom jeg ikke via universitetsansættelse kan få mine observationer i
fine tidsskrifter, så får jeg dem dog lidt længere end til
skrivebordsskuffen/harddisken
Nogle synes jeg er sær - og ikke i samklang med de budskaber fra Goethe og
Schopenhauer jeg citerer. Men disse aforismer kan tolkes mange veje, og jeg
værdsætter når der slås eksakt og præcist ned på HVOR der forekommer at være
selvmodsigelser i hvad jeg skriver
At realisere sig selv, selvom der ikke er job til mange af os, synes jeg er
politisk relevant.
At madlavningseksperimenter ikke behøver være om perfektionistisk fransk
gastronomi, finder jeg relevant i newsgroupen dk.kultur.mad+drikke
At videnskab også er om at bruge den golde lærebogsviden til at sætte
løg-uden-tårer i system, mener jeg også kan interessere nogle. Andre kan jo
lade være at læse!
Jeg gentager trådstarten
Min mor hyggede sig gevaldigt med at tørre tøj i haven og følge med og rette
hist og her. En oplevelse som at have et sår, hvor man piller i skorpen. Her
en beslægtet hobby - men sjovere og nyttigere syns jeg "Tørring i luften" ku
hun ha fået Nobelpris i..
- Restaurants-kultur og fin gastronomi i hjemmet statsstøttes. Vi er jo et
madeksporterende land, så det snobberi er forståeligt.
Men døgnet har kun 24 timer og der er transporttid og lang ventetid fra
bestilling til servering, hvis man går til de professionelle med "5
kokkehuer".
Da madlavning skal overstås hurtigt og jeg elsker løg, har jeg i årtier
leget med rationel, doven tilberedning af løg.
Ristede løg er idag billige og gode som snack, men frituresteger man selv,
er smagen bedre.
Foodprocessors er sjove at lege med, hvis man ikke gider tygge store stykker
løg. Shubiduas sangtekst om "brutale løg" gik selvfølgelig på pølsemandens
rå løg, men inspirerede mig til "smadring" som nu er forfinet således.
Løg har trevlerod og nær denne er bladene træede og med en lang nål kan du
sy en stærk tråd med et sting pr løg gennem alle de løg du vil (sol)tørre.
Sydpå er der tradition for at købe hvidløg i ranker, der er flettet sammen.
Ofte tørrer de og bliver kedelige i en dansk husholdning, men mine
sammensyede løgranker punter som blomster i have eller hjem og afgiver skøn
lugt i ugevis.
Jeg køber løgene ultrabilligt i indvandrerbutikker i 10 kg poser, render nål
og stærk tråd gennem dem og hænger dem op mod mit hus's ydervæg og griber
en forhammer og et velrettet slag pr ophængt løg der hænger mod hård mur,
betyder at løget åbner sig og tørring kan gå hurtigt.
Jeg gider ikke græde ved løgfindeling, og øjenirritation indtræder sjældent
når løg således smadres, men eventuelt lidt hvis man øjeblikkelig derefter
flænser løgne åbne og krænger de ydre løgblade, så de adskilles. Bagefter er
det hurtigt at fjerne den ydre tynde brune hinde der nu sidder løst eller er
faldet ned på gulvet.
Det er en herlig naturoplevelse at følge med i livets langsomme udslukning i
løgranken. Skal man bruge løg på dag 1, så klipper man ad de ydre tynde
blade, der stritter ud som kronbladende på en smuk, kridhvid, velduftende
blomst.
I 1980 købte jeg fra en lille nærbutiks kummefryser frosne, skiveskårne løg
fra De Danske Spritfabrikker - et eksperiment der klart ikke slog an for
producenten, for masochistisk finsnitning af løg er Oliver-kokkenes
adelsmærke og ritual.
Men disse frosne løg var alt for vandrige, så de fyldte urimelig i frysen.
Hvis man på et passende halvtørt trin klipper løgstykker af den ydre del af
sin ranke, kan de lægges i fryseren og er parat til hurtig madlavning.Den
indre , friske, fugtige del af løget er som forårsløg(som den hvide del af
"spring onions") - der koster dobbelt så meget som almindelige løg.
De helt tørre løg er et krydderi, som kan suge vand af hakket kød, så man
slet ikke behøver stege det.
Irma havde i firserne et fremragende Tandoori-karrykrydderi som bestod af
især meget findelt, tørret, indisk løg.
Jeg justerer min egen karryblanding af koriander, chili og spidskommen med
en masse helt tør løg
Blandes det i hakket kød , har man en fin langtidsholdbar bøftartar
Rør man blandingen af tørret løg og andre krydderier op i bernaisesovs eller
(rest-)eddike (fra agurkesalat), har man et fin langtidsholdbart, smørbart
pålæg.
Medier og politik er elitært skruet sammen og kun perfektionistisk og
highteck madlavning opreklameres. Masser af arbejdsløse kan få god hobby ud
af at lege med tingene i stil med dette, og dele erfaringer i forskellige
relevante internet-diskussionsgrupper.
