"Peter Fleinert" <fleinert@SLETDETTEvaks.dk> skrev i en meddelelse
news
r78rfjgclmho1q@news.cybercity.dk...
Jeg håber nogen kan hjælpe med en bornholms egnsret eller to.
Hej Peter Fleinert
Her er et par forslag som er Bornholmske egnsretter:
Æggekage med røget sild:
Rens sildene og rist filetterne i smør på stærk varme på panden.
Æg piskes med lidt mel,mælk og salt og peber ,hældes over og æggekagen
steges færdig over svag varme,drysses med purløg inden servering.
-------------------------------------------------------
Sildebøf med brun løgsovs:
De rensede ,udbenede sild hakkes gennem kødhakkeren og blandes med lidt
rugmel,salt og peber ,formes som bøffer og vendes i mel og steges.
Serveres med brun løgsovs.
---------------------------------------------------------
Kogt torsk med Gudhjemmadyppa:
Rens og kog torsken,gem lidt suppe til sovsen.
Gudhjemmadyppe:
150 gram letsaltet eller røget flæsk eller spæk,skæres i firkanter og brunes
ikke for hårdt og der tilføjes 125 gram finthakket skalotteløg som steges
med til de er gyldne.
En sovs bages op ,eller man jævner sovsen af fedtet på panden med lidt mel
og fiskesuppe,der til tilsættes lidt sukker og eddike efter smag.
serveres med torsk og kogte kartofler.
--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.