"Emil" <emilsen@oestbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:f19na01hdu6ml0smvlgjpbqc4h4qd8bdpc@4ax.com...
>
> Hej
>
> Her til aften smagte jeg en ret med en dejlig skaldyrssalat fra
> K-salater.
>
> Ifølge ingredienslisten for fyldet (ca. 59%) er der 20% asparges,
> 18% rejer, 12% surimi, 9% krebsehaler og dild.
> Så det er altså en aspargessalat med rejer, fisk og krebsehaler,
> og ikke en skaldyrssalat.
>
> Men hvad er surimi? Egentligt ville jeg have spurgt her i
> gruppen, men Google kom jer i forkøbet:
>
> På
http://www.fs.dk/pdf/rr/97/rr970305.pdf kan man læse:
> Tilbage står så et enkelt spørgsmål. Hvad er surimi egentligt?
> Vi kan her på redaktionen oplyse, at surimi er en japansk
> betegnelse for et halvfabrikata fiskeprodukt af fx sej. Ved en
> speciel behandling får kødet en struktur, der svarer til
> strukturen af krabbekød. Derefter tilsættes krabbeekstrakt
> (smags- og aromastoffer) og paprikafarve
> og - voila - så har man imiteret (efterlignet) krabbekød.
>
>
> Og fra
> <
http://www.ceja.educagri.fr/dan/enseignant/livret6/pechda_1.pdf>
> Surimi er proteiner fra fiskekød (især hvide fisk). Kødet bliver
> skyllet med vand, indtil der kun er de uopløselige
> proteiner tilbage. Det er dette udvaskede fiskekød, man kalder
> surimi. Udvindingen af surimi foregår på
> fiskerbådene lige efter, at fiskene er blevet fanget. Man kan
> spise det som en slags fiskepinde eller blande det
> sammen med andre produkter. Det er en traditionel fødevare i
> Japan. Her kalder man det «Kamaboko».
>
>
> Ordet 'surimi' er nyt for mig og muligvis også for andre. Min
> interesse stammer fra krabbekødets velsmag - muligvis er det
> erindringer fra barndommens tid, hvor fisk, rejer, hummere,
> østers, muslinger og krabber var hverdagskost.
>
> Og så mit spørgsmål: Hvor kan man købe 'krabbeekstrakt'?
> (Eller: Hvordan kan man selv lave det?)
>
>
> m.v.h. Emil
prøv at kigge lidt på denne side
http://www.internationalrecipesonline.com/recipes/dictionary.pl?6729
som jeg forstår det laver man smagen af kogte skaldyr
--
Mvh.
søren poulsen
smeden36(AT)mail.dk