Hvis du glemmer tørre løg i månedsvis om vinteren, uventileret, kan der gå
frømøl i dem. Hyggeligt. Kun hvis der er mange, smager deres lort grimt. Nul
sundhedsfare.Kødbyen solgte engang tørrede løg til slagtere, som ikke gad
snitte løg, når de lavede medisterpølse. Løg er skønt. Det er vegetarens
kød, og det drøjer og fremmer kødsmag.
Mit seneste påfund med at trække løgene på tråd, er en unødvendig extra.
Opbevaring i plastiknetkurve, bastkurve og lignende er også fint. Men med de
kridhvide løgranker har du dekorative blomster i haven når du vil, og god
duft i hjemmet, hvis der kommer gæster (og er der dårlig lugt, så lægger jeg
en løgranke i mikrobølgeovnen, så lugter der bemærkelsesvist godt, som
dengang jeg friturestegne løg, og naboer roste den skønne duft.
Hvis ikke der kommer ordentlig ventilation til løgene, mens de er lagt til
tørring, kan der komme grønne mugpletter - som ikke er sundhedsfarlige og
blot skæres væk hvis man er en tøsedreng.Risikoen er størst i en lummer
regnvejrperiode eller et koldt forår.Strø salt/sukker/citronsyre på hvis
tegn på skimmelsvampe
"Jeg gør oprør, altså eksisterer jeg" Albert Camus (der parafraserede
Descartes "jeg tænker, altså eksisterer jeg")
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com
| |
Jens Bruun (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 04-06-04 12:13 |
|
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:dgdvc.62458$v1.31019@fe15.usenetserver.com...
> Gymnasiet, hvor jeg underviste blev nedlagt,
Ja, men først længe efter din fyring fra stedet, ikke?
> Nogle synes jeg er sær
Narj da, come on, hvor har du dog det fra?
> At madlavningseksperimenter ikke behøver være om perfektionistisk fransk
> gastronomi, finder jeg relevant i newsgroupen dk.kultur.mad+drikke
Deri har du fuldstændig ret. Dit løgindlæg er næsten 100% on-topic i
dk.kultur.mad+drikke, men hvad laver det så i dk.politik og i dk.videnskab?
> Jeg gentager trådstarten
Hvorfor? Tror du ikke, vi selv kan finde ud af at genindlæse dit oprindelige
indlæg, hvis vi føler trang til at læse det igen? Du finder måske dit eget
indlæg så godt, at du simpelthen bliver nødt til at sende det én gang til?
--
-Jens B.
| |
Bo Warming (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 04-06-04 14:31 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c9plf9$13ik$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> > At madlavningseksperimenter ikke behøver være om perfektionistisk fransk
> > gastronomi, finder jeg relevant i newsgroupen dk.kultur.mad+drikke
>
> Deri har du fuldstændig ret. Dit løgindlæg er næsten 100% on-topic i
> dk.kultur.mad+drikke, men hvad laver det så i dk.politik og i
dk.videnskab?
Dk.videnskab har lange tråde med banaliteter om tøj-tørring og i mit indlæg
om BLANDT ANDET løg-tørring er der langt flere videnskabelige
indfaldsvinkler
Jeg har tidligere i tråden forklaret politiske aspekter.
> > Jeg gentager trådstarten
>
> Hvorfor? Tror du ikke, vi selv kan finde ud af at genindlæse dit
oprindelige
> indlæg, hvis vi føler trang til at læse det igen? Du finder måske dit eget
> indlæg så godt, at du simpelthen bliver nødt til at sende det én gang til?
I internettets spæde barndom med langsomme modemmer (hvor fast opkobling
kostede en bondegaard) , var det socialt at poste links og ikke hele indlæg
til en diskussionsgruppe.
Idag er det socialt og hensynsfuldt altid at maile HELE indlægget, for easy
reference. Kender du argumenter, der taler "imod" den brugervenlighed som
jeg søger at være trailblazer for?
Vanetænkning er indarbejdet - men er det positivt i denne sag?
Måske jeg endda gør Jens Bruun en tjeneste, for han åbner vist ofte mine
indlæg, for at finde noget at hakke på.(hvilket er OK, nettet er for enhver
smag).
Vedr min ansættelse på Sct Jørgen Gymnasium, så var den tidsbestemt - et
barselsvikariat, så vidt jeg husker.
Men det er også sket i en gumnasie/HF-ansættelse, at jeg er blevet fyret -
jeg førte til studentereksamen med det højeste eksamensgennemsnit, der er
opnået, men rektor var Venstre-Socialist og havde ved lærermøderne set sig
sur på min manglende lydhørhed mht gruppepres. At jeg var
Glistrup-partimedlem vidste ingen dengang, men socialister kender hinanden
lå lugten - man skal lugte af underdanighed - og socialister ansætter helst
socialister.
Siden du oplever belastning ved overflødige ord i et indlæg, hvordan har du
det så med søndagsaviser med annoncetillæg. Brokker du dig også over at du
ikke kan få kun de sektioner der interesserer dig.
Og hysteriet om særlig "citat-teknik", så ikke de BW-allergiske skal få en
hel trådstart til at inficere deres harddisk med Glistrupvirus - er det
noget du kan forsvare?
Jeg er ikke så indbildsk at jeg tror citat-teknik-forbud på www.usenet.dk er
en Lex Warming som den der forbyder anvendt videnskab på dk.videnskab. Men
denne netbetjentenes yndlings-regel - er den ikke forældet?
