|
| Udbenne en hornfisk. + Grill opskrifter Fra : Daniel W Johansen |
Dato : 29-05-04 11:49 |
|
Ja er så heldig at bo lige ved vandet og vi(hele familien på 6 faktisk)
fanger en heeelveds masse hornfisk for tiden, og det er jo også rigtig
dejligt :)
Men hvordan er det lige at man udbenner sådan en djævel, er så træls at
skulle sidde og pille bennene ud under middagen. Evt en guide med
billeder eller tegning ville være guld, men en god beskrivelse kan jeg
også godt leve med :)
Der ud over, hvis i havde et par gode råd til hvad man kan fylde
hornfisken med, eller marinere den i når den skal på grillen.. så kom
frisk, indtil videre har jeg prøvet lidt forskellige kombinationer af
krydderurter i smør, citron og sårn lidt forskelligt.
På forhånd tak
| |
Emil (29-05-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 29-05-04 12:27 |
| | |
Daniel W Johansen (29-05-2004)
| Kommentar Fra : Daniel W Johansen |
Dato : 29-05-04 14:45 |
|
Kan da ikke passe jeg skal ud og købe tools for at udbenne en fisk, må
kunne klares på en anden måde da.
Emil wrote:
> Daniel W Johansen skrev:
>
>
>>Men hvordan er det lige at man udbenner sådan en djævel, er så træls at
>>skulle sidde og pille bennene ud under middagen. Evt en guide med
>>billeder eller tegning ville være guld, men en god beskrivelse kan jeg
>>også godt leve med :)
>
>
>
> Du kan starte her:
> http://www.f-j.dk/shop/default.asp?ProductID=1604
> http://www.fbjsport.dk/Kat75-78.pdf
>
>
> m.v.h. Emil
| |
Emil (29-05-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 29-05-04 15:18 |
|
Daniel W Johansen skrev:
>Kan da ikke passe jeg skal ud og købe tools for at udbenne en fisk, må
>kunne klares på en anden måde da.
Nu skrev du i dit første indlæg:
>> vi fanger en heeelveds masse hornfisk for tiden,
Derfor mener jeg, det kan være en stor hjælp med det rette
værktøj.
Netop hornfisk synes jeg er et helvede at befri for ben; men
fisken smager ualmindeligt godt.
Læg den rensede fisk med ryggen nedad. Hold med venstre hånd så
hovedenden vender væk fra dig. Sæt højre pegfinger ind ved
hovedenden under rygbenet og lad fingeren følge benet hele vejen
rundt og ned, til du står med benet i højre hånd og den rensede
fisk i venstre hånd.
Problemet med hornfisk er, at det sjældent lykkes at få alle de
fine benstumper med ud, og der følger en del kød med mellem
benene. Til gengæld er det nemt at se benene når fisken skal
spises.
Valget er dit.
m.v.h. Emil
| |
Daniel W Johansen (29-05-2004)
| Kommentar Fra : Daniel W Johansen |
Dato : 29-05-04 17:02 |
|
Mange tak :) fandt også selv ud af hvilket helved det var at få benene
ud, så jeg opgav det og pillede dem ud da den var færdig på grillen.
Emil wrote:
> Daniel W Johansen skrev:
>
>
>>Kan da ikke passe jeg skal ud og købe tools for at udbenne en fisk, må
>>kunne klares på en anden måde da.
>
>
> Nu skrev du i dit første indlæg:
>
>
>>>vi fanger en heeelveds masse hornfisk for tiden,
>
>
> Derfor mener jeg, det kan være en stor hjælp med det rette
> værktøj.
>
> Netop hornfisk synes jeg er et helvede at befri for ben; men
> fisken smager ualmindeligt godt.
>
> Læg den rensede fisk med ryggen nedad. Hold med venstre hånd så
> hovedenden vender væk fra dig. Sæt højre pegfinger ind ved
> hovedenden under rygbenet og lad fingeren følge benet hele vejen
> rundt og ned, til du står med benet i højre hånd og den rensede
> fisk i venstre hånd.
>
> Problemet med hornfisk er, at det sjældent lykkes at få alle de
> fine benstumper med ud, og der følger en del kød med mellem
> benene. Til gengæld er det nemt at se benene når fisken skal
> spises.
>
> Valget er dit.
>
>
> m.v.h. Emil
| |
Jørgen Hess (30-05-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 30-05-04 09:32 |
|
"Daniel W Johansen" <Danielwj@XXXpc.dk> skrev i en meddelelse
news:40b8b40d$0$244$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Mange tak :) fandt også selv ud af hvilket helved det var at få
benene
> ud, så jeg opgav det og pillede dem ud da den var færdig på grillen.
>
>
> Emil wrote:
> > Daniel W Johansen skrev:
> >
> >
> >>Kan da ikke passe jeg skal ud og købe tools for at udbenne en
fisk, må
> >>kunne klares på en anden måde da.
> >
> > Læg den rensede fisk med ryggen nedad. Hold med venstre hånd så
> > hovedenden vender væk fra dig. Sæt højre pegfinger ind ved
> > hovedenden under rygbenet og lad fingeren følge benet hele vejen
> > rundt og ned, til du står med benet i højre hånd og den rensede
> > fisk i venstre hånd.
> >
> > Problemet med hornfisk er, at det sjældent lykkes at få alle de
> > fine benstumper med ud, og der følger en del kød med mellem
> > benene. Til gengæld er det nemt at se benene når fisken skal
> > spises.
> >
> > Valget er dit.
> >
> >
> > m.v.h. Emil
>
Problemet med fisk og danskere (skulle en spansk madekspert have
fundet ud af) er benene. Spanieren var nysgerrig efter at vide hvor
meget af deres fisk kom fra, og fandt til sin forbavselse ud af at
Danmark nærmest svømmer i fisk som danskere åbenbart ikke vil spise
men som betragtes som lækre i spanien.
At spise fisk med ben er næsten som at lære at spille klaver, man skal
startes (af forældrene) i en tidlig alder med at lære at fjerne ben
fra fisken. Fiskefilet til børn burde være begrænset til
frokostbordet, hvor det hører hjemme.
mvh
Jørgen
| |
Lars Strange (30-05-2004)
| Kommentar Fra : Lars Strange |
Dato : 30-05-04 21:26 |
|
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvapost.dk> skrev i en meddelelse
news:40b99bf1$0$289$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Problemet med fisk og danskere (skulle en spansk madekspert have
> fundet ud af) er benene. Spanieren var nysgerrig efter at vide hvor
> meget af deres fisk kom fra, og fandt til sin forbavselse ud af at
> Danmark nærmest svømmer i fisk som danskere åbenbart ikke vil spise
> men som betragtes som lækre i spanien.
Hun er nu erhvervsøkonom og fra Portugal
Her er hvad der var på menuen, da hun var i hjemmeservice;
http://www.dr.dk/p3/hjemmeservice/opskrifter/ana_oliveira.asp
/Lars
| |
David Rasmussen (30-05-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 30-05-04 21:33 |
|
Lars Strange wrote:
>
> Hun er nu erhvervsøkonom og fra Portugal
>
> Her er hvad der var på menuen, da hun var i hjemmeservice;
> http://www.dr.dk/p3/hjemmeservice/opskrifter/ana_oliveira.asp
>
Tja. Da jeg så den undersøgelse tænkte jeg straks: Alle dem jeg kender
vil sgu gerne æde fisk, også hver eneste dag hvis det skal være; det er
jo lækkert. Men det er PISSEDYRT i Danmark. Jeg er sikker på at det ikke
sælges lige så dyrt i Portugal.
/David
| |
Emil (30-05-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 30-05-04 22:55 |
|
Lars Strange skrev:
>Her er hvad der var på menuen, da hun var i hjemmeservice;
> http://www.dr.dk/p3/hjemmeservice/opskrifter/ana_oliveira.asp
Det giver mig en idé om, at det måske er lettere at fjerne benene
fra hornfisk, hvis den tilberedes først og benene fjernes
(trækkes ud) fra rygsiden. Det skal prøves.
m.v.h. Emil
| |
Emil (30-05-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 30-05-04 23:09 |
|
Jørgen Hess skrev:
>Problemet med fisk og danskere (skulle en spansk madekspert have
>fundet ud af) er benene.
Eller er det barndommens minder om stinkende fiskeaffald?
>At spise fisk med ben er næsten som at lære at spille klaver, man skal
>startes (af forældrene) i en tidlig alder med at lære at fjerne ben
>fra fisken.
Enig. Jeg mindes, med stor glæde, et foto som viser Pablo Picasso
hvor han sutter kødrester af et fladfiskeskrog.
Billedet kan jeg ikke finde på nettet. Jeg ville ellers gerne
have delt oplevelsen med jer.
m.v.h. Emil
| |
Jørgen Hess (31-05-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 31-05-04 11:09 |
|
"Emil" <emilsen@oestbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:33mkb0d8c9vac252ojch99speiorro6urn@4ax.com...
> Jørgen Hess skrev:
>
> >Problemet med fisk og danskere (skulle en spansk madekspert have
> >fundet ud af) er benene.
>
> Eller er det barndommens minder om stinkende fiskeaffald?
>
> m.v.h. Emil
Ja - Der kunne godt lugte lidt stramt hos fiskehandleren i Sakskøbing,
men det var faktisk saltsildene (fra Island?) i nogle store trætønder
der lugtede. Som saltsild skal lugte, blev jeg klar over flere år
senere.
I dag er problemet lidt anderledes: I vores kommune er det bestemt at
husholdningsaffald kun fjernes hver 14. dag. Så vi planlægger så vidt
muligt at spise fisk op til at affaldsspanden skal tømmes. Vi kom til
engang at fylde fiskeaffald i spanden umiddelbart efter en tømning,
dagen efter startede en hedebølge der bagte på affaldspanden. Det
lignede IKKE fiskelugten fra fiskehandleren.
Problemet kan klares ved at lægge fiskeaffaldet (før det er for
gammelt) i fryseren og huske at kaste det i affaldsspanden før
tømning, men irriterende er det.
| |
kautaq (31-05-2004)
| Kommentar Fra : kautaq |
Dato : 31-05-04 21:17 |
|
Daniel W Johansen wrote:
> Ja er så heldig at bo lige ved vandet og vi(hele familien på 6 faktisk)
> fanger en heeelveds masse hornfisk for tiden, og det er jo også rigtig
> dejligt :)
> Men hvordan er det lige at man udbenner sådan en djævel, [...]
Hvis du har så mange som du siger, hvorfor skærer du så ikke bare
fileten fra og smider resten ud til hundene - eller laver en
fiskefond af resterne. Bare et forslag fra een der er ligeglad
med fiskeben i fisk.
--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq
| |
|
|