Daniel W Johansen wrote:
> Ja tænker lidt på at hive et par venner over i morgen til bette
> middag.. men jeg har absolut ingen erfaringer med at lave mad til
> flere personer end mig selv :)
>
> Men jeg påtænkte at købe sådan 1kgs roastbeef som superbrugsen jo har
> lidt tilbud på denne uge, men hvor mange personer rækker sådan en 1kgs
> sag der til? (regner med det bliver med hassel bagte kartofler og en
> masse salat)
Så vidt jeg husker beregner man omkring 200 gram kød pr person, så en
4-5 stykker alt efter, hvor stor appettiten er.
> Men hvis jeg så får købt mig sådan en steg der, så havde jeg så tænkt
> mig at bruge denne opskrift her:
>
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=3950 den er jo
> så dejlig nem, og jeg sår alene i køkkenet så skal være så let som
> muligt. MEN, vores varmeluft halløj brændte af i sidste uge, så vores
> ovn fungere kun på den "gammeldags" facon, så skal jeg stadigvæk følge
> opskriften som jeg linker til, og hvor i ovnen skal den så stå?
Så vidt jeg kan se på opskriften er den beregnet til en "gammeldags"
ovn, så du kan godt følge opskriften. Jeg ville sætte stegen ca midt i
ovnen eller "lige under midten".
> Jeg vil gerne have den let rosa, og læste så hist at her at
> temperaturen inde i så skal være 60-65grader, passer det fint?
Det ved jeg ikke, for jeg bruger aldrig stegetermometer.
> Næste ting er sovsen dertil, vil gerne have en god "ægte" rødvins sovs
> da mine venner aldrig har smagt andet end den fra knor :) Men her er
> jeg igen på bar fod, der en er djævlsk masse forslag på
> dk-kogebogen.dk men hvad er jeres favorit som passer godt til
> roastbeefen, må gerne være lidt stærk i det(>lidt<) og rødvinen, er
> det helt igennem ligegyldigt hvilken jeg bruger, for så havde jeg
> bare planer om at snuppe den billigste papvin i aldi(hvis i har et
> andet forslag til en anden vin, og en god grund til det.. så kom
> frisk)
Selv snyder jeg og bruger Karolines rødvinssauce og hælder så lige et
skvat rødvin i mens saucen varmes op.
Men hvis jeg selv skulle lave rødvinssauce ville jeg bruge denne
opskrift (bortset fra det med anden)
http://www.lunebjerggaard.dk/Opskrifter-aender/honningglaseret_spraengt_and_med_friske_groensager_og_roedvinssauce.htm
> På forhånd tak
> Daniel W Johansen
Selv tak
Henriette Døssing