Du belærte mig da vi var til fest blandt aktivister fra dk.snak.seksualitet
sammen, at mange åbner alt og derfor er filtre berettiget, hvis de har
allergi mod bestemte personer.
Men er meget netikette-kritik ikke mest styret af , at folk ikke kan finde
på noget ontopic at skrive som svar, og så kritiserer man form i stedet for
indhold?
Ville dit usenet-tidsforbrug blive befriet for den mest trælse %, hvis alle
adlød fundats lige efter dit hoved?
Vi sad tæt, da vi var til fest sammen - lugtede jeg? Thomas O dss-postede i
ugevis efter festen om, at mit tøj ikke var efter hans smag, og mine
barbering var mangelfuld - men hvad frastødte sarte Jens Bruun?
De forskellige ng bør komme hinanden ved. De har store overlap. Muslimer kan
vi intet lære af, men nabo-ng kan være hyggelige at få lidt inspiration fra
nu og da, og da mine interesser ikke er snævert fokuseret og specialiseret
på fx. EU-politik, så ser jeg en mission i at vise eksempler på gavnlig
X-postning.
| |
Jens Bruun (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 04-06-04 15:24 |
|
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:ZP_vc.106177$Mo6.24063@fe14.usenetserver.com...
> Idag er det socialt og hensynsfuldt altid at maile HELE indlægget, for
easy
> reference. Kender du argumenter, der taler "imod" den brugervenlighed som
> jeg søger at være trailblazer for?
Jada, hvad siger du til, at alle vi andre ikke finder det socialt og
hensynsfuldt - kan dét argument bruges eller preller det af på dig, fordi du
kun kan respektere dit eget syn på sagen?
> Vanetænkning er indarbejdet - men er det positivt i denne sag?
Åbenbart for alle os andre, og hvem er forresten du, der kan tillade dig at
vise _så_ lidt respekt for os andre, at du konsekvent sk*der på vores
åbenlyse ønske om "vanetænkning" mht. formen - ikke indholdet - på dette
medie? Hvorfor skal du altid provokere med de mest latterlige virkemidler,
når du kunne nøjes med at provokere med dine holdninger? Er du i
virkeligheden bange for at få seriøst modspil til dit budskab?
> Måske jeg endda gør Jens Bruun en tjeneste, for han åbner vist ofte mine
> indlæg, for at finde noget at hakke på.(hvilket er OK, nettet er for
enhver
> smag).
Nej, du tager ganske fejl. Jeg åbner ofte dine indlæg for rent faktisk at
læse, hvad du skriver. Som du muligvis ved, autoreagerer jeg ikke på dine
indlæg som så mange andre, men læser dem igennem og vurderer med min egen
sunde fornuft og medfødte skepsis, om du har ret eller uret i dine påstande.
Du har tit ret, men det drukner desværre i din totalt utilpassede måde at
begå dig på, både "in real life" og på usenet.
Jeg har svært ved at indgå i en seriøs debat med dig, selvom du tør tage
mange politisk ukorrekte sager op, hvilket ellers appellerer til min natur.
Det er mit indtryk, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan med dig.
Dit budskab drukner således i din form, og jeg begynder efterhånden at
tvivle på, om du overhovedet bekymrer dig om dit "budskab", eller om du blot
bruger tomme ord for ordenes egen skyld. Du gør ihvertfald dine "budskaber"
en bjørnetjeneste ved at fremføre dem på den måde, du gør.
> Siden du oplever belastning ved overflødige ord i et indlæg, hvordan har
du
> det så med søndagsaviser med annoncetillæg. Brokker du dig også over at du
> ikke kan få kun de sektioner der interesserer dig.
Nej, men nu er det heldigvis sådan, at jeg kan smide et helt annoncetillæg
ud uden at læse det vel vidende, at det ikke indeholder andet end annoncer.
Deraf navnet. Desuden var det ikke et spørgsmål om nye ord, men om
redundans; du p*sser på dine læsere ved din adfærd - ved at gentage et helt
indlæg i samme tråd. Jeg er klar over, at du ikke selv kan forstå, hvorfor
det virker sådan på os andre, men man skal jo strengt taget ikke forstå
alting i denne tilværelse for at kunne tage lidt hensyn til andre - eller
der gælder måske helt særlige regler for dig?
> Og hysteriet om særlig "citat-teknik", så ikke de BW-allergiske skal få en
> hel trådstart til at inficere deres harddisk med Glistrupvirus - er det
> noget du kan forsvare?
Ja, men ikke med de forudsætninger, du opstiller herover. Hvis du ikke kan
nøjes med at forholde dig til, at vi andre rent faktisk vil have det på en
bestemt måde af årsager, der kan være dig komplet ligegyldige, så kan jeg
vist ikke trænge igennem med noget som helst.
> Jeg er ikke så indbildsk at jeg tror citat-teknik-forbud på www.usenet.dk
er
> en Lex Warming som den der forbyder anvendt videnskab på dk.videnskab. Men
> denne netbetjentenes yndlings-regel - er den ikke forældet?
Du gentager dig selv i en uendelighed. DU synes reglen er forældet - vi
andre åbenlyst ikke. Men det rager dig jo en høstblomst, hvad andre
mennesker mener. I din verden gælder KUN dine ønsker.
> Du belærte mig da vi var til fest blandt aktivister fra
dk.snak.seksualitet
> sammen, at mange åbner alt og derfor er filtre berettiget, hvis de har
> allergi mod bestemte personer.
Jeg har sgu' aldrig belært dig om filtre (i så fald har jeg været mere fuld,
end jeg kan huske, jeg var). Jeg finder det lettere latterligt at benytte
kill-filtre, og du har rent faktisk åbnet mine øjne for, hvor dybt
latterligt det egentlig er, når nogle føler trang til offentligt at plonke
andre.
> Men er meget netikette-kritik ikke mest styret af , at folk ikke kan
finde
> på noget ontopic at skrive som svar, og så kritiserer man form i stedet
for
> indhold?
Det kan sgu' da godt være, og hvad så? Hvis formen nu genererer så mange
mennesker, så må det da være grund nok for dig.
> Ville dit usenet-tidsforbrug blive befriet for den mest trælse %, hvis
alle
> adlød fundats lige efter dit hoved?
Har jeg ingen anelse om. Jeg ved derimod, at min glæde ved at kunne
debattere med en skribent, der har sine meningers mod og tør tage de
upopulære standpunkter, ville øges betragteligt, hvis jeg ikke skulle bladre
gennem totalt irrelevante citater, gentagelser og andet p*s og l*rt.
> Vi sad tæt, da vi var til fest sammen - lugtede jeg? Thomas O dss-postede
i
> ugevis efter festen om, at mit tøj ikke var efter hans smag, og mine
> barbering var mangelfuld - men hvad frastødte sarte Jens Bruun?
Ingenting. Jeg lader mig ikke sådan frastøde af andre mennesker, som jeg
frivilligt går til fest med. Jeg mener heller ikke, du så mig flytte mig væk
fra dig endsige undlade at snakke med dig ved den lejlighed. Tværtimod opgav
jeg fuldstændigt dss efter den sammenkomst, da jeg oplevede en total mangel
på solidaritet og loyalitet med en - godt nok noget anerledes -
festdeltager, der burde respekteres på lige fod med alle andre deltagere.
Jeg har derimod ikke lyst til at besøge dig i dit hjem, når jeg nu ved
hvilke forsøg med madvarer, urin og fæces, du har gang i. Og kald du mig
bare hysterisk og sart.
> De forskellige ng bør komme hinanden ved. De har store overlap.
Det er så din holdning - den deles ikke af andre, men det rager dig jo en
høstblomst.
> Muslimer kan
> vi intet lære af,
HVORFOR BLANDER DU MUSLIMER IND I DETTE? FATTER DU INGENTING?
> men nabo-ng kan være hyggelige at få lidt inspiration fra
> nu og da, og da mine interesser ikke er snævert fokuseret og specialiseret
> på fx. EU-politik, så ser jeg en mission i at vise eksempler på gavnlig
> X-postning.
Nu snakker du igen om Bo Warmings interesser og kun dem. Der findes ikke ret
meget andet i dit univers, vel?
--
-Jens B.
| |
Bo Warming (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 04-06-04 17:22 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c9q0mc$1jdo$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> news:ZP_vc.106177$Mo6.24063@fe14.usenetserver.com...
>
> > Idag er det socialt og hensynsfuldt altid at maile HELE indlægget, for
> easy
> > reference. Kender du argumenter, der taler "imod" den brugervenlighed
som
> > jeg søger at være trailblazer for?
>
> Jada, hvad siger du til, at alle vi andre ikke finder det socialt og
> hensynsfuldt - kan dét argument bruges eller preller det af på dig, fordi
du
> kun kan respektere dit eget syn på sagen?
Hvis jeg FYSISK OVERDØVEDE, så var jeg asocial.
Men på nettet er det nemt at gå udenom mig.
> > Vanetænkning er indarbejdet - men er det positivt i denne sag?
>
> Åbenbart for alle os andre, og hvem er forresten du, der kan tillade dig
at
> vise _så_ lidt respekt for os andre, at du konsekvent sk*der på vores
> åbenlyse ønske om "vanetænkning" mht. formen - ikke indholdet - på dette
> medie? Hvorfor skal du altid provokere med de mest latterlige virkemidler,
> når du kunne nøjes med at provokere med dine holdninger? Er du i
> virkeligheden bange for at få seriøst modspil til dit budskab?
Modspil på facts, logik, substans er altid velset
> > Måske jeg endda gør Jens Bruun en tjeneste, for han åbner vist ofte mine
> > indlæg, for at finde noget at hakke på.(hvilket er OK, nettet er for
> enhver
> > smag).
>
> Nej, du tager ganske fejl. Jeg åbner ofte dine indlæg for rent faktisk at
> læse, hvad du skriver. Som du muligvis ved, autoreagerer jeg ikke på dine
> indlæg som så mange andre, men læser dem igennem og vurderer med min egen
> sunde fornuft og medfødte skepsis, om du har ret eller uret i dine
påstande.
> Du har tit ret, men det drukner desværre i din totalt utilpassede måde at
> begå dig på, både "in real life" og på usenet.
