Køb er riskoger så får man gode ris hvergang,
det gør de i asien og de spiser jo mange ris.
Så kig hvad de gør og lær af dem
mansen
"Morten Bowman" <newsFJERN@bowmanNOSPAM.invalid> skrev i en meddelelse
news:kjc090pusdj1168gpokk7u73g9varapo4r@4ax.com...
> On Wed, 28 Apr 2004 18:14:13 +0200, Susan <spam(snabela)lilo.dk> wrote:
>
> >Hej Gruppe
> >
> >Jeg skal lige høre om det bare er mig, eller om
> >tilberedningsanvisningen på denne pakke ris, er helt hen i vejret?
> >Det er Basmati ris fra Global Cuisine, kan købes i bl.a. Bilka.
> >
> >Til 4 personer
> >
> >250 gram ris skylles i lunkent vand og kommes i en gryde med 5 dl
> >lunkent vand og varmes op. Når vandet koger tilsættes salt og de skal
> >koge videre i 10 min. under låg. Vandet hældes fra, og der tilsættes
> >smør. Herefter skal risene sætte sig i 12 min.
> >
> >Så står der at man med fordel kan dække risene med vand i en 15-20
> >min, hælde vandet fra, og så koge som der står over.
> >
> >Det går bare slet slet ikke. Jeg har ladet risene stå i blød, og har
> >så fulgt anvisningen. Der er bare _alt_ for lidt vand i. Der går kun
> >få minutter, så er alt vandet væk, og risene begynder at sætte sig
> >fast i bunden af gryden. Jeg synes faktisk at kunne huske at der har
> >stået en anden anvisning bag på posen, hvor man skulle bruge 9 dl vand
> >i stedet for 5. Det giver da klart mere mening.
> >
> >Hvad siger I?
>
> Helt enig. Jeg bruger 1,5 dl vand til 50 gram ris. Koges 10 min og hvile
10
> min. Passer hver gang.
> Denne duer iøvrigt uanset hvilke jasmin-/basmatiris du bruger
>
> --
> Morten Bowman
> mortensnabelabowmanpunktumdk
>