|
| SØ: Opskrift Skidne æg Fra : Frederik Rygaard |
Dato : 01-05-01 06:24 |
|
Jeg søger ovenstående + lidt tips til, hvordan man kan peppe det lidt
op, så "unge folk" vil synes, at det er lidt delikat.
Kunne ikke finde det på "husmoderens håndbog" eller "mortens
opskrifter".
På forhånd tak,
Frederik Rygaard
| |
Peter W. Bosse (01-05-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 01-05-01 07:28 |
|
"Frederik Rygaard" <frederik@rhk.dk> skrev i meddelandet
news:3AEE4869.73CCB07A@rhk.dk...
> Jeg søger ovenstående + lidt tips til, hvordan man kan peppe det lidt
> op, så "unge folk" vil synes, at det er lidt delikat.
>
> Kunne ikke finde det på "husmoderens håndbog" eller "mortens
> opskrifter".
Skide go'!
Her en ægte gammeldags dansk opskrift...
Skidne æg/ Æg sennepssovs:
6 æg
-
Sennepssovs:
7½ dl mælk
1 lille, finthakket løg
2-3 kryddernelliker
4-5 peberkorn, sorte el. hvide
75 g smør
1 dl mel
2 spsk stærkt sennep (dijon- el. fiskesennep
ca. 1 tsk salt
Kog æggene i en kasserolle ca. 6 min. til de er "smilende". Pil løgene
og snit dem groft.
Kog mælken med løg. Kryddernellikerne og peberkornene i ca. et kvarter
ved lav varme og under stadig omrøring, så mælken ikke brænder på. Si
derefter mælken.
Smelt smørret i en anden gryde. Pisk melet i og lad det bage igennem.
Hæld langsomt den kogte, varme mælk i under piskning. Lad det koge i ca.
10 min. ved svag varme, så sovsen ikke brænder på. Pisk el. rør hele
tiden. Smag til med sennep og salt.
Skær æggene igennem og anret dem i et fad, der ikke er for dybt. Hæld
derefter sennepssovsen forsigtigt over eller hæld først sennepssovsen i
fadet og læg æggebådene med de gennemskårne blommer opad.
Håber det er sådan én, du kan bruge.
--
ciao - ciao
Peter W. Bosse
Hvor er det dejligt at foråret er kommet, altså bortset fra
det er så svært at se sin skærm når den irriterende sol
skinner lige ind midt i arbejdstiden!
| |
Frederik Rygaard (01-05-2001)
| Kommentar Fra : Frederik Rygaard |
Dato : 01-05-01 21:24 |
|
Tak for hjælpen, P. Bosse.
jeg har dog lige et par ekstra spørgsmål - jeg er lidt grøn i det her. Jeg
bliver lige pludselig i tvivl, om det er en hovedret? - det var nemlig ment
som en hovedret. Og hvad spiser man egentlig til - groft brød?
Kryddernelliker er det en bestemt nellike, som jeg bare kan gå ind i en
standardbutik og spørge efter og få - eller? 6 minutter er 6 minutter, men
smilende æg - hvad dækker det egentlig over?
@Frederik - håber på hjælp en gang til
| |
Peter W. Bosse (02-05-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 02-05-01 04:56 |
|
"Frederik Rygaard" <frederik@rhk.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg bliver lige pludselig i tvivl, om det er en hovedret? - det var
> nemlig ment som en hovedret. Og hvad spiser man egentlig til
> - groft brød?
"Skidne æg" - ER æg og sennepssovs, og bruges som garniture/tilbehør til
forskellige retter, fx fiskeretter; kogt torsk el. lignende.
> Kryddernelliker er det en bestemt nellike, som jeg bare kan gå ind i
> en standardbutik og spørge efter og få - eller?
Kryddernelliker/nelliker er tørrede blomsterknopper af nelliketræet, og
fås hele og stødte. Fås alle steder.
> 6 minutter er 6 minutter, men smilende æg - hvad dækker det egentlig
> over?
"Smilende æg" er hårdkogte æg med blød blomme, (en mellemting, af et
hårdkogt og et blødkogt).
> jeg er lidt grøn i det her.
Hvis du vil være godt garderet, vil jeg anbefale dig at købe Ingeborg
Suhr's kogebog "Mad", der står alt i af danske retter, lige fra A-Z.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Ingenting er umuligt, undtagen
at bide sig i sin egen næsen.
| |
Peter W. Bosse (03-05-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 03-05-01 05:26 |
|
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i meddelandet
news:6ALH6.1748$T22.81484@news010.worldonline.dk...
> "Frederik Rygaard" <frederik@rhk.dk> skrev i meddelandet...
> > Jeg bliver lige pludselig i tvivl, om det er en hovedret? - det var
> > nemlig ment som en hovedret. Og hvad spiser man egentlig til
> > - groft brød?
>
> "Skidne æg" - ER æg og sennepssovs, og bruges som garniture/tilbehør
> til forskellige retter, fx fiskeretter; kogt torsk el. lignende.
[Tillæg]
Hallo igen! Var i går på besøg hos min 'lidt ældre' halvsøster, og vi
snakkede lidt om de "skidne æg". Hun fortalte/kom i hu bl.a. - at hun
i sine yngre dage (af spare hensyn) serverede/spiste skidne æg både
som selvstændig forrret el. som hovedret med en skive frankbrød til,
- el. kogte kartofler.
Kan også serveres ved et frokostbord el. lignende.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Ingenting er umuligt, undtagen
at bide sig i sin egen næsen.
| |
|
|