>
> Jeg har svært ved at indgå i en seriøs debat med dig, selvom du tør tage
> mange politisk ukorrekte sager op, hvilket ellers appellerer til min
natur.
> Det er mit indtryk, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan med dig.
> Dit budskab drukner således i din form, og jeg begynder efterhånden at
> tvivle på, om du overhovedet bekymrer dig om dit "budskab", eller om du
blot
> bruger tomme ord for ordenes egen skyld. Du gør ihvertfald dine
"budskaber"
> en bjørnetjeneste ved at fremføre dem på den måde, du gør.
Måske. Jeg overvejer om jeg vægter pro et kontra forkert.
> > Siden du oplever belastning ved overflødige ord i et indlæg, hvordan har
> du
> > det så med søndagsaviser med annoncetillæg. Brokker du dig også over at
du
> > ikke kan få kun de sektioner der interesserer dig.
>
> Nej, men nu er det heldigvis sådan, at jeg kan smide et helt annoncetillæg
> ud uden at læse det vel vidende, at det ikke indeholder andet end
annoncer.
> Deraf navnet. Desuden var det ikke et spørgsmål om nye ord, men om
> redundans; du p*sser på dine læsere ved din adfærd - ved at gentage et
helt
> indlæg i samme tråd. Jeg er klar over, at du ikke selv kan forstå, hvorfor
> det virker sådan på os andre, men man skal jo strengt taget ikke forstå
> alting i denne tilværelse for at kunne tage lidt hensyn til andre - eller
> der gælder måske helt særlige regler for dig?
Selve det at negligere gruppepres, indeholder et budskab.
At jeg er reelt asocial, forstår jeg ikke. Gerne ring 35861000
> > Men er meget netikette-kritik ikke mest styret af , at folk ikke kan
> finde
> > på noget ontopic at skrive som svar, og så kritiserer man form i stedet
> for
> > indhold?
>
> Det kan sgu' da godt være, og hvad så? Hvis formen nu genererer så mange
> mennesker, så må det da være grund nok for dig.
Man er overfladisk, hvis man tolker en håndfuld plonk-indlæg som at jeg
reelt generer nogen.
> > Ville dit usenet-tidsforbrug blive befriet for den mest trælse %, hvis
> alle
> > adlød fundats lige efter dit hoved?
>
> Har jeg ingen anelse om.
Prøv at overvej og foretag et skøn. Det er et væsentligt spørgsmål.
snip
> fra dig endsige undlade at snakke med dig ved den lejlighed. Tværtimod
opgav
> jeg fuldstændigt dss efter den sammenkomst, da jeg oplevede en total
mangel
> på solidaritet og loyalitet med en - godt nok noget anerledes -
> festdeltager, der burde respekteres på lige fod med alle andre deltagere.
>
> Jeg har derimod ikke lyst til at besøge dig i dit hjem, når jeg nu ved
> hvilke forsøg med madvarer, urin og fæces, du har gang i. Og kald du mig
> bare hysterisk og sart.
Det er mine meninger der frastøder og ikke andet. Noget ved den helhjertede
glistrupisme skræmmer, og folk vil ikke nært i clinch, så ret få ringer
eller besøger mig, selvom jeg jævnlig inviterer til at så variation i
dialogen ad den vej.
> > De forskellige ng bør komme hinanden ved. De har store overlap.
>
> Det er så din holdning - den deles ikke af andre, men det rager dig jo en
> høstblomst.
Og måske den holdning vinder i det lange løb, og min uskadelige
eksperimenteren bør man leve med og tage afslappet.
> Nu snakker du igen om Bo Warmings interesser og kun dem. Der findes ikke
ret
> meget andet i dit univers, vel?
Hyg du dig bare med din tro på at jeg er meget mere egoistisk end andre. På
en ng er det svært at stjæle, volde, svindle, så hvor stort er problemet?
| |
Jens Bruun (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 04-06-04 12:07 |
|
"Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
news:jFVuc.113118$PH5.95728@fe06.usenetserver.com...
> Da madlavning skal overstås hurtigt
Hvorfor skal den dog det?
--
-Jens B.
| |
Peter Weis (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Peter Weis |
Dato : 04-06-04 14:42 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
> Hvorfor skal den dog det?
Fordi man ellers rubriceres som madsnob.
mvh
Peter
| |
Jens Bruun (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 04-06-04 15:34 |
|
"Peter Weis" <p.weis@email.dk.slet> skrev i en meddelelse
news:Xns94FE9B40E2883pweisemaildk@127.0.0.1...
> Fordi man ellers rubriceres som madsnob.
Tja, jeg er klar over, at det er BW's holdning, men det var faktisk et
forsøg på at få lidt dialog igang med ham. Han kender ikke til livsnydelse,
har aldrig oplevet glæden ved langsom madlavning på egen krop, og det er jeg
ked af på hans vegne.
BW er intellekt uden følelser. Jeg leder ihærdigt efter en gnist af følelser
hos manden, men har desværre ikke fundet den endnu. Uden at jeg skal gøre
mig alt for klog på det, så virker det som om, manden simpelhen mangler
den - for os andre så vigtige - egenskab at kunne føle.
Og så har jeg alligevel oplevet ham vise lidt følelser en enkelt gang, hvor
vi var til fest sammen. Såvidt jeg husker, ændrede han adfærd, da han fik
lidt indenbords. Det er et opløftende tegn, med mindre han er så maskinel,
at det bare var påtaget.
--
-Jens B.
| |
Peter Weis (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Peter Weis |
Dato : 04-06-04 16:42 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
> BW er intellekt uden følelser. Jeg leder ihærdigt efter en gnist
> af følelser hos manden, men har desværre ikke fundet den endnu.
> Uden at jeg skal gøre mig alt for klog på det, så virker det som
> om, manden simpelhen mangler den - for os andre så vigtige -
> egenskab at kunne føle.
Der er i mine øjne mange følelsestilkendegivelser fra ham. Desværre
ofte negative, når det drejer sig om muslimer, teoretiske fysikere etc.
De få undtagelser hvor han udtrykker noget positivt, har, så videt jeg
husker, været omtaler af Edison og Nietsche.
Det vanskelige i at debattere med ham er snarere at han ikke anerkender
sine følelser og derfor iklæder dem en intellektuel dragt. Ofte er det
en gang kejserens nye klæder.
Han synes i høj grad at bruge sit intellekt til at aflede diskussioner
der går ham imod. Som regel forholder han sig til nogle argumenter som
han pådutter andre.
mvh
Peter
| |
Jens Bruun (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 04-06-04 18:42 |
|
"Peter Weis" <p.weis@email.dk.slet> skrev i en meddelelse
news:Xns94FEB053C447Fpweisemaildk@127.0.0.1...
> Der er i mine øjne mange følelsestilkendegivelser fra ham. Desværre
> ofte negative, når det drejer sig om muslimer, teoretiske fysikere etc.
Enig, men jeg tror ikke, der er bund i dem. Jeg tror ikke, BW hader eller
elsker som vi andre, selvom mange umiddelbart tolker hans indlæg som
hadfulde og følelsesbetonede. Jeg er efterhånden overbevist om, at hans
stadige provokationer og forsøg på debat om emner, der frastøder flertallet,
er et forsøg på at opleve og erfare følelser hos andre, som han selv savner.
> De få undtagelser hvor han udtrykker noget positivt, har, så videt jeg
> husker, været omtaler af Edison og Nietsche.
BW udtrykker sjældent noget positivt (eller negativt, for den sags skyld),
der virker som om, det er baseret på reelle følelser. BW kan f.eks. ikke
lade sig inspirere af sine "forbilleder", men må bevidstløst citere dem, da
han åbenbart ikke selv er i stand til at danne sig sin egen holdning og
livssyn. BW har nogle grund-skemaer, hvorfra hans verden udgår. Dem kan der
ikke pilles ved. Det er ikke et udtryk for bedrevidenhed, snæversynethed
eller reel viden, men derimod et tydeligt tegn på, at hans verden i
virkeligheden er meget skrøbelig, og at han bliver nødt til at klynge sig
til disse "evige sandheder" for at kunne fungere.
> Det vanskelige i at debattere med ham er snarere at han ikke anerkender
> sine følelser og derfor iklæder dem en intellektuel dragt. Ofte er det
> en gang kejserens nye klæder.
Ja, jeg er så lodret uenig med dig i den opfattelse, idet jeg tror, at det
er det stik modsatte, der gør sig gældende.
> Han synes i høj grad at bruge sit intellekt til at aflede diskussioner
> der går ham imod.
Enig, men igen; det tolker jeg som et forsøg på at undgå, hvad han ansér som
farligt for sig selv. BW er ikke i stand til håndtere, at verden ikke altid
kun er styret af de mekanismer, han selv kan erkende.
> Som regel forholder han sig til nogle argumenter som
> han pådutter andre.
Tja, BW's debatteknik er... _teknik_. Ingen følelser; kun teknik.
Jeg tror ikke, at BW ikke kan bruge medfølelse til noget, så derfor kan jeg
alene ærgre mig over, at hans åbenlyst store intellekt ikke bliver brugt til
noget som helst frugtbart.
--
-Jens B.
| |
Bo Warming (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 04-06-04 20:03 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c9qc9g$25uo$1@news.cybercity.dk...
> "Peter Weis" <p.weis@email.dk.slet> skrev i en meddelelse
> news:Xns94FEB053C447Fpweisemaildk@127.0.0.1...
>
> > Der er i mine øjne mange følelsestilkendegivelser fra ham. Desværre
> > ofte negative, når det drejer sig om muslimer, teoretiske fysikere etc.
>
> Enig, men jeg tror ikke, der er bund i dem. Jeg tror ikke, BW hader eller
> elsker som vi andre, selvom mange umiddelbart tolker hans indlæg som
> hadfulde og følelsesbetonede. Jeg er efterhånden overbevist om, at hans
> stadige provokationer og forsøg på debat om emner, der frastøder
flertallet,
> er et forsøg på at opleve og erfare følelser hos andre, som han selv
savner.
>
> > De få undtagelser hvor han udtrykker noget positivt, har, så videt jeg
> > husker, været omtaler af Edison og Nietsche.
