/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Surimi?
Fra : Emil


Dato : 19-05-04 21:58


Hej

Her til aften smagte jeg en ret med en dejlig skaldyrssalat fra
K-salater.

Ifølge ingredienslisten for fyldet (ca. 59%) er der 20% asparges,
18% rejer, 12% surimi, 9% krebsehaler og dild.
Så det er altså en aspargessalat med rejer, fisk og krebsehaler,
og ikke en skaldyrssalat.

Men hvad er surimi? Egentligt ville jeg have spurgt her i
gruppen, men Google kom jer i forkøbet:

http://www.fs.dk/pdf/rr/97/rr970305.pdf kan man læse:
Tilbage står så et enkelt spørgsmål. Hvad er surimi egentligt?
Vi kan her på redaktionen oplyse, at surimi er en japansk
betegnelse for et halvfabrikata fiskeprodukt af fx sej. Ved en
speciel behandling får kødet en struktur, der svarer til
strukturen af krabbekød. Derefter tilsættes krabbeekstrakt
(smags- og aromastoffer) og paprikafarve
og – voila – så har man imiteret (efterlignet) krabbekød.


Og fra
<http://www.ceja.educagri.fr/dan/enseignant/livret6/pechda_1.pdf>
Surimi er proteiner fra fiskekød (især hvide fisk). Kødet bliver
skyllet med vand, indtil der kun er de uopløselige
proteiner tilbage. Det er dette udvaskede fiskekød, man kalder
surimi. Udvindingen af surimi foregår på
fiskerbådene lige efter, at fiskene er blevet fanget. Man kan
spise det som en slags fiskepinde eller blande det
sammen med andre produkter. Det er en traditionel fødevare i
Japan. Her kalder man det «Kamaboko».


Ordet 'surimi' er nyt for mig og muligvis også for andre. Min
interesse stammer fra krabbekødets velsmag - muligvis er det
erindringer fra barndommens tid, hvor fisk, rejer, hummere,
østers, muslinger og krabber var hverdagskost.

Og så mit spørgsmål: Hvor kan man købe 'krabbeekstrakt'?
(Eller: Hvordan kan man selv lave det?)


m.v.h. Emil

 
 
søren poulsen (20-05-2004)
Kommentar
Fra : søren poulsen


Dato : 20-05-04 08:07


"Emil" <emilsen@oestbirk.invalid> skrev i en meddelelse
news:f19na01hdu6ml0smvlgjpbqc4h4qd8bdpc@4ax.com...
>
> Hej
>
> Her til aften smagte jeg en ret med en dejlig skaldyrssalat fra
> K-salater.
>
> Ifølge ingredienslisten for fyldet (ca. 59%) er der 20% asparges,
> 18% rejer, 12% surimi, 9% krebsehaler og dild.
> Så det er altså en aspargessalat med rejer, fisk og krebsehaler,
> og ikke en skaldyrssalat.
>
> Men hvad er surimi? Egentligt ville jeg have spurgt her i
> gruppen, men Google kom jer i forkøbet:
>
> På http://www.fs.dk/pdf/rr/97/rr970305.pdf kan man læse:
> Tilbage står så et enkelt spørgsmål. Hvad er surimi egentligt?
> Vi kan her på redaktionen oplyse, at surimi er en japansk
> betegnelse for et halvfabrikata fiskeprodukt af fx sej. Ved en
> speciel behandling får kødet en struktur, der svarer til
> strukturen af krabbekød. Derefter tilsættes krabbeekstrakt
> (smags- og aromastoffer) og paprikafarve
> og - voila - så har man imiteret (efterlignet) krabbekød.
>
>
> Og fra
> <http://www.ceja.educagri.fr/dan/enseignant/livret6/pechda_1.pdf>
> Surimi er proteiner fra fiskekød (især hvide fisk). Kødet bliver
> skyllet med vand, indtil der kun er de uopløselige
> proteiner tilbage. Det er dette udvaskede fiskekød, man kalder
> surimi. Udvindingen af surimi foregår på
> fiskerbådene lige efter, at fiskene er blevet fanget. Man kan
> spise det som en slags fiskepinde eller blande det
> sammen med andre produkter. Det er en traditionel fødevare i
> Japan. Her kalder man det «Kamaboko».
>
>
> Ordet 'surimi' er nyt for mig og muligvis også for andre. Min
> interesse stammer fra krabbekødets velsmag - muligvis er det
> erindringer fra barndommens tid, hvor fisk, rejer, hummere,
> østers, muslinger og krabber var hverdagskost.
>
> Og så mit spørgsmål: Hvor kan man købe 'krabbeekstrakt'?
> (Eller: Hvordan kan man selv lave det?)
>
>
> m.v.h. Emil
prøv at kigge lidt på denne side
http://www.internationalrecipesonline.com/recipes/dictionary.pl?6729
som jeg forstår det laver man smagen af kogte skaldyr

