|
| marinerede kartofler/majroer Fra : cake |
Dato : 02-05-01 09:24 |
|
Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift på marinerede kartofler.?
Vi har prøvet et par stykker, men alle er tilberedt med hvidvins eddike i
ret store mængder- og det er vi ikke vild med.
Har nogen en anden opskrift eller måske et alternativ til hvidvinseddiken.?
Vi kan temmelig godt li' majroer revet i salatskålen men kan de anvendes på
andre måder.?
Venlig hilsen
Christel
| |
Peter Westh (02-05-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 02-05-01 09:29 |
|
"cake" <cake@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:oqPH6.5329$Iq.835963@news101.telia.com...
> Har nogen en anden opskrift eller måske et alternativ til
hvidvinseddiken.?
Hvis man synes hvidvinseddike er for skarp kan sherryeddike være en ide, den
er meget mild og god. Eller æbleeddike.
Eller hvis man ikke kan lide eddike: Citronsaft.
MVH
Peter
| |
Jan Boegh (02-05-2001)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 02-05-01 10:29 |
|
"cake" <cake@stofanet.dk> wrote in message
news:oqPH6.5329$Iq.835963@news101.telia.com...
> Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift på marinerede kartofler.?
Prøv med halv olivenolie og halvt citronsaft. Pres et par fed hvidløg ud i
marinaden, giv det et skud provencekrydderi, salt og pebber. Alternativt
benytter vi de for hånden værende friske krydderurter i stedet for
provencekrydderi (timian er fast deltager, men også gerne fransk esdragon,
meget meget behersket løvstikke, persille, fenikkel, dild, kørvel,
basilikum).
Jeg kan også godt finde på at tilsætte en skefuld balsamico-eddike.
Fremgangsmåden:
Der skal bruges kogte kolde kartofler - små faste, der er delt i passende
mundrette stykker.
Miks marinaden (smag på den - en amatørkoks vigtigste værktøj er
smagssansen - og smager marinaden ikke umiddelbart godt, tror jeg heller
ikke den vil fungere som marinade).
Hvis der benyttes friske krydderurter, så vil i alt en to-tre skefulde med
top være fint, benyttes f.eks. det tørrede provencekrydderi vil et par
tsk.fulde være passende.
Hæld marinaden ud over kartoflerne og så er den ret færdig.
Den bruger vi meget ofte om sommeren til små faste kartofler - og
krydderblandingen afhænger af det kød, der serveres til.
Er det f.eks. lam lægges der vægt på hvidløg, timian, lidt rosmarin og
salvie sam persille, hvorimod stegte fisk kalder mere på timian, fenikkel,
dild og persille.
Til grilstegt oksekød vil jeg ikke undvære basamicoeddiken men kan kodt
finde på at skrue lidt ned for citronsaften og svinekødet kalder på hvidløg,
timian og persille og måske et dryp kommen, ligesom paprika kan fungere
glimrende.
mvh
Jan
mvh
Jan
| |
Rene Strøm (02-05-2001)
| Kommentar Fra : Rene Strøm |
Dato : 02-05-01 10:54 |
|
Citronsaft er løsningen på dit problem,
desuden løser det også problemet med
at eddike ødelægger rødvinen - det gør citron ikke.
Men hemmeligheden i marinerede kartofler er at
marinere dem mens de er varme, så suger kartoflerne
marinaden til sig - jeg så The Naked Cook Jamie Oliver
gøre det og han har ret det er meget bedre.
mht. til krydderurter så er det helt op til dig,
men det mest almindelige til kartofler er
dild, fennikeltoppe og kørvel - jeg bruger også
persille og rødløg. Hvis du kan skaffe det så er
hvidløgstoppe helt geniale.
Velbekommen,
René Strøm
cake <cake@stofanet.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:oqPH6.5329$Iq.835963@news101.telia.com...
> Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift på marinerede kartofler.?
> Vi har prøvet et par stykker, men alle er tilberedt med hvidvins eddike i
> ret store mængder- og det er vi ikke vild med.
> Har nogen en anden opskrift eller måske et alternativ til
hvidvinseddiken.?
>
> Vi kan temmelig godt li' majroer revet i salatskålen men kan de anvendes
på
> andre måder.?
>
> Venlig hilsen
> Christel
>
>
>
| |
IT-Sektionen (02-05-2001)
| Kommentar Fra : IT-Sektionen |
Dato : 02-05-01 16:23 |
|
cake skrev i meddelelsen ...
>Er der nogen der kan hjælpe med en opskrift på marinerede kartofler.?
>Vi har prøvet et par stykker, men alle er tilberedt med hvidvins eddike i
>ret store mængder- og det er vi ikke vild med.
Måske er balsamicoeddike løsningen. Nedenstående er hentet på nettet
Marinerede kartofler
1,2 kg små nye kartofler
250 g spæde spinatblade eller salat
250 g rød salat, f.eks. lollo rosso
100 g cornichoner
Marinade:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. balsamico-eddike
1-2 fed presset hvidløg
salt og peber
1. Skyl og skrub kartoflerne. Skær dem i 1 1/2 cm tykke skiver, og kog dem i
ca. 2-3 min., til de er møre.
2. Hæld kartoffelskiverne til afdrypning i en sigte, og lad dem køle af.
3. Skyl og slyng spinatblade og salat grundigt.
4. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend kartoffelskiverne heri.
5. Læg spinat- og salatblade på et fad - pluk store blade i mindre stykker -
og læg kartoflerne ovenpå. Hæld marinaden over, hak cornichonerne groft, og
drys dem over.
-----
Eller måske gedeost?...
Tebstrup gedeost på marinerede kartofler
til 4 personer:
4 stk. Friske gedeoste fra Tebstrup
8 - 10 kartofler
8 radiser
Bredbladet persille (evt. basilikum skåret i fine strimler)
2 spsk. olivenolie
Salt
Peber
1. Skær kartoflerne i tynde skiver og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Kartoflerne afkøles og vendes i olivenolien tilsat salt og peber, revne
radiser og persille/basilikum til pynt.
3. Anret kartoffelblandingen på 4 tallerkner, drys med revet radise, hakket
persille/basilikum, sæt osten på og pynt med en kvist persille.
Serveres med brød og smør.
Tebstrup Gedeosteri I/S
Tebstrupvej 12
Tebstrup
8660 Skanderborg
Telefon: 86538484 Fax: 86538417 eller e-mail: salg@tebstrup.dk
-----
Mvh - Jørgeb
| |
|
|