>
> BW udtrykker sjældent noget positivt (eller negativt, for den sags skyld),
> der virker som om, det er baseret på reelle følelser. BW kan f.eks. ikke
> lade sig inspirere af sine "forbilleder", men må bevidstløst citere dem,
da
> han åbenbart ikke selv er i stand til at danne sig sin egen holdning og
> livssyn. BW har nogle grund-skemaer, hvorfra hans verden udgår. Dem kan
der
> ikke pilles ved. Det er ikke et udtryk for bedrevidenhed, snæversynethed
> eller reel viden, men derimod et tydeligt tegn på, at hans verden i
> virkeligheden er meget skrøbelig, og at han bliver nødt til at klynge sig
> til disse "evige sandheder" for at kunne fungere.
>
> > Det vanskelige i at debattere med ham er snarere at han ikke anerkender
> > sine følelser og derfor iklæder dem en intellektuel dragt. Ofte er det
> > en gang kejserens nye klæder.
>
> Ja, jeg er så lodret uenig med dig i den opfattelse, idet jeg tror, at det
> er det stik modsatte, der gør sig gældende.
>
> > Han synes i høj grad at bruge sit intellekt til at aflede diskussioner
> > der går ham imod.
>
> Enig, men igen; det tolker jeg som et forsøg på at undgå, hvad han ansér
som
> farligt for sig selv. BW er ikke i stand til håndtere, at verden ikke
altid
> kun er styret af de mekanismer, han selv kan erkende.
>
> > Som regel forholder han sig til nogle argumenter som
> > han pådutter andre.
>
> Tja, BW's debatteknik er... _teknik_. Ingen følelser; kun teknik.
>
> Jeg tror ikke, at BW ikke kan bruge medfølelse til noget, så derfor kan
jeg
> alene ærgre mig over, at hans åbenlyst store intellekt ikke bliver brugt
til
> noget som helst frugtbart.
Empati=medfølelse er basis for den korpsånd=StørstMuligLykkeForFlest som er
Fremskridtsfilosofiens rygrad - og danskhed er om livsglæde og posivitet
" Otto Leisners uhøjtidelige fædreland tilhører de Osvald Helmuth -
æetlinge, som kom ind fra Korsbæk med Halfdan Rasmussens Fire-tog. I dette
livsmønster forløber vore tilværelser på fælles traditioner, som udløser ro
og tryghed i vort lille danske smørhul." Glistrup
" Men når folk så skal opbygge deres glæde og se Otto Leisner i farve-TV
eller køre frem og tilbage langs hovedvej 1 fra Korsør til København hver
søndag, eller hvad det nu er, der giver folk glæde, eller gå i deres
sommerhuse og plante fyrretæer, for nu at tage tre typiske ting, der glæder
den danske befolkning, så er det nødvendigt, at der skabes de bedst mulige
økonomiske rammer ved anvendelse af færrest mulige af ugens 168 timer
Glistrup
| |
Bo Warming (07-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 07-06-04 06:58 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c9qc9g$25uo$1@news.cybercity.dk...
> "Peter Weis" <p.weis@email.dk.slet> skrev i en meddelelse
> BW udtrykker sjældent noget positivt (eller negativt, for den sags skyld),
> der virker som om, det er baseret på reelle følelser.
snip
> Tja, BW's debatteknik er... _teknik_. Ingen følelser; kun teknik.
>
> Jeg tror ikke, at BW ikke kan bruge medfølelse til noget, så derfor kan
jeg
> alene ærgre mig over, at hans åbenlyst store intellekt ikke bliver brugt
til
> noget som helst frugtbart.
Empati er vigtig del af , korpsånd som er drivkraft for utilitarisme.
Jeg er blot imod medføleri og nævenyttig, farisæisk medlidenhed, jvf
nedenstående visdomsord.
Jeg er sjældent OT, hvilket min kritiker Jens Bruun er, når han i mad-ng
freaker løs om BW-personlighed.
Jeg er snakkesalig og associerer i mange retninger, men poster jeg til
dk.kultur.mad+drikke er der altid en kerne af mad-emne, hvis ikke jeg
besvarer OT-skribenter. Hvis du er ontopic-puritaner så skumlæs udenom det
der forlader emnet, og mail privat hvis personfnidder optager dig. Jeg
ønsker ikke at sætte mig selv i fokus, for bolden er vigtigere, men jeg har
fået skyld for ikke at besvare, så nødtvunget kommenterer jeg personangreb.
"Du vil også ønske at hjælpe, men kun dem hvis nød du forstår, fordi de har
en lidelse og et håb sammen med dig . jeg vil lære dem det, som få nu
forstår, og allermindst disse medlidenhedens prædikanter:medglæden
Nietzsche
" Medlidenhed skaber kvalm luft for alle frie sjæle. De godes dumhed er
nemlig uudgrundelig Nietzsche
Medlidenhed? Elendighedens gadefejer. George Bernard Shaw
Midt i medfølelsen føler vi et gran af bittersød og ondskabsfuld
vellyst ved at se andre lide. Montaigne, Michel de (1533-1592)
Naturlove kender ikke til medlidenhed. Robert A. Heinlein
Slem egenskab ved medlidenhed. Medlidenheden har tit ledsager en særegen
uforskammethed: thi da den for enhver pris vil hjælpe, er den hverken i
forlegenhed med helbredelsesmidlerne eller med sygdommens beskaffenhed og
årsag, men kvaksalvererer modig løs på sin patientts sundhed og gode navn.
Nietzsche
Ved de fleste velgerninger, der udvises mod ulykkelige, ligger der noget
oprørende i den intellektuelle letfærdighed, hvormed den medlidende spiller
skæbne; han ved intet om hele den indre følgerække, som hedder ulykke for
mig og for dig. Nietzsche
| |
Bo Warming (04-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 04-06-04 15:10 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c9pl4i$13ep$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> news:jFVuc.113118$PH5.95728@fe06.usenetserver.com...
>
> > Da madlavning skal overstås hurtigt
>
> Hvorfor skal den dog det?
Du der går op i fundats, bør lære af mit lysende eksempel mht etik og fjerne
X-post fra de grupper, som du gør dit indlæg offtopic for. Trådstarten var
ontopic til tre,
- dit svar kun til et eller to.
Hvis man spiser for at leve og ikke lever for at spise, så gider man ikke
dyrke sit korn selv, når man skal spise brød, og man har folk til at snitte
løgnene så ikke man skal græde ved det(eller man tørrer som jeg)
Køb en peberspray hvis du har brug for at græde, men vil nyttiggøre mine
gode råd om brutale løg uden tårer - de tørrede løg sparer timers
tidsforbrug, og er fint pålæg eller tilbehør til kogte og stegte retter.
(evt sæt dem i blød, eller giv hurtigt opkog, hvis gulash skal ligne
gulash.) (hvis man snitter løg lige før man laver kåldolmere eller fyldte
pitabrød, så er der et ekstra pift ved løgne, som mistes ved tørring - men
det er en bagatel efter min smag.)
Når mit franskbrød blir gammelt, lægger jeg det i sandwichtoasteren med
tørrede løg (oprørt med krydderier, se nedenfor),
og får så snacks der kan holde sig i månedsvis udenfor køleskab..
Fx kan man røre dem op med smør, bernaisesovs, olie, fedt, mayonaise eller
eddike og nogle krydderier der matcher løg - fx koriander, spidskommen og
chili. Så har man evighedsholdbart smørbart pålæg, der giover netop så meget
ild ud af halsen, som DU kan lide.
Som spejdere sang vi
"Så længe som kartofler/ overhovedet har en skræl//
Skal der nogen til at skrælle dem/ for de kan jo ikke selv.
- men i på Egmont-kollegiet, hvor vi havde madklub og lærte en masse
køkkenkunst af hinanden, påstod en helsefanatisk stud.med., at alle
vitaminerne sidder i skallen, og siden har jeg nydt at spise skrællen med -
og jeg savner ikke at madlavningens sociale hygge dermed er blevet halveret
i tid .
| |
Splinten (06-06-2004)
| Kommentar Fra : Splinten |
Dato : 06-06-04 18:48 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:c9pl4i$13ep$1@news.cybercity.dk...
> "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> news:jFVuc.113118$PH5.95728@fe06.usenetserver.com...
>
> > Da madlavning skal overstås hurtigt
>
> Hvorfor skal den dog det?
Fik vi aldrig et svar på det ?
M
| |
Bo Warming (06-06-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 06-06-04 19:30 |
|
"Splinten" <makarios@ofir.dk> wrote in message
news:c9vldi$1sbr$1@news.cybercity.dk...
> "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:c9pl4i$13ep$1@news.cybercity.dk...
> > "Bo Warming" <ELTZNXFXSMII@spammotel.com> skrev i en meddelelse
> > news:jFVuc.113118$PH5.95728@fe06.usenetserver.com...
> >
> > > Da madlavning skal overstås hurtigt
> >
> > Hvorfor skal den dog det?
>
> Fik vi aldrig et svar på det ?
Jo jeg skrev et langt svar, men selvfølgelig er det et spørgsmål om
individuel smag
- nogle kan lide at gå, nogle kan lide at cykle
- nogle kan lide at smide halvfabrikata i mikrobølge ovn, nogle kan lide at
snitte løg og græde og skrælle kartofler og købe ind i forskellige
specialbutikker og følge opskrifter i detaljer om at lave fond selv i stedet
for at bruge bullionterning.
Jeg synes, at tørrede løg er dejlig hurtige at lave mad med, og køber man
ristede løg er det for fede. Der er lidt stærk smag ved de hjemmetørrede
løg, så man ikke behøver bruge så meget chili når man kan lide "ild ud af
munden".
Min tørret-løg-teknik er både et spørgsmål om at spare tid og om bedre smag.
Når min søn laver hakket kød i tortillapandekater tager det dobbelt så lang
tid, fordi han skal snitte løg først
Med tørrede løg - som suger væde fra kødet - kan man få en meget mere intens
løgsmag.
Hvor køber man jalapenos - de er gode i sådan kødbrød, men ingen butikker i
nabolaget har dem?
Vandige løg er råkost-agtigt og det er tøset!
Tyskerne laver medisterpølse med stærk løgsmag, som kun kan opnås med
tørrede løg. Og god medister slår oksebøf, hvis man ikke er madsnob - syns
jeg.
OM SALAT, GRØNSAGER OG ANDEN KANINÆDE:
"Når en mand lugter stegen, venter han ikke længere på gemysen".
Helen Vita
| |
|
|