--
Mvh.
søren poulsen
smeden36(AT)mail.dk



Emil (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 20-05-04 11:20

søren poulsen skrev:


>"Emil" skrev
>> Og så mit spørgsmål: Hvor kan man købe 'krabbeekstrakt'?
>> (Eller: Hvordan kan man selv lave det?)


>prøv at kigge lidt på denne side
>http://www.internationalrecipesonline.com/recipes/dictionary.pl?6729
>som jeg forstår det laver man smagen af kogte skaldyr


Ja, og af kogte skaller, som i hummersuppe. Jeg har haft tid til
at søge lidt mere, og det er i nogle lande en standardvare som
fåes i ethvert supermarked.

Det kan så undre mig at jeg aldrig har set det herhjemme. Men det
kan være fordi jeg ikke kendte det og derfor har overset det.

Tak for dit link. Surimi laves åbenbart i et utal af varianter:
http://makeashorterlink.com/?G1F921958


m.v.h. Emil

Jens Bruun (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 20-05-04 12:21

"Emil" <emilsen@oestbirk.invalid> wrote in message
news:f19na01hdu6ml0smvlgjpbqc4h4qd8bdpc@4ax.com...

> Så det er altså en aspargessalat med rejer, fisk og krebsehaler,
> og ikke en skaldyrssalat.

Hvorfor? Hvis det er dén ingrediens med den procentvise største andel, der
navngiver salaten, er det vel en vandsalat med asparges, rejer, fisk og
krebsehaler? Desuden indeholder salaten i alt 27% skalddyr, så helt gal er
betegnelsen vel ikke?

--
-Jens B.



Emil (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 20-05-04 13:30

Jens Bruun skrev:

>"Emil" wrote
>> Så det er altså en aspargessalat med rejer, fisk og krebsehaler,
>> og ikke en skaldyrssalat.

>Hvorfor? Hvis det er dén ingrediens med den procentvise største andel, der
>navngiver salaten, er det vel en vandsalat med asparges, rejer, fisk og
>krebsehaler? Desuden indeholder salaten i alt 27% skalddyr, så helt gal er
>betegnelsen vel ikke?


Jeg kan kun give dig ret, for det har du. Jeg var mest optaget af
at finde ud af hvad 'surimi' dækkede over, så jeg opdagede ikke
min fejl.

Og så indeholder den "kun" 30% fedt (vegtabilsk). Så i alt er det
en meget god salat.


m.v.h. Emil

Peter Holm (20-05-2004)
Kommentar
Fra : Peter Holm


Dato : 20-05-04 13:41

>
> Og så mit spørgsmål: Hvor kan man købe 'krabbeekstrakt'?
> (Eller: Hvordan kan man selv lave det?)
>
>
> m.v.h. Emil

Jeg ser det ofte i Prima, en enkelt gang har jeg set det på tilbud i Fakta.

M.v.h.

Peter Holm

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste